Google contacts-ongelma

Keskustelu osiossa 'Sovellukset', aloittaja Teuski, 28/5/13.

 1. Teuski

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/2/04
  Viestit:
  81
  Tykkäykset:
  0
  Olen tässä värkkäillyt Google contactsia toimimaan usealla alustalla samaan aikaan ja homma toimii pientä ongelmaa lukuunottamatta. Käytössä on seuraavat laitteet:

  Nokia Lumia 800 WP 7.8 (Google Contacts Outlook-tilinä)
  HTC Desire Z Android 2.3.3

  Puhelimien omat osoitekirjat ei käytössä, vain Google Contacts.

  Kontaktien synkronointi toimii kyllä välittömästi kun luon uusia kontakteja kummalla puhelimella tahansa tai tietokoneella contacts.google.comissa. Ainoa ongelma on se, että Lumiasta poistettaessa kontakti ei poistu HTC:stä. Googlen contactsista se kyllä poistuu mutta ei tuosta HTC:stä. Puhelimen mukaan yhteystiedon sijainti on edelleen Google eikä puhelimen muistissa ole yhtään yhteystietoa. Ei auta vaikka pakottaisi synkronoinnin.

  Mikäköhän tähän auttaisi?
   
 2. Teuski

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/2/04
  Viestit:
  81
  Tykkäykset:
  0
  Lisää havaintoja:

  Loin molemmista puhelimista uuden yhteystiedon. Hetken kuluttua molemmat yhteystiedot näkyivät kummassakin puhelimessa ja Google Contactsin "Omat yhteystiedot"-ryhmässä.

  Poistin molemmat uudet yhtestiedot Lumialla jolloin molemmat poistuivat Google Contactsin "Omat yhteystiedot"-ryhmästä mutta HTC:stä poistui vain Lumiasta luotu yhteystieto.

  Google Contactsiin on ilmestynyt uusi ryhmä "Muut yhteystiedot" jossa näkyy nuo molemmat yhteystiedot Lumiasta poistamisesta huolimatta. Tämän jälkeen myös Lumiasta luotu yhteystieto poistui HTC:stä.

  HTC:n valikosta on valittu näytettäväksi Google Contactsista vain ryhmät "System Group: My Contacts" ja "Starred in Android". Listasta löytyy myös reuraavat ryhmät jotka olen aiemmin poistanut Google Contactsista:
  "System Group: Friends"
  "System Group: Family"
  "System Group: Coworkers"

  sekä lisäksi "(Ryhmittelemättömät yhteystiedot)" jonka uskoisin olevan tuo "Muut yhteystiedot".
   
 3. Teuski

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/2/04
  Viestit:
  81
  Tykkäykset:
  0
  Ja lisää:

  Google Contactsin "Muut yhteystiedot"-ryhmään eli HTC:n "(Ryhmittelemättömät yhteystiedot)"-ryhmään menevät myös tuntemattomat osoitteet joihin lähetän GMailista postia. Ne näkyvät HTC:ssä kuitenkin vain silloin kun tuo "(Ryhmittelemättömät yhteystiedot)" on valittu näytettäväksi toisin kuin HTC:stä luotu ja Lumiasta poistettu yhteystieto joka näkyy "Omat yhteystiedot"-valinnan mukaan.
   
 4. Teuski

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/2/04
  Viestit:
  81
  Tykkäykset:
  0
  Lyhyt yhteenveto:

  Lumiasta poistetut yhteystiedot menevät Google Contactsin "Muut yhteystiedot"-ryhmään ja näkyvät HTC:n yhteystiedoissa vaikka "Muut yhteystiedot"-ryhmää ei ole valittu näytettäväksi.
  Poikkeuksena on tilanne jossa yhteystieto on myös luotu Lumiasta. Tässäkin tapauksessa Lumiasta poistettaessa se menee "Muut yhteystiedot"-ryhmään mutta katoaa silti HTC:stä.
   
 5. Teuski

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/2/04
  Viestit:
  81
  Tykkäykset:
  0
  Ratkaistu:

  Näyttäisi siltä että ratkaisu löytyi. Tein tämän linkin mukaisen tempun:
  http://www.tech-recipes.com/rx/13006/how-to-prevent-gmail-from-automatically-creating-contacts/
  ...eli otin Gmailista tuon tuntemattomien osoitteiden tallennuksen pois päältä.

  En kyllä ymmärrä miksi se auttoi sillä eivät Gmailin tallentamat osoitteet näkyneet HTC:ssä vaan pelkästään Lumiasta luodut ja siitä poistetut yhteystiedot. No, nyt ne poistuvat HTC:stäkin tuon Gmailin asetusten muuttamisen jälkeen :)
   
 6. Teuski

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/2/04
  Viestit:
  81
  Tykkäykset:
  0
  Täydennystä:

  Muuten toimii OK, mutta huomasin seuraavaa:
  Loin uudet yhteystiedot Lumiasta, HTC:stä ja tietokoneella Contactsissa.
  Poistin ne kaikki Lumiassa. Kaikki siirtyivät heti Contactsissa "Muut yhteystiedot"-ryhmään mutta HTC:stä poistui vain Contactsissa luotu heti. Tämän jälkeen odotin 20 minuuttia HTC:n synkronointia jotai ei tullut. Seuraavaksi muokkasin eri yhteystietoa Contactsissa jolloin se muutos ja aikaisemmat poistot synkkasivat heti HTC:n.

  edit: toisella yrittämällä kaikki poistuivat heti myös HTC:stä.
   
 7. ViBr

  ViBr Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  5/9/07
  Viestit:
  440
  Tykkäykset:
  30
  Androidin natiivi yhteystietosovellus lakkasi toimimasta. Yhteystietoja voi kyllä hakea ja niihin soittaa, mutta uusia yhteystietoja ei voi lisätä. Yhteystiedot eivät myöskään päivity Googlen eikä Exchansen tileiltä. Sovellus antaa kaatumisilmoituksia myös silloin, kun sitä ei käytä. Puhelin on Nexus 6. Mikä avuksi?
   
 8. stunned Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/10
  Viestit:
  1491
  Tykkäykset:
  414
  Puhelinmalli:
  Note 2, Nexus 10, Nexus 7, Nexus 7 2013
  Tyhjennä Contactsin tiedot ja välimuisti. Varmista, että ovat tosiaan googlen pilvessä tallessa ja että synkronointi on käytössä
   
 9. ViBr

  ViBr Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  5/9/07
  Viestit:
  440
  Tykkäykset:
  30
  Yhteystiedot ovat kyllä pilvessä, mutta synkronointi ei toimi kumpaankaan suuntaan. Välimuisti ja tiedot on tyhjennetty, mutta ongelma vain jatkuu.
   

Jaa tämä viestiketju