GlobalTop G33 51 ch MTK 5Hz

Keskustelu osiossa 'GPS-paikannus', aloittaja kupukka, 24/10/07.

 1. kupukka

  kupukka Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  15/11/04
  Viestit:
  627
  Tykkäykset:
  7
  Eli tuollainen GPS tuli hankittua rapakon takaa. Toimii hyvin S40 softallakin, tosin puhelin vaihtuu kohta. No yleisesti tuntuu että hyvä GPS. Herkkä ainakin, kun sisätiloissa löytää helposti 6-8 sateenliittia. Eniten ihmetystä luo altitude, eli korkeus. Vaasassa olen testaillut ja lukemat pyörivät melkein kokoajan pakkasella. 2m - (-14m)???. Nav4All pyörii kännykässä (S40). Tosin nämä lukemat jälleen taskussa ja metsässä... Merihän tuossa olisi vieressä, kun jaksaisi vaan mennä rannalle.

  Takintaskun läpi osaa lukea paikan hyvin, mutta nopeus kusee kunnes sen ottaa esille. Onko tämä MTK-piirin ominaisuus vai onko SiRF III:ssa sama homma?

  5Hz on ihan kätevä ominaisuus, kunhan softa vaan tukee sitä.Akku on samantyyppinen kuin Nokian BL-5C. Nokian akku tuohon varmaan menee, mutta ei toisinpäin. Niin joo ja tietysti "(Static Navigation is turned OFF)" :)
   
 2. Tosikko Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/05
  Viestit:
  389
  Tykkäykset:
  4
  Static Navigation on SiRF piirisarjan "ominaisuus", joten sitä ei varsinaisesti tuossa ole, siis saati päällä eikä pois.

  Korkeustiedon tarkkuus heittää yleensä apaut tuplasti sen mitä horisontaalinen tarkkuus, joten siihen ei tavallisessa GPS vastaanottimessa ole juuri luottamista.

  Jos tuo on jatkuvasti 5 Hz tilassa (ilmeisesti on), niin jotkut softat (mm. TomTom) ei oikeen tule sen kanssa toimeen. Jos tarkoitus on käyttää palikkaa muidenkin kuin RaceChronon kanssa, kannattaa valita sellainen vastaanotin jossa virkistystaajuuden saa itse muutettua tarpeen mukaan.

  t: nimimerkki "jokusen MTK piirillisen 1Hz -> 5Hz modannut"
   
 3. kupukka

  kupukka Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  15/11/04
  Viestit:
  627
  Tykkäykset:
  7
  Juu, myyjä tuota static navigationia vaan mainosti, että pois päältä. No anyway. Korkeus on pitänyt kutinsa melko hyvin, kun palikka on taivasalla.

  Ilmeisesti tuo 5Hz on kokoajan päällä, mutta ei ole ainakaan Nav4Allin ja TrailExplorerMidletin ollut ongelmia.

  Miten tuo ongelma ilmenee esim. TomTomissa?
   

Jaa tämä viestiketju