Mobiili.fi Google julkisti Android 7.1:n – kehittäjäversio lokakuun lopulla, valmis julkaisu joulukuussa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 11/10/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2083
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Google Pixel ja Pixel XL -puhelimissa Android 7.1 on jo valmiina.


  Google on julkistanut virallisesti Android 7.1 Nougatin, joka on tulossa aluksi saataville kehittäjille suunnattuna Developer Preview -esiversiopäivityksenä Nexus-laitteille lokakuun lopulla.

  Googlen uusista Pixel-puhelimista Android 7.1 löytyy jo niissä optimoituna valmiina versiona. Osa Pixel-puhelinten uusista ohjelmisto-ominaisuuksista, kuten Google Assistant -virtuaaliavustaja, on ainakin toistaiseksi rajoittumassa vain Pixel-puhelimiin eivätkä ne ole osa Android 7.1:tä.

  Lisäksi monet Android 7.1:n mahdollistamista uudistuksista vaativat myös tuen laitteelta, eikä esimerkiksi uusia saumattomia päivityksiä tulla ilmeisesti näkemään kuin vain uusissa Android-laitteissa.

  Aluksi lokakuun lopulla kehittäjäesiversion Android 7.1 Nougatista saavat Nexus 5X, Nexus 6P sekä Pixel C -laitteet. Päivityksen voi saada Android Beta -ohjelmaan liittymällä. Esiversiovaiheen aikana tuki laajenee useampiin laitteisiin ja valmista versiota odotetaan joulukuun alkupuolella, jolloin päivitys on tarjolla jo myös Nexus 6:lle, Nexus 9:lle, Nexus Playerille ja tuetuille Android One -laitteille.

  Android 7.1 Nougatin melko nopea julkaisu 22. elokuuta valmiina versiona julkaistun Android 7.0 Nougatin jälkeen voi sekoittaa myös laitevalmistajien Android-päivityksiä. Monet saattavat päätyä päivittämään laitteensa suoraan Android 7.1 -versioon 7.0:n ohittaen.

  Android 7.1 Nougat tuo seuraavia uudistuksia verrattuna 7.0 Nougatiin:

  • Tuki Googlen Daydream VR -virtuaalitodellisuusalustalle (vaatii tuen laitteelta)
  • Tuki saumattomille A/B-järjestelmäpäivityksille (vaatii tuen laitteelta), päivitysten asennus tapahtuu täysin taustalla ja uuteen versioon vaihto vaatii vain normaalin nopean uudelleenkäynnistyksen
  • Night Light (näytön sinisen valon vähennys)
  • Natiivituki sormenjälkitunnistimen pyyhkäisytoiminnoille (valinnainen valmistajalle, osa toteuttanut jo itse)
  • Kosketus- ja näyttötoimintaparannuksia
  • Uusi asetusvalikko tallennusmuistin hallintaan. Sovellukset voivat luoda linkin, joka vie suoraan sovelluksen tietoihin asetuksissa, josta voi poistaa käyttämättömiä tiedostoja vapauttaen tilaa puhelimen muistista.

  Lisäksi 7.1 Nougat tuo 7.0:aan nähden myös yleisiä toimintaparannuksia ja virhekorjauksia.

  [​IMG]
  Google esittelee Android 7.1:n mahdollistamia uudistuksia: vasemmalla sovellusoikotiet ja oikealla kuvanäppäimistö.


  Kehittäjien hyödynnettäväksi Android 7.1 Nougat avaa myös lisäksi uutta. Uudet mahdolliset toiminnallisuudet tulevat näkyviin käyttäjille, kun sovelluskehittäjät päivittävät sovelluksiaan.

  • Sovellusoikoteiden rajapinta – mahdollistaa oikoteiden lisäämisen sovelluskuvakkeisiin suoraan sovelluksen eri toimintoihin
  • Tuki pyöreille sovelluskuvakkeille (käytössä Googlen Pixel-puhelimissa ja muissa pyöreitä kuvakkeita käyttävissä käynnistysohjelmissa)
  • Laajemmat lisätiedot taustakuvista
  • Tuki kuvanäppäimistöille näppäimistön syöttötapana mahdollistaen käyttäjille kustomoitujen tarrojen, animoitujen GIF-kuvien ja muun kuvasisällön helpon lisäämisen

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju