Mobiili.fi Google ja Levi’s esittelivät älytakkia pyöräilijöille – ohjaa puhelintasi hihansuusta

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 21/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2081
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Googlen älytakiksi muuttama Levi’s Commuter. Huomaa vasemman käden hihansuussa ”älyohjain”.


  I/O-kehittäjätapahtumansa viimeisenä päivänä Google esitteli erikoisempia projektejaan, kuten muun muassa Project Ara -palapelipuhelimensa edistymistä, mutta myös Levi’s-yhteistyössä kehittämäänsä älytakkia.

  Älytakin kehitys kulkee laajemman Project Jacquard -nimisen projektin alla ja siinä tavoitteena on ollut tuoda takkiin uusia ominaisuuksia, joilla voi muun muassa ohjata oman mukana olevan älypuhelimensa toimintoja.

  [​IMG]
  Takin hihansuusta voi esimerkiksi helposti vastata puheluun.


  Takin kohderyhmänä ovat erityisesti pyöräilijät, joille puhelimen käyttö liikuttaessa on hankalaa sekä myös erittäin vaarallista. Älytakki on tehty Levi’s Commuter Trucker -takin pohjalta ja sen hihansuusta löytyy ohjausmahdollisuus kosketuksella.

  Ohessa näkyvää mustaa lisäosaa lukuun ottamatta koko takki on aivan normaalisti pestävä. Takista itsestään löytyy ledien ohella kankaasta monikosketusta tukeva kosketuspinta, jolla pyyhkäisemällä voi suorittaa eri toimintoja.

  Takki yhdistyy lisäosan kautta puhelimeen, josta löytyy toimintoja tukeva ja ohjaava sovellus. Tämän myötä takin hihansuusta voi muun muassa vastata puheluihin, hyödyntää Google Mapsia, ohjata Google Play Musicin toistoa sekä muita kolmansien osapuolten sovelluksia, jotka on integroitu mukaan alustalle – esimerkkeinä näistä mainittiin Spotify ja kuntoilusovellus Strava. Google on tuomassa tarjolle kehittäjille rajapinnat palvelujensa mukaan tuomiseksi.

  [​IMG]
  Erilaisia Jacquard-alustan toimintoja älyvaatteille, kuten Levi’s-älytakille.


  Älytakin hinnasta ei ole tietoa. Se on tulossa testiversiona tarjolle vielä tänä vuonna ja laajemman lanseerauksen vuoron pitäisi tämän hetken tiedon mukaan olla vuorossa keväällä 2017.

  Googlen Project Jacquardin on tarkoitus laajentua myös muun tyyppiseen vaatetukseen, esimerkiksi urheilu- ja liikunta-asusteisiin ja bisnespukeutumisen saralle. Näiltä osin ei kuitenkaan vielä kuultu tarkempia yksityiskohtia.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju