Mobiili.fi Google avaa herkullista Android-nimipolitiikkaansa: ”Joskus tykkäämme jekuttaa kansaa”

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 18/8/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2076
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Android-käyttöjärjestelmän eri versioita värittävät muiden seikkojen mukana niiden nimet, sillä Google nimeää kunkin version aakkosjärjestyksessä etenevien herkkujen mukaan. Eilen julkaistussa kulissien taakse kurkistavassa dokumenttivideossa yhtiön työntekijät selittävät tarkemmin, mistä tapa sai alkunsa.

  YouTube-kanava Nat and Lo pureutuu videoissaan erilaisiin Googleen liittyviin aiheisiin. Tällä viikolla työntekijäkaksikko haastatteli muita googlelaisia Android-nimien tiimoilta.

  Videolla kerrotaan muun muasssa, että herkkuihin viittaavat nimet saivat alkunsa insinöörien pitkistä päivistä ja niiden aiheuttamista herkkuhimoista. Aikanaan hyvinkin pieni tiimi alkoi vitsailla makeisiin liittyvistä nimistä ja lopulta linjaus jäi elämään.

  Ajan kuluessa Android-nimistä on kasvanut pidetty yksityiskohta. Uudet versiot saavat suuret määrät ehdotuksia niin yhtiön sisältä kuin ulkopuoleltakin. Parhaimmillaan Googlelle on jopa lähetetty tietynlaisia kakkuja kannustimena kyseisen jälkiruoan nimen valitsemiseen.

  Android Lollipopista alkaen Google on ottanut tavakseen paljastaa uuden Android-version alustavasti keväällä ilman nimeä. Sen sijaan versiot ovat saaneet vain alkukirjaimen. Tämä on johtanut luonnollisesti lukuisiin spekulaatioihin ja teorioihin kansan odottaessa virallista julkistusta lopullisesta nimestä. Googlella taas nautitaan tilanteista ja johdatetaan silloin tällöin muuta maailmaa tarkoituksella harhaan.

  Menneenä keväänä esitelty Android M sai lopullisen nimensä eilen: tulossa on Android Marhmallow, joka viittaa luonnollisesti vaahtokarkkiin. Alta löydät reilun kuuden minuutin verran haastatteluja ja pieniä tiedonjyväsiä Googlesta ja Android-nimipolitiikasta.
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju