Mobiili.fi Google helpottaa kadonneen puhelimen löytämistä – oli se sitten Android tai iPhone

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 2/6/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2111
  Tykkäykset:
  4
  Googlella on jo pidempään ollut tarjolla Android Device Manager -palvelu, jonka kautta voi esimerkiksi paikantaa, lukita tai tyhjentää kadonneen tai varastetun Android-laitteen. Hakukonejätti on kuitenkin tuomassa yhä lisää apuja ja helpotusta kadonneiden älypuhelimien metsästämiseen.

  [​IMG]

  Jo viime vuonna Google otti käyttöön uuden toiminnon, jolla kadonnutta Android-laitetta saattoi yrittää paikantaa aivan tavallisen Google-haun kautta. Kirjoittamalla Google-hakuun ”etsi puhelimeni” saa hakutuloksiin kartan, joka näyttää oman Android-laitteen sijainnin, ja laitteen voi myös laittaa hälyttämään. Edellytyksenä tietysti on, että laite on päällä ja paikannettavissa, ja että käyttäjä on selaimessaan kirjautunut Google-tiliinsä, jotta hakukone tietää, kenen laitetta ollaan etsimässä.

  Lähitulevaisuudessa palvelu laajenee vielä lisää. Googlen blogissa kerrotaan, kuinka tulevaisuudessa kirjoittamalla Google-hakuun ”I lost my phone” (eli suomeksi oletettavasti ”kadotin puhelimeni”) käyttäjä pääsee suoraan oman Google-tilinsä ”Puhelimen löytäminen” -sivulle. Sivulle on listattuna sekä kyseistä Google-tiliä käyttävät Android-laitteet että Applen iOS-laitteet, joihin on kirjauduttu saman Google-tilin tunnuksilla. Android-laitteet voi sivun kautta paikantaa ja asettaa hälyttämään. iOS-laitteiden kohdalla käyttäjä voi etänä kirjautua ulos Gmail- tai Google-tilistään, minkä lisäksi sivu ohjaa käyttäjän Applen iCloud-sivustolle, josta löytyy apuja iPhonen tai iPadin paikantamiseen.

  [​IMG]

  Lisäksi Google tuo uusia keinoja, joilla pääsee nopeammin käsiksi oman Google-tilinsä hallinnointiin, eli sille sivulle, jossa määritellään esimerkiksi tiliasetukset ja sisäänkirjautumisasetukset. Sivulle pääsee osoitteessa myaccount.google.com, mutta jatkossa Google-haku omalla nimellä tuo hakutulosten kärkeen suoran linkin kyseiselle sivulle, kunhan käyttäjä vain on kirjautunut sisään Google- tai Gmail-tunnuksillaan.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju