Mobiili.fi Google ottamassa Applesta mallia – sano hyvästit Androidin sovellusvalikolle

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 29/2/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2129
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Yhtenä iOS:n ja Androidin suurimpana erona on pitkään pidetty sovellusvalikkoa; iOS:ssä kaikki sovellukset on asetettu puhelimen aloitusnäytöille, kun taas Androidissa sovelluksia voi tarkastella erillisen sovellusvalikon takaa. Käyttöjärjestelmien välinen ero saattaa kuitenkin olla tältä osin katoamassa, ainakin jos Google Mapsin Twitter-postaus antaa asiasta minkäänlaista osviittaa.

  Oscars weekend. Get yourself a box of chocolates, sit back and enjoy this classic, retold through #MapsAtTheMovies.https://t.co/SB4PB02red

  — Google UK (@GoogleUK) 26. helmikuuta 2016  Twitter-postaukseen liitetystä videosta voi nähdä lyhyen pätkän Androidin uusitusta käyttöliittymästä, josta on Applelle tyypillisesti karsittu pois sovellusvalikko, ja keskitytty pitämään sovellukset joko aloitusnäytöllä tai kansioissa. Todennäköisesti uudistettu käyttöliittymä nähtäisiin Androidin seuraavassa N-versiossa, josta voidaan odottaa lisätietoja Googlen I/O-tapahtumassa toukokuun loppupuolella.

  Vaikka sovellusvalikon poistaminen saattaa tuntua monesta pitkän linjan Android-fanista suurelta muutokselta, ei kyse suinkaan ole ensimmäisestä kerrasta, kun Android nojaa iOS:n tyyliin. Jo nykyisillään monien valmistajien omat Android-käyttöliittymät ovat hylänneet sovellusvalikon käytön tai vähintään antaneet käyttäjälle mahdollisuuden kytkeä valikko pois käytöstä. Aikaisemmin muun muassa kiinalaiset Xiaomi ja Meizu sekä korealaiset Samsung ja LG ovat päätyneet vastaavaan ratkaisuun.

  [​IMG]
  Aikaisempina vuosina esimerkiksi Xiaomin MIUI:ssä on luovuttu erillisen sovellusvalikon käytöstä. Kuvassa vasemmalla MIUI5 ja oikealla MIUI6. Nykyisillään käyttöliittymä on siirtynyt jo seitsemänteen mallinumeroonsa.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju