Google hivuttautuu syvemmälle iPhoneen ja iPadiin – hakusovellus uudistui

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22417
Reaktiopisteet
216
gboard_still_googleInYourKeyboard.width-1920-700x394.jpg


Google haluaa integroida palvelunsa yhä syvemmin Applen iOS-laitteisiin, ja tuo tavoite on ottamassa ison askeleen eteenpäin, kun Google julkaisi päivityksen iOS-hakusovellukselleen. Miljoonien käyttämä Googlen hakusovellus tuo jatkossa mukanaan myös Googlen Gboard-näppäimistön. Lisäksi mukana on uusi ”Suosittua juuri nyt” -widgetti ja laaja tuki 3D Touch -pikavalinnoille.

Gboard julkaistiin viime keväänä erillisenä näppäimistösovelluksena iOS:lle ja myöhemmin myös Androidille. Helmikuussa tuen suomelle saanut näppäimistö tulee nyt Googlen hakusovelluksen mukana, ja sen voi ottaa käyttöön kuten muut kolmannen osapuolen näppäimistöt, eli iPhonen tai iPadin asetusvalikosta, kohdasta Yleiset – Näppäimistö. Gboard sisältää näppärien näppäimistöominaisuuksien lisäksi Google-haun, jolloin tiedon hakeminen verkosta onnistuu kirjoittamisen lomassa, hyppimättä eri sovellusten välillä.

IMG_8157-236x420.png


Gboardin lisäksi uutena ominaisuutena Googlen hakusovelluksessa on widgetti, joka näyttää Googlen suosittuja hakuja. Widgetin värikkäitä ehdotuksia näpäyttämällä pääsee nopeasti kyseisen Google-haun tuloksiin. Widgetin voi asentaa kotinäkymän vasemmalla puolella sijaitsevaan widgettivalikkoon tai sen voi avata sovelluskuvakkeen voimakkaalla painalluksella 3D Touchia tukevissa iPhone-malleissa.

Widgetin lisäksi hakusovellus sai uusia 3D Touch -toimintoja laitteilla, jotka tukevat voimakkaita painalluksia, eli iPhone 6s- ja iPhone 7 -laitteilla. Sovelluskuvakkeen voimakas painallus tarjoaa nopean pääsyn pikahakuun, puhehakuun, kuvahakuun ja incognito-hakuun. Sovelluksen sisällä taas hakutulosnäkymästä pääsee uuteen hakuun painamalla voimakkaasti alaosan G-kuvaketta, ja hakutuloksia sekä oman Google-syötteen kortteja pääsee esikatselemaan voimakkaalla painalluksella.

Google-sovellus on ladattavissa maksutta App Storesta.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom