Mobiili.fi Google Maps hämmentää – tietää käyttäjän määränpään ennen ensimmäistäkään hakusanaa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 17/1/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Google on perinteisesti taipunut moneen sovellusten saralla, mutta yhtiön uusin innovaatio hämmentää karaistuneemmankin Google-konkarin. Kyse on Google Mapsin uudesta Driving-toiminnosta, joka automaattisesti päättelee käyttäjän määränpään, ennen kuin sovellukseen on kirjoitettu ensimmäistäkään hakusanaa. Käytännössä sovelluksen toiminta perustuu käyttäjän paikkatietohistoriaan, Googlen hakuhistoriaan sekä Google Mapsin hakuhistoriaan. Edellä mainittujen avulla sovellus etsii käyttäjän elämänrytmistä tiettyjä toistuvuuksia ja näiden avulla suosittelee hakukohteita.

  Yhtenä esimerkkinä sovelluksen toiminnasta voi antaa työmatkat. Suurin osa ihmisistä menee töihin säännöllisesti joka arkipäivä. Aamulla herätessä sovelluksesta voi nopeasti katsoa työmatkan keston sekä nopeimman reitin työpaikalla. Tilanteesta riippuen sovellus osaa huomioida ruuhkat ja tietyöt, ja antaa parhaat ohjeet työmatkaa varten. Samalla käyttäjä saa tiedon matkan kestosta, joten esimerkiksi ruuhkaisena aamuna työmatkalle osaa lähteä hyvissä ajoin.

  [​IMG]

  Sanomattakin lienee selvää, ettei Google Driving ole niitä käyttäjiä varten, jotka ovat tarkkoja omasta yksityisyydestään. Monien muiden Googlen palveluiden tapaan sovellus tarjoaa hyviä ehdotuksia arkielämään, mutta vastapainona kerää huomattavan määrän tietoa käyttäjästään. Jokainen joutuukin omalla kohdallaan miettimään, onko valmis hyväksymään sovelluksen vaatimat kompromissit.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju