Mobiili.fi Google: nykyinen puhelimesi ei luultavasti tue Androidin tulevaa VR-alustaa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 28/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Google esitteli hiljattain sen tulevan virtuaalitodellisuusalusta Daydreamin. Vaikka alusta on tarkoitus sisällyttää osaksi tulevaa Android N -käyttöjärjestelmää, on Googlen mukaan hyvin todennäköistä, että Daydreamistä käyttöä suunnitteleva joutuu ostamaan uuden puhelimen myöhemmin tänä vuonna.

  ”Daydream Ready” eli Daydream-yhteensopivia älypuhelimia on odotettavissa myyntiin syksyllä, mutta näillä näkymin mikään tällä hetkellä myynnissä olevista puhelimista ei Daydream Ready -leimaa saa edes Android N -päivityksen myötä. Googlen VR-osaston johtaja Clay Bavor kertoi Road to VR -sivustolle, että Daydreamistä innostuneiden tulee odotella muutama kuukausi ja hankkia sitten uusi, yhteensopiva puhelin.

  [​IMG]

  Syynä nykyisten puhelimien Daydream-yhteensopivuuden puutteelle ovat laitteistolle asetetut minimivaatimukset. Google ei ole julkisuuteen kertonut, mitkä ovat tarkat minimivaatimukset Daydream-yhteensopivuudelle. Selvää on, että VR-sovellusten jouheva toiminta vaatii riittävästi potkua laitteen järjestelmäpiiriltä. Kuitenkin, että virtuaalitodellisuuskokemus olisi käyttäjälle mieluisa, täytyy myös erilaisten antureiden, kuten asentotunnistimien, toimia nopeasti. Samoin näytön täytyy olla paitsi tarkka, myös vähäisellä viiveellä toimiva.

  Tällä hetkellä myynnissä olevista lippulaivapuhelimista vain Huawein valmistama Nexus 6P on Daydream-yhteensopiva, mutta vain kehitysvaiheessa ja sovelluskehittäjien tarpeita silmällä pitäen. On hyvin mahdollista, ettei laite tue Daydreamiä, kun Android N ja Daydream virallisesti julkaistaan myöhemmin tänä vuonna. ZTE:n hiljattain esittelemä Axon 7 on virallisesti Daydream-yhteensopiva puhelin, mutta sen myynti ei ole vielä alkanut.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju