MobiiliBlogi Google Now on Tap oppi uuden tempun: jaa ruutukaappaus

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 13/12/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2120
  Tykkäykset:
  4
  Android 6.0 Marshmallow’n keskeisimpiin uudistuksiin kuuluva Google Now on Tap on oppinut uuden tempun. Kyseessä on ominaisuus, joka analysoi kyseisellä hetkellä ruudulla näkyvän informaation ja tarjoaa siihen liittyviä hakuja ja tietoja eri palveluista. Jos käyttäjä lukee vaikka artikkelia jostain tunnetusta henkilöstä, osaa Google Now on Tap tarjota esimerkiksi valmiita hakuja Google-kuviin sekä -uutisiin. Yksinkertaistettuna se siis antaa linkkeinä valmiita hakuja Googleen, ilman että käyttäjän tarvitsee poistua sen hetkisestä sovelluksesta luodakseen Google-haku erikseen. Ominaisuus avautuu pitkällä painalluksella kotipainikkeeseen ja toimii tässä vaiheessa vain muutamilla kielillä, kuten englannilla. Jos puhelimen kieleksi on valittu suomi, Google Now on Tap ei ole käytettävissä.

  Sitten uuteen toimintoon. Tuorein päivitys lisää mukaan varsin kätevän ominaisuuden, joka mahdollistaa ruutukaappauksen ottamisen. Tämä onnistuu vasempaan alakulmaan ilmestyvän kuvakkeen kautta, josta käyttäjä voi valita kohteen, johon kuva tallennetaan. Sen kautta on luonnollisesti myös mahdollista jakaa kuva suoraan eri palveluihin. Toisin sanoen Google now on Tapin kautta kuvakaappauksien jakaminen on aikaisempaa suoraviivaisempaa. Ominaisuudessa on myös se hyöty, että se poistaa ruutukaappauksista ylhäällä olevan ilmoituspaneelin sekä alhaalla sijaitsevat sovelluspainikkeet.

  Ilmeisesti uusi päivitys ei ole vielä kaikkien saatavilla, sillä en onnistunut saamaan sitä toimimaan Nexus 5X:llä tai Nexus 6:lla. Molemmissa kaikki sovellukset on päivitetty uuteen versioon ja itse Android-järjestelmä uusimpaan 6.0.1-versioon. Siitäkään huolimatta jakopainiketta ei Google Now on Tap -toimintoon ilmestynyt.


  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju