Google Android

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Hedgehog, 5/11/07.

 1. Hedgehog

  Hedgehog Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  15/10/04
  Viestit:
  4044
  Tykkäykset:
  46
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5T
  Itse ainakin odotan aika innolla että tämä pääsee Motorolan ja Samsungin puhelimiin, suurin este kyseisten puhelimien käyttölle kun on ainakin minulle ollut heikkot tai keskinkertaiset ominaisuudet softan puolella. Google ei ole pahemmin tehnyt floppeja, mutta yleensä palvelujen hiominen on kestänyt aika kauan, toivotaan että käyttäjät eivät joudu beetta testaajiksi tämän kanssa. Google on luonut jo laajan kirjon nettipohjaisia palveluja jotka ovat suuri apu kännykässä, ainoa kysymysmerkki on sitten kuinka kalliiksi nämä ilmaiset palvelut tulevat liikkuvan datan hinnoittelun takia.

  Digitoday: Google työntää Androidin matkapuhelimiin

  HS.fi: Google liittoutuu Motorolan ja Samsungin kanssa

  c|net: Google unveils cell phone software and alliance

  MobileBurn.com: Google Announces Android - New Open Source Phone Platform

   
 2. emmel

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  7/8/03
  Viestit:
  152
  Tykkäykset:
  8
  Puhelinmalli:
  Jolla, N9, 808, N8, HTC Desire HD
  Tästä minäkin odotan kiinnostuneena lisää tietoa. Open Source on lähellä sydäntä, ja Googlella on ollut hyviä ideoita & toteutuksia.

  edit: lisättäköön vielä että tuoreena Macistina olen ollut iloisesti yllättynyt ohjelmien + laitteiden toimivasta integroinnista. (ts. yhteentoimivuudesta) Kännykkään olen kaivannut samanlaista toiminnallisuutta. Applen ohella voisi Googlen kuvitella olevan ainoa jolla riittää softapuolella paukkuja tuollaiseen. Nokia ei ymmärtääkseni kovin häävisti ole tuolla softapuolella häärännyt (?) ja ms-tuotteita en taas ihan periaatteellisista syistä huoli.
   
 3. juhilus

  juhilus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/03
  Viestit:
  2417
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE K750i ja SE P800
  Ihan mielenkiintoinen homma, mutta kuikakohan avoin tuo alusta sitten loppupeleissä on. Meinaan vaan, että täysin avoin platta on aika helkkarinmoinen turvariski, jolla voi käsittääkseni "oikeissa" käsissä pistää paikallisesti vaikka koko mobiiliverkon polvilleen ja operaattorit tietävät tämän. Operaattorit kun tuppaavat yleisestikin olemaan aika paljon softan avoimuutta vastaan, mutta hienoahan se olisi jos nyt alkaa kelkka kääntyä. Jotenkin kuitenkin epäilen, että tuo täysi avoimuus on vain markkinontipuhetta ja todellisuudessa platta on suurinpiirtein yhtä avoin kun Symbian on.

  Toinen kysymysmerkki on tietysti, että onko lähes kaikki kännykän toiminnot selainpohjaisia, joiden järkevä käyttö vaatisi kiinteähintaista datapalvelua. No onneksi sellaisia alkaa vihdoin kunnolla Suomestakin löytyä.
   
 4. hookoo_

  hookoo_ Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/6/06
  Viestit:
  1515
  Tykkäykset:
  31
  Varmaan todella avoin platta kun google on mukana. Vai onkohan ne ihan hyvää hyvyyttään kyhäämässä ilmaisen käyttiksen?

  Itse veikkaan, että ei vaan mihinkään kilpailevaan mapsiin, mailiin tai muuhun palveluun ei tule pääsemään yhtä helposti kuin googlen palveluihin. Mainokset sen kun vilistää ja käyttökokemus on todellakin huipussaan ;)
   
 5. juhilus

  juhilus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/03
  Viestit:
  2417
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE K750i ja SE P800
  No jotain tuonlaista kyllä itsekin veikkaan, sillä eihän googlella ole muuten mitään syytä osallistua tällaiseen, ellei tuossa voisi jotenkin ohjata liikennettä omille sivuilleen tai jotenkin muuten nyhtää mainostaaloja. Mutta kun lukee Open Handset Alliancen sivuja, niin kovasti väittävät tuon olevan täysin avoin, eli kaikki ohjelmat pääsevät kaikkiin toimintoihin käsiksi.
  http://www.openhandsetalliance.com/android_overview.html
  Jos tämä todella pitää paikkaansa en uskaltaisi android laitteisiin koskea ennen kuin sille on kunnon virustutka ja palomuuriohjelmia.
   
 6. oopee

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/7/02
  Viestit:
  272
  Tykkäykset:
  0
  http://www.openhandsetalliance.com/a..._overview.html
  ->Kiva video, oli näemmä yks ex-kolleegakin päässyt kuviin.

  OS Avoimuus ja "roskapostin määrä" selviää ~puolen vuoden päästä. Avoin plättäri matkapuhelimessa ei tarkoita, että pääsisit virittelemään oman puhelimesi verkkotoiminnallisuuksia tai edes muuttaan IMEItä...Tätä ei hyväksyisi mikään puhelinvalmistaja ja ei ainakaan operaattori. Itse uskoa, että tällä allianssilla on Googelin vetämänä mahdollisuus tuoda puhelimeen uuden tason palvelut.
   
 7. t_makela

  t_makela Puhelinaddikti

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  13/9/06
  Viestit:
  1889
  Tykkäykset:
  718
  Puhelinmalli:
  Nexus 6P+Huawei Watch
  Onpas outoa nähdä sanat operaattori ja avoimuus samassa tekstissä. Toivottavasti eivät pääse liikaa vaikuttamaan tuon OS:n suunnitteluun...

  edit. nyt löytyy videon tynkää androidista.
  http://code.google.com/android/
   
 8. BanzQ

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/11/05
  Viestit:
  69
  Tykkäykset:
  0
 9. Kaenny

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/3/04
  Viestit:
  589
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  E71, N900(tilattuna)
 10. Tehy03 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/12/03
  Viestit:
  978
  Tykkäykset:
  89
  Puhelinmalli:
  iPhone 7 Plus (Jet Black)
  Saa nähdä mitä tästä projektista lopulta tulee. Ei ole helppoa tunkea mobiilikäyttisten markkinoille, jota käytännössä hallitsee Symbian ja pari muuta. Kaiken lisäksi Nokia käyttää Symbiania lähes kaikissa laitteissaan, joten Androidin leviäminen ei näytä kovin valoisalta.
   
 11. oopee

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/7/02
  Viestit:
  272
  Tykkäykset:
  0
  Eiköhän Androidilla ole jaettavana 50% älypuhelin markkinoista blackberryn, applen ja Winmobilen kanssa. Symbianin suosio tuskin nousee, joten kakkua saattaa olla kohta enemmänkin jaossa kuin 50%.
   
 12. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Mihin perustat väitteesi? Tietääkseni suurin osa käyttäjistä ei tiedä tai ei edes ole kiinnostunut, minkä merkkinen käyttöjärjestelmä puhelimessa pyörii. Yleensä suurimmalle osalla aivan muut seikat vaikuttavat hankkimispäätökseen ja niistä yleensä päällimmäisenä etenkin se hinta, millä sen kouraan saa. Joten millä tavoin Android olisi edullisempi?
   
 13. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Androidin idea on olla avoin ja tuoda paljon sovelluksia, joita on helppo kehittää ja tehokas ajaa. Symbianille kehittäminen on suossa juoksemista ja suorituskyky on hyvin kyseenalainen. Heti olis sympparitöitä mut osaajia ei löydy, syy on se et kukaan ei halua tehdä mitään sillä paskalla ja kaikki odottaa sympparille vaan haastajia -> kukaan ei halua opetella sitä. Kyl sillä tienais mut työ on sellaista "likaista" työtä sillä. Vähän kun ne heebot jotka jaksaa vielä ylläpitää kovasta rahasta pankkien vanhoja cobol järjestelmiä. Töitä olis nuorillekin, mut kukaan ei halua koskea siiihen paskaan, sama homma. Hieman erilailla vaan.

  Lisäksi aikasemmasta copypastella tuodusta tekstistä kun tätä samaa sivuavaa keskustelua on levitetty nyt ympäri MPF:ää. Vois joku alkaa lyömään lukkoon keskusteluja joita on liikaa samoja ja ei johda mihinkään väittelyä pitemmällä. Nyt tuntuu että turhan monet kirjottaa joilla ei ole käsitystä koodaamisesta ylipäätään.
   
 14. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Kehittäjiä silti kuulemma yli 4 miljoonaa. Ja vaikka Android olisi kuinka paljon parempi tahansa, niin tosiasia on, ettei yhtäkään puhelinta ole vielä myynnissä. Symppareita taas yli 200 miljoonaa ja parin vuoden päästä tuplat lisää. Lisäksi menee vielä hirmuinen aika ennen kuin Androidin penetraatio olisi sillä tasolla, että oikeiden sovellusten integrointi olisi kannattavaa.
  Sekään ei ole kirkossa kuulutettu, että se olisi nimenomaan Android, joka maailmaan jäisi pysyväksi ja hallitsevaksi, ja jota siis kaikki maailman suurimmat valmistajat enenevässä määrin käyttäisivät.
   
 15. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  joo, toi on totta. Android on ehkä enemmän tulevaisuuden mahdollisuus. iPhone taas on nykypäivää ja pienellä kehittäjällä on mahdollisuus takoa rahaa ja kehittää helposti NYT! Sitä ei voi tehdä Sympparin kanssa koska pienellä kehittäjällä ei riitä aika ja resurssit kehittää sille paskalle.

  Katsoisin et symppari edustaa jotain vanhaa jota yritetään väkisin pitää hengissä, iPhone nykypäivää ja tulevaisuutta ja Android lähinnä tulevaisuutta josta ei vielä tiedä varmasti.
   
 16. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  iPhone-softilla rahan takomista hankalaoittaa, kun täytyy osa antaa Applelle. Lisäksi kolmansien osapuolien softien mahdollisuuksia iPhonessa on jonkin verran ikävästi rajoitettu.
  Jos Sympparin syntaksi ei miellytä, niin toki on vaihtoehtoina C, C++, Python, Java ja tulevaisuudessa vielä Qt... ja voi olla että muita frameworkeja lisätään. Vaikea löytää noista jälkimmäisistä mitään niin kammottavaa.

  Symppari on nykypäivää ja seuraavat 5 vuottakin. OSX:ää yhden valmistajan suljettuna, ei-lisensoimattomana ja yhden laitekategorian käyttiksenä en pitäisi tulevaisuutena. Android on tulevaisuutta, mutta saa monia kilpailijoita vielä. Androidissa tosin ei ole sovelluskehittäjille muita mahdollisuuksia kuin Java, mikä myös on osittain rajoittava tekijä.
   
 17. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Apple ottaa omansa tottakai, mutta tarjoaa valmiin konseptin, jolla on hyvää henkeä valmiiksi sekä kasvavat markkinat. Samaa ei voi sanoa sympparipuhelimista.

  Applen käyttäjät ovat myös aktiivisempia käyttämään sovelluksia. Vertaisin ainakin yleensä mitä on nähny Nokian käyttäjiä... ja en kyllä itsekään aktiivisesti käytä juuri mitään.

  Apple tarjoaa markkinapaikan, jossa pienkehittäjän sovellus voi tulla suoraan parin napin päähän ostoa varten, eikä tarvi ilmoitella lehtien sivuilla jne. Kalliissa medioissa jotta tuote löydetään. Jos teet kovan tuotteet ja pääset latauslistalle niin jengi ostaa solkenaan suoraan luurista jos Applen parin painalluksen ostoportaali lähtee liikkeelle. Androin on asia jota kannattaa seurata, sympparipaskaan en koske pitkällä tikullakaan mut apple vois olla edelleenkin mielenkiintoinen, varsinkin tulevalla kehityskumppanuuskonseptilla.

  C, C++ on nykypäivänä jo vanhaa paskaa muuten, aivan liian hitaita kehittää. python menettelee mut mitkä grafiikkakirjastot siinä muka on ja millä tasolla? Java on hidasta paskaa, Qt saattaa ehkä auttaa vähäsen. Symbian kehityksen pääkielenä on muuten c++ joka sisältää pointtereiden eli muistiosoitusten ja varausten manuaalista tekemistä. Ohjelmistovirheistä arviolta noin 33% tulee kohdistumaan noihin tutkimusten mukaan. Eli jos koodaat sympparia c++ lla ja haluat parhaiten hyödyntää sitä paskaa, kun muut kielet on usein puutteellisesti toteutettu niin joudut korjaamaan vanhanaikaisia muistinosoitusvirheitä, jotka on todistettavasti hyvin hyvin yleisiä. En haluaisi alkaa kirjottamaan mitään vitun muistiosotteita ja varauksia käsipelillä. Muistivuodot, ylivuodot, puskirvirheet jne... niitä ei ole nykykielissä. Mut sympparissapa on. Vaikka muitakin kieliä voi käyttää sympparin kanssa niin kehitysympäristöt on jatkuvasti rikki, eikä ikinä voi tietää kuinka hyvin mikäkin ominaisuus on toteutettu missäkin kirjastossa ja millä versiolla. Työkalut ja alusta on sekavaa sontaa ja siitä ei pääse mihinkään. Pitäis muuten täysipäiväisesti tehdä pienellä porukalla jos meinais saada tuloksia aikaan. Mut jos haluaisin ite saada jotain tehtyä niin pakko valita Apple tai joku kevyempi toteutustapa. Modernilla välineillä on hauska tehdä varsinkin KUN VOI SAADA JOTAIN JOPA AIKAAN! c++ ja sympparin kanssa sais lähinnä aikaan ajonaikasia virheilmoituksia.

  Muutenkin jos on noin monta frameworkkia niin ei sekään kuulosta kovin hyvältä, miten niiden taso sitten on? Miljoona luuria ja liuta frameworkkeja, kombinaatioiden kompleksisuus ei ole hallittavissa ja kokonaiskuvaa kehityksestä ja sovellusten eliinkaaresta on vaikea hahmottaa tahi suunnitella. Apple = 1 puhelin, sen helpommaksi ei päästä.

  Noihan on makuasioita, mulla on kova fiilis Applesta loppujen lopuksi ja jos keksin sille kovan jutun niin sen myös sitte teen. Alussa koko puhelin ei tuntunut innostavalta. Toisaalta idis voi olla jotain muuta. Sympparisoftaa en jaksais käydä tekeen, ei kiinnosta kyntötyöt hartiavoimin. Jos sitte olis vielä sitä paljon toivottua aikaakin ;) Ehkä joskus, en tiedä. Nokialle menee lähinnä koulusta valmistuneita nutipäitä ennenkuin vaihtavat maisemaa, on siellä sitten niitä ammattilaisiakin olemassa mutta enimmäkseen siellä on jengiä jotka kyllästyy, kun katto tulee vastaan. Oppii siellä kun paljon työmenettelytavoista ja ison firman organisaatiomallista jne. omia koneita ja laitteita voi joutua odottelamaan viikon pari tyhjän pöydän ääressä pahimmillaan ennenkuin pääsee töihin. Näin on käynyt monelle valittajalle.


  http://developer.apple.com/iphone/

  Tuolla on iPhonen kehittäjän resursseja. Videotutoriaalit IDE:n pystyttämiseen jne.. .päivässä pääsee hyvin sisään. Kosketuspinnan kanssa voi tehdä minkälaisen käyttöliittymän haluaa täysin vapaasti ja nopeasti. Liiketunnistuksesta valmiit kirjastot jne. Usean sormen samanaikaisten liikkeiden tuet asynkronisilla eventeillä valmiiksi... jnejne... teette sen saman symbialla niin näette eron. Ai mutta unohin... eihän sympparille taida olla olemassakaan tuolallaseen tukea? Jotain ikuisessa kehitysvaiheessa olevia beta-kirjastoja ja rikkinäisiä ajureita taitaa olla.
   
 18. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Huh huh...
  Kaikki on paskaa... C ja C++ silti maailman eniten käytettyjä ohjelmointikieliä ja joita nimenomaan kaikki tuntuvat eniten haluavan, jotta niiden "Linux"/open source/whatever-softien kääntäminen ja porttaaminen olisi sujuvampaa. Ja todelliset ohjelmoijat juuri C/C++:aa kaipaavatkin ja kaikista eniten nähdä alla olevien rajapijntojen ja kirjastojen lähdekoodit. Jos C/C++:n myötä pointterit on este laadukkaille softille, niin GNU/Linuxinkin tulee olla sitten täysin paska, kun se suurimmaksi osaksi C:llä on tehty... iPhone SDK:n Cocoa:n Objective-C, C tai C++ ei tietääkseni poista pointterien tarvetta.
  Jos Javakin sitten kerta liian hidasta ja samaan hengenvetoon juuri Androidia ylistetään maailman tappiin asti, niin jo on kovin ristiriitaista.

  Näitähän muuten ei ole, jos käyttää Sympparin tarjoamia tietorakenteita.
   
 19. weetabix

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  111
  Tykkäykset:
  0
  Ihan vain mielenkiinnosta, millä kielellä ajattelit ruveta sitä softaa vääntämään iPhonelle?

  Terveisin,

  Pena
   
 20. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Näinä päivinä tuntuu tapahtuvan asioita yllättävänkin nopeasti...
  Digitoday 27.6.2008: LiMo haastaa Symbianin ja Androidin
  Eli kyllä pelikentällä alkaa olla tungosta... tai ainakin joukkueita kilpailuun...
  Säätiöt ovat nyt selkeästi muodissa.
   

Jaa tämä viestiketju