Mobiili.fi Google haluaa vallata kodin: Home-kaiutin saamassa seuraa muista valmistajista –...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 30/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2073
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Google Home.


  Googlen odotetaan lukuisien muiden uutuuksien, kuten Pixel-puhelinten, Google Wifin ja uuden Chromecast Ultran lisäksi esittelevän 4. lokakuuta laitejulkistustilaisuudessaan tarkemmin myös uutta Google Home -kaiutintaan.

  Google Homea vilautettiin ensi kerran jo toukokuussa Google I/O:ssa. Kyse on kotiin keskeisesti sijoitettavasta kaiuttimesta, joka sisältää Google Assistantin, jolta voi ääneen kysyä erilaisia asioita. Pääosiltaan Googlen laitteen idea on vastaava kuin Amazonin yllättävän suosituksi Yhdysvalloissa jo nousseissa Echo-kaiuttimissa. Myös Applen on huhuttu kehittävän omia vastaavia älykkäitä Siri-kaiuttimiaan.

  Tuoreen Varietyn raportin mukaan Google Home voisi olla saamassa seuraa sen kanssa yhteistyössä toimivista tai sen kaltaisista muiden valmistajien laitteista, kuten lisäkaiuttimista tai muista Google Assistantin sisältävistä laitteista. Googlen kerrotaan tavanneen valmistajia asian tiimoilta heti toukokuun ensijulkistuksen jälkeen. Lopulta neuvotteluja kerrottiin vaikeuttaneen Googlen vaatimus, etteivät valmistajien kaiuttimet saisi sisältää muita Google Assistantia vastaavia toimintoja. Nähtäväksi jää, minkälaisia ja miltä valmistajilta laitteita päätyy aikanaan kauppoihin asti.

  Google Home -laite rakentuu Googlen Cast-alustan päälle ja myös suurikokoisemman Homenkin sisältä löytyy käytännössä teknisesti Googlen Chromecast.

  Chromecast-sovellus on myös mahdollisesti saamassa uuden nimen, sillä se voidaan nimetä uudelleen Google Homeksi. Tähän mahdollisuuteen viittaa Chromecastin Preview-esiversiosta löytynyt maininta ”Google Home -sovelluksesta”, jota Chromecast käskee käyttämään, kun se ei löydä toimivaa Wi-Fi-verkkoa.

  Google Home -sovellus voisikin jatkossa toimia Googlen kotilaitteiden, Google Homen sekä kuvan siirtämisen mobiililaitteista suuremmille ruuduille mahdollistavien Chromecastien yhteisenä, laajempana ohjaussovelluksena.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju