Google Maps päivittyy jälleen – tallenna ja jaa suosikkipaikkasi listojen avulla

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22350
Reaktiopisteet
216
google-maps-places-lists-700x416.jpg


Google on esitellyt Mapsille saapuvan päivityksen, joka tuo mukanaan mahdollisuuden koostaa paikkoja ja kohteita listoille. Listat voivat sisältää omia suosikkeja, tähdellä merkittyjä kohteita sekä paikkoja, joissa käyttäjä haluaisi käydä. Lisäksi käyttäjä voi luoda omia listojaan ja halutessaan myös jakaa niitä muille käyttäjille.

Mapsin uusi ominaisuus saapuu sekä Android- että iOS-sovelluksiin ja selainversioon. Esimerkiksi perheenjäsenet voivat merkitä eri paikkoja listoille ja jakaa niitä keskenään, tai listoja voi halutessaan pitää myös yksityisinä. Lisäksi vaikkapa suosikkiravintoloistaan voi luoda julkisen listan, jonka näkevät muutkin Google Mapsin käyttäjät.

Oletuksena tarjolla ovat muun muassa listat tähdellä merkityille paikoille sekä suosikkipaikoille. Kuten Mapsin uudistuksesta kertonut TechCrunch kuvailee, tähdellä merkittyihin voi lisätä paikkoja, joiden sijainti on kätevää listata, mutta joita ei välttämättä kutsuisi suosikeikseen, kuten lääkärin vastaanotto tai koulu. Lisäksi mukana on niin sanottu bucket list, eli lista paikoista, joissa haluaisi käydä, mutta joissa ei vielä ole tullut käyneeksi.

Listat ovat käytettävissä myös offline-tilassa, eli vaikkapa ennen reissua voi luoda listan paikoista, joissa haluaisi käydä, ja kun kohdekaupungin kartan lataa käytettäväksi ilman verkkoyhteyttä, ovat mukana myös listalle merkityt paikat.

Listojen käyttöä on testattu ahkerimmilla käyttäjillä jo viime syksystä asti, ja jo testivaiheessa käyttäjillä oli mahdollisuus luoda myös omia listojaan. Nyt, kun ominaisuus on virallisesti julkaistu, voi listoja myös jakaa ja seurata, mikä tuo Google Mapsiin uuden, sosiaalisen lähestymiskulman.

Mapsin listat-ominaisuus on nyt julkaistu ja päivitetyt sovellukset tulevat ladattaviksi lähiaikoina Google Playhin ja App Storeen.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom