Giffit MMS-viestissä?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja gagiiga, 10/9/02.

 1. gagiiga

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/9/02
  Viestit:
  56
  Tykkäykset:
  0
  Sain tässä vkonloppuna 7650:n käteen ja innostuin graafikkona heti kokeilemaan omien piirroskuvien käyttöä. Liittymänä kun on RL, ei tuo MMS-viestitys heti onnistu, mutta onhan noita kuvia ihan mukava omastakin luurista katsella...

  Giffianimaatioiden loopit jäävät kuvakansiossa katseltuna vain yhteen kertaan. Miten kuvat käyttäytyvät MMS-viestissä? Onko kokemuksia? Siis kykeneekö MMS looppaamaan kuvaa?
   
 2. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Oletko kokeillut, ettei toimisi http://www.mmsbuddy.com/ -palvelun kautta? Sieltä pitäisi toimia jo DNA:n, Radiolinjan ja Soneran liittymien välillä, koska heillä on oma MMS-keskuksensa. GPRS-palvelun on tietysti oltava käytössä.

  En ole tutustunut tarkemmin tekniikkaan, mutta ainakaan tuossa Ilmatieteen laitoksen MMS-palvelussa ei oletuksena looppaa kuvaa. Jospa kokeilet tilata heiltä sen viestin, lähetät sen vaikka sähköpostiin ja katsot millaisena datana tulee?

  MMS-viesteissä käytetään SMIL-määrityksiä, joita hyödyntäen luulisi looppaamisen onnistuvan. Tavallisissa GIF-animaatioissahan tuo on vain yksi optio on/off, että loopataanko animaatiota.

  t. tero
   
 3. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Pakkasin nyt yhden MMS-viestin tiedostot erikseen talteen, jotta pääsee katsomaan kivasti mitä kaikkea sälää tuossa on:

  http://lehto.net/temp/uimassa.zip (paketti sisältää jpeg-kuvan, tekstin ja smil-dokumentin)

  Paketissa kiinnostavaa on lähinnä tiedosto mms.smil, joka näyttää ihan tavalliselta XML-dokumentilta. Sieltä löytyy kuviin ja tekstiin liittyen tageja bodysta:

  <body>
  <par dur="20000ms">
  [​IMG]
  <text src="Moi,_t_ss__kuva_telk.txt" region="Text" />
  </par>
  </body>

  SMIL 2,0 vaikuttaa aika selkeältä oppia. Voit tutustua määrityksiin osoitteessa http://www.w3.org/TR/smil20/ ja sieltä löytyy kohdasta "Animation Modules" vaikka mitä optioita.

  Luulen, että noiden multimediaviestien toistojen kanssa kannattaa lähteä liikkeelle SMIL-määrityksistä, eikä yrittää kikkailla GIF-animaatioilla.

  Vaan en tosiaan ole asiantuntija tässä eli saa korjailla jos tarpeen.

  t. tero
   
 4. gagiiga

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/9/02
  Viestit:
  56
  Tykkäykset:
  0
  Smilli on Smilli, mutta

  Toki MMS-viesti tulee smillitetyksi, mutta tuo giffiarvoitus kiinnostaa. Animaatiothan onnistuvat, jos liittää giffin, mutta peräänkuulutan vielä tuota looppausta.

  Kiitos kuitenkin muista infoista!
   
 5. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Re: Smilli on Smilli, mutta

  Ainakin GIF98a-tiedostoilla onnistuu looppaaminen eli liitetään useita kuvia peräkkäin ja toisto alkaa X kertaa uudelleen tai looppaa loputtomasti.

  Tällaisen animaation voi helposti tehdä jollain GIF-animaatio-ohjelmalla, kuten Paint Shop Pron mukana tulevala Animation Shopilla. Vaikkapa Tietokone.fi:n softasivuilta löytyy kasapäin erilaisia GIF-animaatiotyökaluja: http://www.tietokone.fi/softa/hakutulos.asp?hakusana=gif-anim* .

  Googlella löytyy helposti lisätietoa aiheesta: http://www.google.com/search?q="+gif+animation+"+loop .

  t. tero
   
 6. gagiiga

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/9/02
  Viestit:
  56
  Tykkäykset:
  0
  Re: Smilli on Smilli, mutta

  Jeah. Giffianimaatiot kyllä onnistuvat monenkin vuoden kokemuksella, mutta kysymykseni onkin;
  Miksi giffianimaatioiden looppaukset eivät näy puhelimen kuvat-kansion kautta kuvattuna, vaan pysähtyvät viimeiseen frameen. Käykö näin myös animoidulle giffille mms-viestissä, vai kykeneekö mms-viesti looppaamaan giffiä?
   
 7. Terro Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/6/02
  Viestit:
  964
  Tykkäykset:
  181
  Re: Smilli on Smilli, mutta

  Villinä veikkauksena voisin heittää, että riippuu puhelimesta. MMS-viestit muutenkin tulevat puhelimiin hieman erilaisena riippuen siitä, miten ko. puhelin haluaa viestin näyttää.
   

Jaa tämä viestiketju