Gigabit reititin+Wlan purkki haussa

Keskustelu osiossa 'Tietotekniikka', aloittaja ajs, 5/10/08.

 1. ajs Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  12/1/07
  Viestit:
  1921
  Tykkäykset:
  195
  Eli otsikon mukainen värkki olisi haussa, mikäli joltain tällainen löytyy ja kokemuksia siitä. Vaatimuksena on vähintään:
  -4kpl Gigabitin LAN-porttia
  -54Mbps Wlan
  -WPA2-salaus + MAC-suodatus
  -tuki dynaamiselle DNS-ohjauspalvelulle esim. no-ip.com tai dynDNS.org, vastaavatkin käy mikäli ovat maksuttomia (pelkkä koneelle asennettava client ei riitä koska ohjaus pitää toimia myös silloin kun kone on pois päältä).

  Nuo on siis minimivaatimuksia, jos nopeampi/parempi niin ei haittaa kunhan hinta pysyy järkevänä(?) eli siinä satasen paikkeilla tai jopa alle..? Wlan-kantaman ei tarvitse olla mitenkään erityisen suuri, käyttö on kerrostalo-osakkeessa ja satunnaisesti talon pihassa johon riittää normaali kantama kunhan laitteen vain sijoittaa oikein. myöskään modeemia siinä ei tarvitse olla.

  Nykyinen Linksys WRT54G DD-WRT modatulla FW:lla on ollut hyvä, mutta 100Mbps liitäntä jäi hitaaksi NAS verkkolevyn hommaamisen jälkeen.
  Pikaisella etsimisellä tuli tuollainen Buffalon purkki vastaan ja se ainakin specsien perusteella näyttäisi sopivan. Siitä vain näyttäisi löytyvän kahta eri versiota kotimaisista verkkokaupoista (1 ja 2), mutta valmistajan sivuilta tuota halvempaa (eli kuvan perusteella vaihtoehto 1) ei löydy ainakaan Gigabit-porteilla..?

  Eli jos tietoa tai kokemuksia löytyy, olisi mukava kuulla niitä. Etenkin tuo DNS-ohjaus on yleensä dokumentoitu perin huonosti manuaaleissa ja selviää vasta käyttöliittymästä, joten kokemukset siitä kiinostavat..?
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tuo on ärsyttävää vakio imageilla, yleensä siis on tuettuna vain valmistajan valitsemat (enemmän tai vähemmän kaupalliset), vaikka siis yleensä on käytössä ihan vakio protokolla, eli ei sinänsä mitään syytä että voisi käsin laittaa.

  Kun kerran gigabitti ethernettiä haet, niin kannattaa ehdottomasti kyllä siihen n-sarjalaiseen WLANiin panostaa, mielellään myös yhtäaikaiseen dual Band (2,4/5Ghz) tukeen. jälkimmäinen kyllä nostaa vähän hintaa.

  Linksysiltä löytyy kuluttaja purkkeja jotka jaksavat bittejä välittää senverran että gigabitti ethenetistä hyötyä.

  Ilmeisesti kunnollisen NASin hommasit jos 100Mbit ethernet jää selkeästi hitaaksi.
   
 3. ajs Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  12/1/07
  Viestit:
  1921
  Tykkäykset:
  195
  D-linkissä oli jo vuosia sitten jopa tuo dynDNS.org. Tuosta Linksys:n alkuperäisestä valikoimasta en enää muista, mutta tuolla DD-WRT-firmwarella siinä on ainakin kahdeksan valmista (oletettavasti kaikki ilmaisia?) sekä yksi "custom"-valinta johon saa setupit laittaa sitten kokonaan käsin. Se on hyvä!

  Juu, totta tuokin. Eikä taida sen puoleen juuri Gigabitin purkkeja 802.11g-standardilla löytyäkkään, se olikin vain minimivaatimus. Käytän Wlania vain E90 ja satunnaisesti läppärin kanssa. Toki läppärin käytössä saattaa nyt tarve muuttua kun tuon verkkolevyn asensin. Eipä tuo 54Mpbs jaksanut kyllä WPA2-salauksella dvb-streamia siirtää. DVBViewerillä streamattu TV-kuva virheili VLC-playerissa pahasti jos ei ohentanut salausta. En tiedä, auttaako tuon yhteyden nopeuden nosto siihen, vai onko pullonkaula yksinkertaisesti vain se paksumman salauksen purussa. Eihän dvb-programstreamin 4-5Mpbs sinällään pitäisi tuotakaan 54Mbps kaistaa tukkia mutta salaus taitaa verottaa siitä aikalailla lisää. Transportstreamia ei kannattanut Wlanissa ilman salauksia edes yrittää vaikka se tuli vastaavasti 100Mbps eetterissä läpi aivan puhtaasti.

  Linksys:stä on ainakin hyvät kokemukset, Wlan kantama on ollut hyvä, tehoa voi säätää sopivasti joten se onkin vaihtoehtona. Kaipaankin juuri kokemuksia niistä mikäli joiltain löytyy. Hintakaan ei se tärkein kriteeri ole. Buffalosta en ole huonoakaan kuullut ja tuo mainitsemani malli oli ilmeisesti voittanut jotain testejä (niiden testien painoarvo tietysti on mitä on, eli suuntaa-antava eikä siitä ilmeisesti löydy mitää täysin huonoa silloin..) Halvemman Buffalon hinta vain kiinnitti huomioni.

  No, en tiedä onko "kunnollinen"; Buffalon 1T Linkstation Mini, ja siinä ja koneissa kuitenkin on Gigabitin eetteri-liitäntä ja ainakin isomman tavaramäärän siirto sinne on tuskallisen hidasta. Videot streamasivat kyllä LANissa ihan hyvin, mutta tuon verkkolevyn käyttötarkoitus on minulla kuitenkin pääasiassa toimia varastona sekä LANiin että WANiin päin. WAN-nopeushan on rajoitettu Soneran 10/10 kuituliittymän toimesta, joten siinä ei ongelmaa ole, mutta sisäverkossa isompien image- ja videotiedostojen soisin liikahtavan hiukan liukkaammin kuin nyt.
   
 4. ajs Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  12/1/07
  Viestit:
  1921
  Tykkäykset:
  195
  Jaahans, eli kun Googlella noita laitteita aloin hakemaan, niin niitä näkyy löytyvän huomattavasti edullisemmin jenkkilästä ja kanadasta. Esim. Linksys WRT350N tulee vakuutettuna rahteineen 80 euroa. Tietysti päälle saattaa tulla vielä alv ja tullit, mutta jää silti reilusti halvemmaksi kuin suomessa, jossa halvin hinta liikkui 160 euron tietämillä.. Verkkolaitteessakin on erillinen liitäntäjohto ja tukee DD-WRT-firmwarea. Ainoa mahdollinen miinus on takuu, mutta sen verran voittaa hinnassa että ostaa sitten vain suoraan uuden :)

  Tuossa ei sitä dual badia ole, mutta sen kanssa on sitten vain elettävä.
  Vaikka eipä se tämä Linksys WRT600N ylettömän kallis olisi, 130 euroa rahteineen. Siitä se löytyisi, hmm.. Pistää miettimään, tarvitsenko tuota dual bandia..?
   
 5. jukra Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  3066
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Z5
  Linksysin vakiofirmiksessäkin on tuo dns tuki(ainakin siis 54G mallissa, en nyt joka mallia voi varmaksi vannoa)..
  Sellaista neuvoa olen pitänyt hyvänä näiden purkkien kanssa että osta mitä merkkiä tahansa kunhan se on Linksys.

  Kavereilla on kiertänyt Netgearia, D-linkkiä, Telewelliä ja Zyxeliä - osa on hajonnut omia aikojaan, pätkii yhteyksiä tai muuten takkuaa ja osa ei sovi kuin tasan peruskäyttöön.

  Linksysiin olen yrittänyt kääntää noita ja jokainen sellaisen ostanut on käyttäjäksi jäänyt.
   
 6. ajs Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  12/1/07
  Viestit:
  1921
  Tykkäykset:
  195
  Jep, komppaan tuota. Olen ollut tähän nykyiseen varsin tyytyväinen. Olen kokeillut muutamat D-Linkit ja NetGearit, enkä niitä nyt aivan huononakaan pitänyt, mutta tätä voi sanoa hyväksi. Muistelin että ne orkkikset DNS-palvelut olivat DynDNS.org (ilmainen ja tunnuksetkin löytyy valmiiksi) ja TZO.com (maksullinen) Mutta tuo DD-WRT firmis paransi käyttöliittymää ja ominaisuuksia kyllä reilusti.

  Taidan vielä unohtaa Buffalot sun muuta ja tehdä valinnan WRT310N ja WRT350N väliltä. Nuo maksavat rahteineen 110-120 USD (n. 80-95 euroa). Pykälää kalliimalla saisi sitten WRVS4400N tai WRT600N, eli 180-200 USD (n. 135-140 euroa) paikkeilla. Nykyisellä dollarin kurssilla vielä pakettia liikkuu niin paljon, että esim. itselläni ei ole viime kevään jälkeen jäänyt yksikään n. 10 paketista tulliin, joten nuo hinnat saattavat hyvinkin olla vielä lopulliset.
   
 7. ajs Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  12/1/07
  Viestit:
  1921
  Tykkäykset:
  195
  Päädyin sitten tuohon WRT350N-malliin, 82 euroa rahteineen vakuutettuna lähetyksenä Kanadasta. WRT310N ja WRT610N malleista löysin tietoja foorumeilta että lämpenisivät. Sijoitan omani keskellä asuntoa olevaan jakokaappiin mistä yleiskaapelointi leviää joka huoneeseen, suljetussa tilassa saattaa lämmöt nousta sitten liikaa.. WRT600N-mallia ei sitten enää illalla löytynytkään kun sitä olin ostamassa. Noh, nyt sitten tullaan toimeen ilman Dual-Bandia. Harmi toisaalta, kun läppärin integr. sovitinkin olisi sitä tukenut. Jahka tuo tulee, nakkaan sisään DD-WRT firmiksen, jota jo myyjäkin mainosti.
   

Jaa tämä viestiketju