Mobiili.fi Galaxy S6 vs Galaxy S7 – kannattaako päivittäminen?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 12/3/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2133
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Yhdysvaltalainen PhoneArena on julkaissut eilen artikkelin, jossa vertailuun pääsivät Samsungin viimeisimmät lippulaivamallit Galaxy S6 ja Galaxy S7. Moniosaisessa vertailussa testattiin muun muassa puhelinten näytön kuvanlaatua, akkukestoa, kameraa ja suoritustehoa. Nelisivuinen vertailu on kokonaan luettavissa PhoneArenan nettisivuilta ja keskeisimmät pointit on käännetty alle suomeksi.


  Näyttö

  Näytön osalta perusasiat, kuten koko ja resoluutio ovat pysyneet samoina. Kuvanlaadun suhteen muutoksia on kuitenkin tapahtunut, eikä pelkästään parempaan suuntaan. Galaxy S7:n näyttö suosii astetta kylmempää värilämpötilaa ja alempaa gamma-tasoa. Myös näytön kirkkaus on laskenut 560 nitistä noin 480 nitiin, mutta vastapainona värintoisto ja harmaasävyt ovat ottaneet askeleen eteenpäin. Uutuutena on myös Always On -näyttötila, josta näkee esimerkiksi kellonajan puhelimen ollessa lepotilassa.

  [​IMG]
  Always On -näyttötila.


  Muisti ja suorituskyky

  Tallennusmuistin osalta Samsung on lisännyt Galaxy S7:ään muistikorttipaikan, jonka avulla tallennusmuistia voi laajentaa microSD-korttilla. Myös RAM-muistiin on saatu normaali vuosipäivitys ja muistin määrää on kasvatettu kolmesta gigatavusta neljään gigatavuun.

  Suorittimen osalta Samsung on hypännyt Yhdysvalloissa takaisin Qualcommin kelkkaan käyttäen Snapdragon 820 -suoritinta, mutta Euroopassa suorittimena toimii Exynos 8890. Kuten odottaa saattaa, tarjoavat uudet suorittimet astetta enemmän potkua ja suurimmassa osassa benchmark-testejä Galaxy S7 vei suoritustehossa selvän voiton.

  [​IMG]
  Galaxy S7 edge purettuna.

  [​IMG]
  Galaxy S7 edgen emolevyllä sijaitseva Snapdragon 820 -järjestelmäpiiri ja sen päällä Hynixin RAM-muisti.


  Kamera

  Kamera oli yksi Galaxy S7:n ennakkoon puhutuimmista uudistuksista, pyrkien parantamaan etenkin hämäräkuvauksessa. Kuvanlaatu onkin parantunut kautta linjan, mutta jo viime vuonna erinomaiseen kameraan verrattuna, ei varsinaisesta vallankumouksesta voida puhua. Galaxy S7 ottaa kuvia nopeammin, kärsii harvemmin tärähtäneistä kuvista ja hoitaa tarkennuksen vikkelämmin. Myös kuvanlaatu on värisävyjen osalta ottanut askeleen realistisempaan suuntaan, olematta kuitenkaan radikaalisti erilainen. Vertailukuvia on nähtävillä PhoneArenan sivuilta.

  [​IMG]
  Galaxy S7 on ottanut valokuvauksessa askeleen eteenpäin, mutta varsinaisesta vallankumouksesta ei voida puhua.


  Akkukesto

  Akun kapasiteetin suhteen Galaxy S7 sisältää edeltäjäänsä suuremman 3000 mAh:n akun, mutta varsinaisessa akkukestossa on otettu takapakkia. PhoneArenan omassa rasitustestissä Galaxy S6:n akku kesti 434 minuuttia, kun Galaxy S7 hyytyi 397 minuutin kohdalla. Myös puhelimen lataus onnistui nopeammin Galaxy S6:lla, sillä 78 minuutin latausajallaan puhelin oli tasan 10 minuuttia Galaxy S7:ää nopeampi.

  [​IMG]
  Akkukestossa Samsung on ottanut takapakkia, eikä Galaxy S7:stä löydy vieläkään USB Type-C -liitäntää.


  Muita huomioita

  Yllä lueteltujen ominaisuuksien lisäksi puhelimista löytyy joukko muita eroja, jotka ovat enemmän tai vähemmän ilmeisiä. Galaxy S7 sisältää ohjelmiston osalta Samsungin viimeisimmän Android-version ja muotoilussa on tehty lukuisia muutoksia. Komponentteja on myös päivitetty uudempiin ja esimerkiksi Bluetooth-yhteys toimii 4.1-standardin sijaan uudemmalla 4.2-standardilla. Maininnan arvoisia parannuksia ovat myös puheluiden parempi äänenlaatu sekä Galaxy S7:n vedenkestävyys.

  [​IMG]
  Vedenkestävyys ja muistikorttipaikat ovat tehneet välivuoden jälkeen paluun Galaxy S7:ssä ja Galaxy S7 edgessä.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju