Gmail ja Z530i

Keskustelu osiossa 'Sony', aloittaja HenryL, 4/7/06.

 1. HenryL Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  13/11/04
  Viestit:
  127
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Lumia 925
  Gmailiin liittyen haulla löytyikin vähän juttua, mutta ei mitään ratkaisevaa. Mailiasetukset osaan kyllä koneeseen laittaa, tuntuvat kolumbuksen maililla toimivankin. Kuitenkin gmailin asetuksilla tulee lähettäessä herja, että "TLS/SSL-palvelinvarmenne ei ole tunnetun myöntäjän vahvistama. Ota yhteyttä palveluntarjoajaan" Kokeillessa laittaa operaattorin smtp:n ja gmailin popin, tulee silti tämä samainen herja.

  Saapuvan postin puolella tulee kysymys, että "Palvelinta ei voitu varmentaa. Haluatko jatkaa suojattua yhteyttä?". Tähän vastatessa kyllä haetaan viestejä, mutta niitä ei puhelimen mukaan ole. Tämä puolestaan on valheellista tietoa.

  Esim N70:aan gmail asentuu ja toimii nätisti, vaikka muuten puhelinta ei hyvin toimivaksi viitsi kehua.

  Asetukset ovat käsittääkseni oikein ja gmailista on pop päällä, joten siitäkään ei kiinni pitäisi olla.
   
 2. attsolo

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/1/04
  Viestit:
  13
  Tykkäykset:
  0
  Itsellä oli samantapainen ongelma K610i:n kanssa. Tosin sain kyllä uudet meilit puhelimeen, mutta lähettäminen (oman operaattorin smtp-palvelimella) tökki vastaavalla tavalla. Tein niin kuin ao. linkissä sanotaan eli latasin Geotrustin sivuilta Equifax_Secure_Certificate_Authority.cer -sertifikaatin puhelimeeni:
  http://www.howardforums.com/archive/topic/796908-1.html

  Sen jälkeen huomautuksia varmentamattomuudesta ei ole tullut ja meilitkin lähtevät. Itse tein niin, että lähetin linkin tuohon Geotrustin sertifikaattiin meilitse puhelimeeni ja kun seurasin linkkiä, niin puhelin kysyi, että asennetaanko sertifikaatti, johon vastasin kyllä. En tiedä, onko tämä se oikea, virallinen ja hyväksytty tapa hoitaa asia, mutta ainakin se näyttäisi toimivan omassa tapauksessani. Vastaavasta menettelystä puhutaan myös SE:n omilla foorumeilla ( http://developer.sonyericsson.com/thread.jspa?threadID=20254&tstart=75 ), ilmeisesti infrapunan ja bluetoothinkin yli voi noita sertifikaatteja ladata.
   
 3. T_68

  T_68 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/9/02
  Viestit:
  143
  Tykkäykset:
  45
  Kiitokset attsolo !

  Sertit toimivat myös K800i mallissa, jossa on myös sama Gmail ongelma. Asensin 2 Thawten sertiä ensin ja vasta sitten viimeisenä Geotrustin. Vasta Geotrustin serti sai postin lähtemään ulos, joten kannattanee aloittaa siitä. Bluetoothilla lähetin puhelimeen ja hyväksyin käyttöön - siitä se sitten lähti. Kiitokset vielä kerran.
   
 4. HenryL Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  13/11/04
  Viestit:
  127
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Lumia 925
  Attsololle suuri kiitos, nyt pelaa :)

  Vielä kun saisi gmailin toimimaan niin, että se lataisi useammallakin ohjelmalla samat viestit, ts. koneella mailiohjelma lataa viestin ja jättää kopion gmailin inboxiin, kuitenkaan puhelin ei enää sitä lataa. Sama myös toisin päin. Vaan gmailin webmail on kyllä sen verran hyvä, että ehkä voisi kotona popin jättää käyttämättä.
   

Jaa tämä viestiketju