Google Chrome päivittyi Androidilla – mahdollistaa suuria muutoksia

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22339
Reaktiopisteet
216
Googlen Chrome-selain on saanut päivityksen nyt myös Androidilla, jonka Chromen uusi 57-versio tuo mukanaan uusia mahdollisuuksia erityisesti kehittäjien hyödynnettäväksi.

Androidin Chrome tukee mielenkiintoista konseptia Progressive Web Apps, joka käytännössä tarkoittaa verkkosivujen saavan Androidilla asennettavia sovelluksia vastaavia toimintoja. Verkkosivut voidaan lisätä kuvakkeina kotinäkymään, mutta nyt Chromen päivityksen myötä ne näkyvät myös sovellusvalikossa sekä saavat oman osionsa järjestelmän asetuksiin. Lisäksi näiden sivujen lähettämät ilmoitukset eivät enää näy Chromen, vaan itse verkkosivujen ilmoituksina ja verkkosovellukset voivat toimia tietynlaisten linkkien avaajina.

Progressive Web Apps -verkkosivut eivät ole vielä juuri yleistyneet, mutta ajan myötä niitä voi alkaa ilmestyä mahdollisuuksien laajennuttua.

Uusi Chrome uudistaa hienoisesti myös toista Chromen erityistä toimintoa, Chrome Custom Tabs. Tässä kyse on mahdollisuudesta sovellukselle avata Chromesta kustomoitu versio. Tyypillisestihän sovelluksissa verkkoselain on integroitu sovelluksen sisälle tai sitten linkit avataan Chromessa tai muussa erillisessä selaimessa. Chrome Custom Tabsin idea on viedä jälkimmäinen vaihtoehto lähemmäksi ensimmäistä. Nyt Custom Tabsin osalta on nähty pieni päivitys, joka tuo tarjolle myös näitä kustomoituja välilehtiä käytettäessä tavanomaiset kirjanmerkki-, lataus- ja muut toiminnot.

Chrome 57 Androidille sisältää myös muita pieniä uudistuksia, kuten useammin päivittyvät artikkeliehdotukset uudella välilehdellä, mahdollisuuden valita hiljattain vierailtu hakukone oletushakukoneeksi, ehdotuksia verkkosivuista sijainnin perusteella sekä uuden Media Session -rajapinnan, joka mahdollistaa verkkosivujen tarjoavan laajemmat mediatoiston ohjausmahdollisuudet.

Chrome 57 on tullut saataville nyt Google Playn kautta.

Applen iOS-laitteilla Chrome 57:n suurin uudistus oli Lue myöhemmin -toiminto.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom