Mobiili.fi Google-puhelimet olisi voinut tehdä Huawei – mutta diili ei kelvannut

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 3/10/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2140
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Edellisissä Nexus-laitteissa myös valmistajakumppani pääsi vielä esille. Oikealla Huawein Nexus 6P.


  Huomenna julkistetaan ”ensimmäiset Google-puhelimet” eli Google Pixel ja Pixel XL. Puhelinten valmistaja on HTC, mutta se ei näy puhelimissa tai niiden markkinoinnissa mitenkään.

  Google neuvotteli tästä samasta järjestelystä Huawein kanssa aiemman yhteistyöpuhelimen Nexus 6P:n esittelyn jälkeen. Itse Huawein kuluttajaliiketoiminnan johtajan Richard Yun kuitenkin kerrotaan lopettaneen neuvottelut Googlen kanssa sen jälkeen, kun kävi selväksi ettei laitteista Huawein logoja tulisi löytymään ja sen rooli olisi jäädä vain taustalle valmistajaksi.

  Näin Googlen tarjoaman sopimuksen voittikin ”kakkosvaihtoehto” eli HTC, jonka kanssa Googlen yhteistyössä kehittämät kaksi Pixel-puhelinta huomenna tullaan julkistamaan.

  Android Policen tuore laaja raportti kertoo Huawein tilanteesta erityisesti Yhdysvaltain markkinoilla laajemminkin.

  [​IMG]
  Googlen Pixel-puhelimet tekee HTC, joka suostui jäämään täysin taka-alalle. HTC ei uusissa Google-puhelimissa tai niiden markkinoinnissa näy.


  Täällä Suomessa Huawei ja sen sisarbrändi ovat nopeasti viime vuosina nousseet myyntilistojen kärkeen ja menestys on ollut erinomainen. Yhdysvalloissa tilanne on kuitenkin aivan toinen: Huawei ei ole maassa älypuhelimissa juuri muuta kuin kulkenut epäonnistumisesta toiseen. Sama tilanne on myös Huawein toisessa liiketoiminnassa eli verkoissa Kiina-vakoiluepäilyjen takia.

  Myös Googlen ja Huawein aiemmin yhdessä luomasta ja myyntiin tuomasta Nexus 6P:stä piti alun perin tulla huomattavasti kunnianhimoisempi tapaus. Nexus 6P:n piti suunnitellusti tulla myyntiin kaikilla neljästä suuresta operaattorista Yhdysvalloissa merkittävien markkinointipanostusten saattelemana. Google ja Huawei olivat sopineet sijoittavansa puhelimen markkinointiin kumpikin yhtä paljon rahaa. Lopulta markkinointikampanjakaan ei toteutunut – eikä Nexus 6P tullut myyntiin yhdelläkään neljästä operaattorista.

  Myös Huawei GX8 (lähes uudelleennimetty meikäläinen Honor 5X) epäonnistui Yhdysvalloissa. Sen myynti oli pientä, ”lähes olemattomasti laitteita”. Honor on menestynyt Yhdysvalloissa hieman Huaweita paremmin, mutta senkin Honor 5X:n myyntiä Android Policen lähde kuvaili vain ”OK-tasoiseksi”. Myös uunituoreen Honor 8:n Yhdysvaltain lanseeraus sujui myös alle odotusten. Huawein MateBook-Windows-hybridilaitetta puolestaan kuvailtiin sanoilla ”täydellinen floppi”. P9 ja Mate 8 eivät edes tulleet virallisesti myyntiin Yhdysvalloissa. Huawei onkin tiettävästi nyt antanut potkut koko Honorin Yhdysvaltojen tiimille, mitä Android Policen mukaan ei ole aiemmin julkisesti kerrottu. Lisäksi laajemminkin Yhdysvalloissa Huawein paikallinen toimitusjohtaja olisi laitettu vaihtoon ja tiimin länsimaiset työntekijät ”poistettu”.

  Googlen ja Huawein välien kerrotaan kuitenkin olevan edelleen hyvät Nexus 6P -suunnitelmien kariutumisesta ja Pixel-puhelinten teosta vetäytymisestä huolimatta. Huawein on tosin myös huhuttu harkitsevan vaihtamista älykelloissa Android Wearista Samsungin kehittämään Tizeniin.

  Android Policen lähteen mukaan Huawei ja Google jatkavat strategisten hankkeiden edistämistä ja tuotteiden kehittämistä yhdessä. Huaweilta on huhuttu uutta 7-tuumaista tablettilaitetta, joka voisi tulla Nexus-brändillä.

  Lisäksi Huawein kerrotaan olevan yksi valmistajista, joita Google parhaillaan kilpailuttaa tuottamaan uutta keskihintaista puhelinmallia vuoden 2017 toiselle puoliskolle. Tarkempia tietoja tästä ei kuitenkaan vielä ole.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju