Galaxy S ja flashaamisen ensiaskeleet.Lue tämä!

Onko tästä ketjusta ollut sinulle apua? Ja onko tämä hyödyllinen ketju?


  • Äänestäjiä yhteensä
    68

DjABu

Vapaa-ajan ruhtinas
Palaute - 100%
3   0   0
Liittynyt
15.10.2007
Viestit
1148
Reaktiopisteet
357
Puhelinmalli
OnePlus 6
Tällaista jonninjoutavaa liirumlaarumia on nyt tullut niin lujaa customRom ketjuun, jotta ajattelin pistää FAQ ketjun.

Jos et jaksa lukea ja oppia, ei kannata edes harkita puhelimen flashaamista

Ja ennen kuin olet ehtinyt lukemaan loppuun tämän tekstin, imuroi sillä aikaa XWJS8 original SUOMIfirmis 2.2.1, kaiken varalle.


Tämä ohje on 2.2 Froyo Galaxy S:lle tarkoitettu.

Ensin kuitenkin hieman opiskelua Androidista.
Kiitokset Don MC:lle.

Alunperin lähettänyt Don MC Katso viesti
Tässä taas Avoimen Sorsan periaattella tekstinpätkää. Lisäilen noita linkkejä puuttuviin kohtiin, jahka ne saan kaivettua netin syövereistä.
Tässä on hieman taustatietoja. Korjatkaa mikäli huomaatte virheitä (niitä löytyy varmasti):


ANDROIDIN OSAT:
Luuriin voi yhdessä tai erikseen vaihtaa Bootloaderin, Kernelin (Linux-ydin), Modeemin (=baseband), sekä ROMin (=FW), kunhan nämä eri osat tukevat toisiaan (eri versiot eivät aina natsaa keskenään).

Bootloader on ohjelmanpätkä, joka ohjaa luurin toimintaa käynnistyksen alkuvaiheessa. Painamalla virtanäppäintä luurin saa käynnistymään normaalisti. Mikäli puhelimessa on jokin käynnistymisen estävä ongelma, erilaisilla näppäinyhdistelmillä ("3:n napin combo") bootloaderin saa käynnistämään luurin eri huoltotiloihin. Näistä enemmän juttua alempana.

Kerneli (Linux) ohjaa luurin prosessoria, muistia sun muuta. Modattuun kerneliin yleensä tehdään muutokset jotka vaikuttavat kellotaajuuksiin, tiedostojärjestelmiin ja sen semmosiin. Lagfix vaikuttaa tiedostojärjestelmään ja Speedmod - ei nyt suoranaisesti kellotaajuuksiin - mutta prosessorin ajankäyttöön kumminkin.
Lisää tietoa eri kerneleistä täältä (englanniksi).

Modeemi ohjaa nimensä mukaisesti puhelimen radioliikennettä (puhelut, dataliikenne...). Siihen ei pahemmin muutoksia voi tehdä. Muuta kuin vaihtaa koko modeemiohjelmisto johonkin tehtaan muuhun versioon. Tällä hetkellä Suomessa käytetty esiasennusmodeemi on versionimeltään XXJPP.
Lisää tietoa eri modeemiversioista täältä (englanniksi).

FW taas sisältää käyttäjälle näkyvät "karkit", esiasennetut ohjelmat jne. Esiasennettuja ohjelmia voi lisätä ja poistaa kun "keittää" oman ROMmin esimerkiksi Docsin Romkitchenissä. Myös ulkonäköön voi vaikuttaa valitsemalla toisenlaisia osia käyttikseen.

Launcher on puhelimen työpöydän ja ohjelmavalikon graafista ulkoasua määrittelevä ohjelma. Periaatteessa se on applikaatio muiden joukossa. Eri launchereita voi samanaikaisesti luurissa olla useita asennettuina, mutta luonnollisesti vain yksi kerrallaan käytössä.
Käytännössä Launcher on yhtä kuin Työpöytä (se, jolla kaikki kuvakkeet ja widgetit makoilevat), sekä App Drawer (ohjelmavalikko).

Eri Launcherit eroavat jonkin verran toisistaan kotinäyttöjen asetteluissa, kuvakeselauksen suunnassa, asetusten määrässä sun muissa.
Galaxy S:n vakiolauncher on nimeltään TwLauncher (Touchwiz). Mm. Docsin Romkitchenissä on muutamia suosituimpia launchereita valittavana, mutta niitä voi myös asentaa jälkikäteen, sekä poistaa haluttaessa. Kuitenkin aina pitää olla vähintään yksi, mieluiten kaksi, launcheria asennettuina. Kaksi siitä syystä, että jos yksi sekoaa, ei luuri lakkaa toimimasta, vaan varalla on toinen launcher.

Eri Launcherit asennetaan kuten muutkin .apk -tiedostot. Tiedosto kopioidaan puhelimelle ja avataan esimerkiksi tiedostonhallintaohjelmalla. Tällöin puhelin ehdottaa ohjelman asentamista.

Kun puhelimessa on kaksi tai useampi Launcher asennettuna, se kysyy aina kotinäppäintä painettaessa mikä Launcher otetaan käyttöön. Valinnan yhteydessä voi ruksata että avattava Launcher otetaan aina kysymättä käyttöön (oletuksena). Tämän jälkeen ei kotinäppäintä painettaessa tuota valintaa enää tule. Jos kuitenkin haluaa valita toisen launcherin käyttöönsä, pitä mennä valikkoon (käytän tässä englanninkielisiä termejä) Settings - Applications - Manage Applications ("Running"-välilehti) ja valitaan sillä hetkellä käytössä oleva Launcher (esimerkiksi "TwLauncher"). Avautuvasta näkymästä painetaan alinta painiketta ("Clear defaults"). Tämän jälkeen kotinäppäimen painallus avaa taas tuon kyselyruudun.

Suosituimpien launcherien listan ulkopuolelta voisin mainita Go Launcherin. Se vaikuttaa omaan makuun varsin pätevältä.3:n NAPIN COMBO
Luurissa on kaksi huoltomoodia. Restore Mode (+CWM) ja Download Mode.

Restore Mode
1. Laita puhelin pois päältä
2. Paina Volume Up + Home ja pidä ne pohjassa.
3. Paina virtanäppäintä ja pidä kaikkia pohjassa kunnes logo ilmestyy ruutuun. Tällöin voi napeista päästää irti.
Puhelin käynnistyy Restore Modeen (musta ruutu, jossa tekstipohjainen valikko).

Restore Mode on vähän kuin PC-tietokoneen buuttaisi levykkeeltä johonkin virheenkorjaustilaan. Se on ihan oma pikku OS, johon buutataan ongelmatilanteissa joissa Linux ei vastaa ja josta käsin pääsee vaikka koko Linukan levyosiot laittamaan uusiksi.

ClockWorkMod (CWM). Tehdasasetuksissa puhelimen Restore Mode on melko tynkä, mutta siihen on saatavilla lisäosa nimeltään ClockWorkMod. Tätä palikkaa ovat hakkerit alkaneet hyödyntämään flashauksissa. Kernelin, Modeemin, ROMin jne asennus sujuu helposti kopioimalla haluttu netistä poimittu .zip -päätteinen tiedosto puhelimen hakemistojuureen, käynnistämällä puhelin Restore Modeen ja asentamalla sieltä ilmestyvän CWM-valikon avulla tuo kopioitu tiedosto puhelimeen (edellyttää siis että CWM on asennettuna).
CWM:n asentamiseen DjABu:n ohje ekassa viestissä (kohta: "Clockworkmod/root user asennus").

Käsittääkseni Samsungin Restore on uudemmissa versioissa 3e ja siinä ei CWM pelaa. Pitää olla 2e-versio alla ennenkuin CWM:n saa toimimaan.
Ohjetta 2e asennukseen en tähän hätään löytänyt. Ilmeisesti hoitunee DjABu:n ohjeella ekassa viestissä (kohta: "Asennusohjeet 3:n napin kombon korjaamiseen").


Download Mode
1. Laita puhelin pois päältä
2. Paina Volume Down + Home ja pidä ne pohjassa.
3. Paina virtanäppäintä ja pidä kaikkia pohjassa kunnes logo ilmestyy ruutuun. Tällöin voi napeista päästää irti.
Puhelin käynnistyy Download Modeen (ruudussa keltainen kolmio, jossa androidi lapioi jotain paskaa).

Download Mode on USB-liitettävyyttä varten silloin kun puhelimen järjestelmätiedostoihin halutaan ladata muutoksia USB-kaapelin avulla. Tämä ei onnistu mikäli puhelin on normaalisti käynnissä (tiedostot ovat käytössä). Download Modea käytetään flashatessa tiedostoja Odinilla.
Netistä poimittavat tiedostot Odinilla flashausta varten ovat yleensä .tar -päätteisiä. Poikkeuksiakin tosin löytyy.

Kaikissa puhelimissa ei Download Mode toimi. Siihen on olemassa korjaus (3 button fix), johon ohjeet DjABu:n ekassa viestissä (kohta: "Asennusohjeet 3:n napin kombon korjaamiseen").

Odin on Windows-ohjelma, joka siis asennetaan tietokoneelle. Sen, sekä USB-kaapelin avulla voi luuriin flashata eri tiedostoja. Odin on myös hyödyllinen mikäli luurin on saanut niin totaaliseen solmuun, ettei mikään muu auta. Yleensä sen saa aina herätettyä Odinilla.
Odinin saa ladattua esimerkiksi täältä.


NANDROID (vaatii CWM:n)
Nandroid Backup toimii CWM-valikosta ja tekee täydellisen varmuuskopion puhelimen koko järjestelmästä. Palauttaessa puhelin palaa täsmälleen samanlaiseksi kuin varmuuskopiota otettaessa. Asetuksineen, ohjelmineen päivineen.


FLASHAUS
Flashausmenetelmiä on siis kaksi: CWM ja Odin.

CWM:llä flashaus tapahtuu yksinkertaistettuna kopioimalla haluttu .zip-tiedosto puhelimen hakemistojuureen (internal SD), käynnistämällä puhelimessa CWM ja valitsemalla "Install zip from sdcard".
Tarkemmat ohjeet pitää tutkia tapauskohtaisesti.

Odinilla flashaus tapahtuu yksinkertaistettuna avaamalla haluttu .tar-tiedosto Odiniin, käynnistämällä puhelin Download Modeen ja kytkemällä se USB-kaapelilla tietokoneeseen.
Tarkemmat ohjeet pitää tutkia tapauskohtaisesti.


XDA developersin englanninkielinen SGS-Wiki.

HUOM! Ennen mitään flashaus- ym toimenpiteitä on hyvä poistaa käytöstä mahdolliset Lagfixit sun muut. Etenkin Lagfix tekee niin suuria muutoksia puhelimen tiedostojärjestelmään, ettei uusi asennettava ohjelma välttämättä ymmärrä sen päälle. Itsellä on Lagfixin takia esiintynyt ongelmia jopa Nandroid Backupin palautuksessa.
Ja nyt tuumasta toimeen, eli siis töihin.

Sinulla on 2.2 android luurissa. Ja haluat sen päivittää/lagifixata sen?
Ensiksikin haluan sanoa että kaikki muutokset, mitä aiot puhelimeen tehdä noin softan puolelta (rom-, modeemi-, teema-, lagfixpäivitykset) vievät takuun.
Ja jos jotain sattuu menemään pieleen; olet itse vastuussa.

Tarkista että puhelimessasi toimii recovery/download tila.


Kyseisen download tilan saat kun painat puhelimen ollessa pois päältä
vol- + home + power nappia.


JOS ei toimi. Hanki ADB ja Odin 1.3JOS toimii, voit siirtyä suoraan kohtaan "Oman mieluisan romin asentaminen"

Asennusohjeet 3:n napin kombon korjaamiseen.

Valmistelut: Ole varma siitä että kies tunnistaa puhelimesi, adb imuroituna ja USB virheenkorjaustila päällä (asetukset-> sovellukset-> kehitys)

Lisäisin vielä tuohon ROM:in flashäämiseen, että se tulee AINA tehdä 100% täynnä olevalla akulla. Toki vähempikin riittää, mutta tahtoo helposti seota tuo akkumittari ja siitä seuraa seuraavat 1000 kysymystä, että miksi minun SGS syö niin paljon akkua flashayksen jälkeen ;)

Hyödyllisiä linkkejä ehkäpä vielä olisi:

[HOWTO] [REF] [FAQ] [Guides] [Tutorials] Flash/Root/ADB/ROM [MUST READ!]

Yet Another Battery Drain thread - Don't kill your phone - give it life!!
Näppäile *#0228# ja katso että virtaa on vähintään 3800 (mV).

1. Irroita puhelin tietokoneesta (jos yhdistetty)
2. Sulje kaikki Kiesiin liittyvät sovellukset.
3. Käynnistä Odin
4. Kytke luuri tietokoneeseen.
5. Käynnistä komentokehoite ja mene/navigoi komentokehoitteessa ADB kansioon.
6. Kirjoita "adb reboot download" ja paina enter.
7. Laita Odin ohjelmaan ja valitse PDA kohtaan "Aries_P-SBL.tar.md5"

Varmista että "Phone Bootloader Update" ON valittu ja re-partition EI ole valittu, katso kuva alla!
Älä valitse mitään muuta tiedostoa kuin vain tuo Aries.

8. Paina "Start" nappia käynnistääksesi sovelluksen. Aikaa kuluu noin 3 sekuntia. Puhelin boottaa itsensä automaattisesti kun on flashattu fixi.

Lataa fixi: GT-I9000_P-SBL_RCVDL_FIX_ODIN.7z

attachment.phpOman mieluisan romin asentaminen

Clockworkmod/root user asennus.
Asenna Odinilla Stargate 1.5 kerneli, jotta voit asentaa uuden romin puhelimeesi.

Tässäpä tekstiä miksi tämä kerneli:
Alunperin lähettänyt Don MC
"Asenna Odinilla Stargate 1.5 kerneli, jotta saat luuriin 'tarvittavat palikat', joilla sitten voit asentaa uuden romin (sun muut höysteet) puhelimeesi tarvitsematta käyttää jatkossa Odinia."
Katso alla oleva kuva, mitä tageja pitää olla valittuna.
Odin-Kernel.jpg
Ota varmuuskopio /EFS kansiosta. Se sisältää product coden,joka on hyvä pitää tallessa. Saat sen otettua talteen esimerkiksi Root Explorerilla.

/EFS kansion varmuuskopiointi.

Hieman taustaa:
Jotkut testifirmikset/vuodetut firmikset/customRomit muokkaavat /efs kansiota. Tämä aiheuttaa IMEI korruption ja vaihtaa tuotekoodin. (product code)

Vaatimuksena on:
-Rootattu puhelin,busybox asennettuna. ( Tulee tuon stargaten kautta)
Joko (A):
- ADB
Tai (B):
-Root explorer (marketista)Vaihtoehto 1
*Tarkista että USB virheenkorjaus on päällä.
*Yhdistä puhelin tietokoneeseen USB:n kautta.
*Avaa komentokehoite ja navigoi/siirry komentokehoitteessa adb kansioon.
*Vaadi pääkäyttäjän oikeuksia. (Root user) Kirjoita "su". Hyväksy puhelimessa root-käsky puhelimessa.
*Tee komento "busybox cp -a /efs /sdcard/"
*Irroita puhelin, poista USB virheenkorjaus, yhdistä puhelin koneeseen ja ota varmuuskopio puhelimen muistista tietokoneeseen.
Vaihtoehto 2
*Siiry root explorerilla puhelimen muistin juureen.
*Klikkaa "Mount R/W"
*Kopioi /efs kansio muistikortille.
*Siirrä kopio PC:lle
Kiitokset teblulle:

SGS Toolbox ohjelmaan tullut Create /efs backup komento helppoon/nopeaan efs kansion varmentamiseen.

Eli marketista SGS Toolbox ja itse ohjelmasta Create /efs backup!


Jos IMEI tai Product Code muuttuu, palauta kyseinen varmuuskopio.

Palautus jälleen kerran komentokehoitteessa. ADB kansion sijainnissa.

cp /sdcard/nv_data.bin /efs/nv_data.bin
rm -rf /efs/nv_data.bin.md5
Boottaa SGS
CustomRom:n asennus

Suosittelen käyttämään http://romkitchen.org/ sivustoa oman Romin tekemiseen helppokäyttöisyyden vuoksi.

Excel taulukko keittiön mausteista

Hyvä ensimmäiseksi kokkailuksi on
XWJS8 v9.x.x WIPE

Hardcore's kernel

XEE JS1
TAI
NEE JS1 CSC

XXJQ1 modeemi.

Launcheriksi voit valita esim TouchWiz Launcher + toisen mieluisen launcherin, esim launcher pro.
Näppäimistöksi valitse Swype JPA ja Samsung EURO Keyboard.

Ohjelmista voit valita mieluisat, vaikka kaikki jos siltä tuntuu.
Utilities: Kaikki
Tweaks: esim phone.apk 2 way call recording ja voodoo sound
Teema: esim Generation X v1.14
Boot animation: esim Default tai Android particles

Paina KERRAN generate ja imuroi paketti.

Ota puhelimesta kaikki tärkeät asiat talteen, puh numerot yms. Ne katoaa tämän myötä.


Siirrä se puhelimen juureen ja mene recovery [Vol+, power, home) tilaan.
Liiku vol+ ja vol- napeilla. Valitse BACK napilla.
ClockworkMod-200x300.pngSieltä "install zip from sdcard".
Etsit tuon paketin XWJS8 v9.x.x WIPE ja asenna. Menee hetki kun on asennus on valmis.

Mene uudelleen recoveryyn ja kytke BLN ja TWEAK:it päälle.
Advanced SpeedMod ULK -> BLN.
Advanced SpeedMod ULK ->Tweak options -> valitse kaikki muut paitsi Read-Write /system.Onneksi olkoon, nyt sinulla on lagiton luuri, ja varmasti mieluisa.


Jos kuitenkin jotain outoa tapahtuu ja flashaus menee pieleen, ei hätää. 3:n napin kombinaatio auttaa.

Samsung_Galaxy_S_Black_Screen_of_Death.jpg

Jos tuo kuva tulee luuriisi, epäonnistuneen flashin jälkeen, niin ohjeita tässä:
*Sammuta puhelin.
*Akku irti, ja anna olla noin 2-5 min irti. (ei pakollista, mutta suositeltavaa..)
*Akku kiinni, Vol down+ home+ power.
*Ja ohjeet eteenpäin odinille-->
Viestin alussa laitoit imuroinnin alle tuon XWJS8 original SUOMIfirmis 2.2.1:n, nyt tarvitset sitä.

Purat lataamasi paketin ja laitat Odin- ohjelmaan paketin sisällön näin:
PDA -> Code,
PHONE -> Modem
CSC -> CSC.Puhelin pehmoosesti brickattu ja 3:n napin kombo ei auta:

JIGI # 1


4 ja 5 pinnit yhteensä 300K ohm vastuksilla yhteen

EDIT 24/3/2011

Laitoin Youtubeen videonpätkän, jossa neuvon kuinka saat itse tehtyä tällaisen puikulan!Sawmfirmware.comista (vaatii rekisteröitymisen) saa aidot firmikset.EDIT: Ei enää tule päivityksiä tähän viestiin. Olen siirtynyt onnelliseen HTC käyttäjäkuntaan. Todennäköisesti tämä on täynnä vanhaa ohjetta, että en ota mitään takuita siitä jos puhelimesi saat solmuun.
 
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
24.10.2006
Viestit
42
Reaktiopisteet
0
Loistava ja erittäin havainnollinen viesti, kiitos paljon!

-Kalle
 
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.9.2004
Viestit
99
Reaktiopisteet
0
Hienoa työtä, tällaiselle on varmasti tilausta.
 

Don MC

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
1   0   0
Liittynyt
8.10.2009
Viestit
1198
Reaktiopisteet
367
Puhelinmalli
Aina on joku laite
Doc'sin Romkitchenissä kokkaaville hieman tietoa mitä palikoita siihen ROMmiin voi ja kannattaa sisällyttää:
http://tinyurl.com/6a9qvzs

Listassa paremmin esillä tietoa, jota tuolta Romkitchenistä ei saa ollenkaan. Siellä mennään nimittäin suht sokkona.
Tämän listan saa tulostettua, tai jopa tallennettua omalle koneelle Excel-muotoon myöhempää tarkastelua/muuntelua varten. Itse tulostin tuon listan "muistilapuksi". Merkkasin kynällä itselleni mieluisat vaihtoehdot, jotka sitten käyn tuolla Romkitchenissä ruksimassa.

Romkitchenissä tekemiäsi valintoja et pääse enää jälkeenpäin tarkastamaan. Kannattaa siis jollain tavalla ottaa muistiin mitä valintoja siellä tulikaan tehtyä. Tuo lista on hyvä myös siihen.


EDIT:
Jos puhelun laadussa on jotain heikkoutta, asenna CWM:n kautta JPP modeemi

Niin tuo "CWM"hän on tuo erikoisvarusteltu Recovery-valikko (ClockWorkMod), josta on myös kuva tuossa DjABu:n postauksessa. Vihreä teksti mustalla pohjalla.
"CWM:n kautta asentaminen" tarkoittaa siis samaa menetelmää kuin DjABu tuossa yllä ohjeistaa ROMmin asentamiseen Recovery-valikossa. Sillä tavoin voi asentaa monia palikoita.


EDIT: Viestini tekstit tässä threadissa ovat avointa sorsaa. Jos joku läppä on hyödyllinen, feel free to leikata ja liimata.
En halua että nyyppien tarvitsisi käydä läpi samaa googletushelvettiä, jota itse kävin. Sen takia mahdollisimman hyvät ohjeet ovat tarpeen.
Lisäksi, mitä useamman uuden "modaajan" saamme tällä tavoin mukaan, sitä paremmin saamme palautteen kautta itsellemmekin tietoa eri ROMmien toimivuudesta jne.
 

psxgamer

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
31.1.2005
Viestit
1091
Reaktiopisteet
26
Hyvä opas, tämä joutaisi sticyksi.

Mites toi /EFS kansion varmuuskopioiminen? Olen itse aina käyttänyt Voodoo lagfixiä, enkä edes jaksanut muita kokeilla, ei kai tälläkin olisi ollut tarvetta moiseen operaatioon? Voodoon sivujen ohjeissa ei moista ikinä mainittu.
 

projector

Ole sinä tavis hiljaa, mää oon VIP
Palaute - 100%
279   0   0
Liittynyt
31.12.2006
Viestit
7956
Reaktiopisteet
4592
Puhelinmalli
Usein vaihtuva malli
Noni näillä ohjeilla aloittelijakin pääsee nauttimaan kokkauksesta :)
 

DjABu

Vapaa-ajan ruhtinas
Palaute - 100%
3   0   0
Liittynyt
15.10.2007
Viestit
1148
Reaktiopisteet
357
Puhelinmalli
OnePlus 6
Lisätty EFS kansion backup/restore- ja Romkitchenin mausteseoksen tiedot ja ohjeet, sekä korjattu kirotusvireitä.
 

DjABu

Vapaa-ajan ruhtinas
Palaute - 100%
3   0   0
Liittynyt
15.10.2007
Viestit
1148
Reaktiopisteet
357
Puhelinmalli
OnePlus 6
Kernelin .tar flashataan Odinilla kuten tuossa ekassa viestissä, paitsi että poistetaan täppä kohdasta "Bootloader update". (<=Correct me if I'm wrong!)

Juuri näin!
 

kahvitahra

Aktiivinen jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
17.10.2010
Viestit
347
Reaktiopisteet
16
Hienoa että olet DjABu jaksanut kirjoittaa selkeät ohjeet.

Lisäisin vielä tuohon ROM:in flashäämiseen, että se tulee AINA tehdä 100% täynnä olevalla akulla. Toki vähempikin riittää, mutta tahtoo helposti seota tuo akkumittari ja siitä seuraa seuraavat 1000 kysymystä, että miksi minun SGS syö niin paljon akkua flashayksen jälkeen ;)

Hyödyllisiä linkkejä ehkäpä vielä olisi:

[HOWTO] [REF] [FAQ] [Guides] [Tutorials] Flash/Root/ADB/ROM [MUST READ!]

Yet Another Battery Drain thread - Don't kill your phone - give it life!!
 

Don MC

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
1   0   0
Liittynyt
8.10.2009
Viestit
1198
Reaktiopisteet
367
Puhelinmalli
Aina on joku laite
[Viesti poistettu turhana (tietoja kerätty kasaan).]
 

jackiechan8

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
6   0   0
Liittynyt
24.2.2010
Viestit
418
Reaktiopisteet
11
Hyvä ketju, ehkä tämä vähentää kysymyksiä tyyliin "Mitä tuolta keittiöstä kannattaa valita?".

Muutama huomio:
-Olisi ehkä hyvä täsmentää, että tuo 3-button fix on tarpeellinen jos ja vain jos 3 napin kombot eivät toimi. Tähän ehkä lisäksi, että niiden toimimattomuus johtuu tuote-erästä.
-Lisäksi ohjeet ja linkki (firmiksen lataussivulle) vaikkapa JPA firmiksen asennukseen odinilla, jos jokin menee pieleen. Muistaakseni JPA oli yhden tiedoston paketti? Olisiko tarvetta linkittää myös jokin firmis, jossa erilliset PDA, modem ja CSC tiedostot ja PIT? Tämä siksi jos jokin menee todella pieleen, niin voi osioida uudelleen puhelimen .pitillä.
-CustomRom kohtaan voisi suositellun kernelin vaihtaa Hardcoren kerneliin. Voodoo kerneli asentaa lagifixin automaattisesti buutissa, jollei /sdcard/voodoo/disable-lagfix kansiota ole jo valmiiksi muistikortilla. Ainakin tämä olisi hyvä mainita, jos haluat suositella tuota supercurion kerneliä. Lisäksi suosittelet recoveryssä laittamaan tweakit päälle ja puhut hardcoren kernelistä jatkossa.

Toivottavasti DjAbu jaksat päivitellä tuota ekaa postausta :) Muutenhan tämä ketju taas vain kasvaa ja tieto hajaantuu. Sitten kohta täällä kysellään samoja asioita kuin tuolla CustomRom ketjussa :D
 

DjABu

Vapaa-ajan ruhtinas
Palaute - 100%
3   0   0
Liittynyt
15.10.2007
Viestit
1148
Reaktiopisteet
357
Puhelinmalli
OnePlus 6
Mä tuossa illempana päivittelen viestiä, kunhan pääsen töistä. About 23 maissa. Tämä ketju oli eilenkin tehty yöllä,niin sekoavaisuuksia tullut. Mutta,tarkennusta tulossa!
 

projector

Ole sinä tavis hiljaa, mää oon VIP
Palaute - 100%
279   0   0
Liittynyt
31.12.2006
Viestit
7956
Reaktiopisteet
4592
Puhelinmalli
Usein vaihtuva malli
Hyvä ketju, ehkä tämä vähentää kysymyksiä tyyliin "Mitä tuolta keittiöstä kannattaa valita?".

Muutama huomio:
-Olisi ehkä hyvä täsmentää, että tuo 3-button fix on tarpeellinen jos ja vain jos 3 napin kombot eivät toimi. Tähän ehkä lisäksi, että niiden toimimattomuus johtuu tuote-erästä.
-Lisäksi ohjeet ja linkki (firmiksen lataussivulle) vaikkapa JPA firmiksen asennukseen odinilla, jos jokin menee pieleen. Muistaakseni JPA oli yhden tiedoston paketti? Olisiko tarvetta linkittää myös jokin firmis, jossa erilliset PDA, modem ja CSC tiedostot ja PIT? Tämä siksi jos jokin menee todella pieleen, niin voi osioida uudelleen puhelimen .pitillä.
-CustomRom kohtaan voisi suositellun kernelin vaihtaa Hardcoren kerneliin. Voodoo kerneli asentaa lagifixin automaattisesti buutissa, jollei /sdcard/voodoo/disable-lagfix kansiota ole jo valmiiksi muistikortilla. Ainakin tämä olisi hyvä mainita, jos haluat suositella tuota supercurion kerneliä. Lisäksi suosittelet recoveryssä laittamaan tweakit päälle ja puhut hardcoren kernelistä jatkossa.

Toivottavasti DjAbu jaksat päivitellä tuota ekaa postausta :) Muutenhan tämä ketju taas vain kasvaa ja tieto hajaantuu. Sitten kohta täällä kysellään samoja asioita kuin tuolla CustomRom ketjussa :D

tässä olisi paketti joka kannattaa ottaa talteen.
I9000XXJPU sisältää kaikki tarvittava .pit, modem, csc ja pda tiedostot (tiedosto pitää purkaa) tämä on monta kertaa pelastanut kun joku menny pahasti vikaan :) Tän päälle on sit taas helppo asennella kaikki uudstaan.

Uppasin megauploadiin http://www.megaupload.com/?d=4LHVVW3Y
 

Don MC

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
1   0   0
Liittynyt
8.10.2009
Viestit
1198
Reaktiopisteet
367
Puhelinmalli
Aina on joku laite
Tässä taas Avoimen Sorsan periaattella tekstinpätkää. Kirjoitustyyli on "nyypältä nyypälle", eli mahdollisimman selkokielisesti, kuitenkaan menemättä liian syvälliseksi.
Tässä on hieman taustatietoja. Korjatkaa mikäli huomaatte virheitä (niitä löytyy varmasti):
ANDROIDIN OSAT:
Luuriin voi yhdessä tai erikseen vaihtaa Bootloaderin, Kernelin (Linux-ydin), Modeemin (=baseband), sekä ROMin (=FW), kunhan nämä eri osat tukevat toisiaan (eri versiot eivät aina natsaa keskenään).

Bootloader on ohjelmanpätkä, joka ohjaa luurin toimintaa käynnistyksen alkuvaiheessa. Painamalla virtanäppäintä luurin saa käynnistymään normaalisti. Mikäli puhelimessa on jokin käynnistymisen estävä ongelma, erilaisilla näppäinyhdistelmillä ("3:n napin combo") bootloaderin saa käynnistämään luurin eri huoltotiloihin. Näistä enemmän juttua alempana.

Kerneli (Linux) ohjaa luurin prosessoria, muistia sun muuta. Modattuun kerneliin yleensä tehdään muutokset jotka vaikuttavat kellotaajuuksiin, tiedostojärjestelmiin ja sen semmosiin. Lagfix vaikuttaa tiedostojärjestelmään ja Speedmod - ei nyt suoranaisesti kellotaajuuksiin - mutta prosessorin ajankäyttöön kumminkin.
Lisää tietoa eri kerneleistä täältä (englanniksi).

Modeemi ohjaa nimensä mukaisesti puhelimen radioliikennettä (puhelut, dataliikenne...). Siihen ei pahemmin muutoksia voi tehdä. Muuta kuin vaihtaa koko modeemiohjelmisto johonkin tehtaan muuhun versioon. Tällä hetkellä Suomessa käytetty esiasennusmodeemi on versionimeltään XXJPP.
Lisää tietoa eri modeemiversioista täältä (englanniksi).

FW taas sisältää käyttäjälle näkyvät "karkit", esiasennetut ohjelmat jne. Esiasennettuja ohjelmia voi lisätä ja poistaa kun "keittää" oman ROMmin esimerkiksi Docsin Romkitchenissä. Myös ulkonäköön voi vaikuttaa valitsemalla toisenlaisia osia käyttikseen.

Launcher on puhelimen työpöydän ja ohjelmavalikon graafista ulkoasua määrittelevä ohjelma. Periaatteessa se on applikaatio muiden joukossa. Eri launchereita voi samanaikaisesti luurissa olla useita asennettuina, mutta luonnollisesti vain yksi kerrallaan käytössä.
Käytännössä Launcher on yhtä kuin Työpöytä (se, jolla kaikki kuvakkeet ja widgetit makoilevat), sekä App Drawer (ohjelmavalikko).

Eri Launcherit eroavat jonkin verran toisistaan kotinäyttöjen asetteluissa, kuvakeselauksen suunnassa, asetusten määrässä sun muissa.
Galaxy S:n vakiolauncher on nimeltään TwLauncher (Touchwiz). Mm. Docsin Romkitchenissä on muutamia suosituimpia launchereita valittavana, mutta niitä voi myös asentaa jälkikäteen, sekä poistaa haluttaessa. Kuitenkin aina pitää olla vähintään yksi, mieluiten kaksi, launcheria asennettuina. Kaksi siitä syystä, että jos yksi sekoaa, ei luuri lakkaa toimimasta, vaan varalla on toinen launcher.

Eri Launcherit asennetaan kuten muutkin .apk -tiedostot. Tiedosto kopioidaan puhelimelle ja avataan esimerkiksi tiedostonhallintaohjelmalla. Tällöin puhelin ehdottaa ohjelman asentamista.

Kun puhelimessa on kaksi tai useampi Launcher asennettuna, se kysyy aina kotinäppäintä painettaessa mikä Launcher otetaan käyttöön. Valinnan yhteydessä voi ruksata että avattava Launcher otetaan aina kysymättä käyttöön (oletuksena). Tämän jälkeen ei kotinäppäintä painettaessa tuota valintaa enää tule. Jos kuitenkin haluaa valita toisen launcherin käyttöönsä, pitää mennä valikkoon (käytän tässä englanninkielisiä termejä) Settings - Applications - Manage Applications ("Running"-välilehti) ja valitaan sillä hetkellä käytössä oleva Launcher (esimerkiksi "TwLauncher"). Avautuvasta näkymästä painetaan alinta painiketta ("Clear defaults"). Tämän jälkeen kotinäppäimen painallus avaa taas tuon kyselyruudun.

Suosituimpien launcherien listan ulkopuolelta voisin mainita Go Launcherin. Se vaikuttaa omaan makuun varsin pätevältä.

Valmiiksi hakukoneella tehty linkki XDA-foorumin sivuille, joissa threadin otsikossa esiintyy sana "launcher":
http://tinyurl.com/5wc9bgb
3:n NAPIN COMBO
Luurissa on kaksi huoltomoodia. Restore Mode (+CWM) ja Download Mode.

Restore Mode
1. Laita puhelin pois päältä
2. Paina Volume Up + Home ja pidä ne pohjassa.
3. Paina virtanäppäintä ja pidä kaikkia pohjassa kunnes logo ilmestyy ruutuun. Tällöin voi napeista päästää irti.
Puhelin käynnistyy Restore Modeen (musta ruutu, jossa tekstipohjainen valikko).

Restore Mode on vähän kuin PC-tietokoneen buuttaisi levykkeeltä johonkin virheenkorjaustilaan. Se on ihan oma pikku OS, johon buutataan ongelmatilanteissa joissa Linux ei vastaa ja josta käsin pääsee vaikka koko Linukan levyosiot laittamaan uusiksi.

ClockWorkMod (CWM). Tehdasasetuksissa puhelimen Restore Mode on melko tynkä, mutta siihen on saatavilla lisäosa nimeltään ClockWorkMod. Tätä palikkaa ovat hakkerit alkaneet hyödyntämään flashauksissa. Kernelin, Modeemin, ROMin jne asennus sujuu helposti kopioimalla haluttu netistä poimittu .zip -päätteinen tiedosto puhelimen sisäisen SD-muistin hakemistojuureen (internal SD), käynnistämällä puhelin Restore Modeen ja asentamalla sieltä ilmestyvän CWM-valikon avulla tuo kopioitu tiedosto puhelimeen (edellyttää siis että CWM on asennettuna).
CWM:n asentamiseen DjABu:n ohje ekassa viestissä (kohta: "Clockworkmod/root user asennus").

Käsittääkseni Samsungin Restore on uudemmissa versioissa 3e ja siinä ei CWM pelaa. Pitää olla 2e-versio alla ennenkuin CWM:n saa toimimaan.
Ohjetta 2e asennukseen en tähän hätään löytänyt. Ilmeisesti hoitunee DjABu:n ohjeella ekassa viestissä (kohta: "Asennusohjeet 3:n napin kombon korjaamiseen").Download Mode
1. Laita puhelin pois päältä
2. Paina Volume Down + Home ja pidä ne pohjassa.
3. Paina virtanäppäintä ja pidä kaikkia pohjassa kunnes logo ilmestyy ruutuun. Tällöin voi napeista päästää irti.
Puhelin käynnistyy Download Modeen (ruudussa keltainen kolmio, jossa androidi lapioi jotain paskaa).

Download Mode on USB-liitettävyyttä varten silloin kun puhelimen järjestelmätiedostoihin halutaan ladata muutoksia USB-kaapelin avulla. Tämä ei onnistu mikäli puhelin on normaalisti käynnissä (tiedostot ovat käytössä). Download Modea käytetään flashatessa tiedostoja Odinilla.
Netistä poimittavat tiedostot Odinilla flashausta varten ovat yleensä .tar -päätteisiä. Poikkeuksiakin tosin löytyy.

Kaikissa puhelimissa ei Download Mode toimi. Siihen on olemassa korjaus (3 button fix), johon ohjeet DjABu:n ekassa viestissä (kohta: "Asennusohjeet 3:n napin kombon korjaamiseen").

Odin on Windows-ohjelma, joka siis asennetaan tietokoneelle. Sen, sekä USB-kaapelin avulla voi luuriin flashata eri tiedostoja. Odin on myös hyödyllinen mikäli luurin on saanut niin totaaliseen solmuun, ettei mikään muu auta. Yleensä sen saa aina herätettyä Odinilla.
Odinin saa ladattua esimerkiksi täältä.


NANDROID (vaatii CWM:n)
Nandroid Backup toimii CWM-valikosta ja tekee SD-muistiin täydellisen varmuuskopion puhelimen koko järjestelmästä. Palauttaessa puhelin palaa täsmälleen samanlaiseksi kuin varmuuskopiota otettaessa. Asetuksineen, ohjelmineen päivineen. Nandroid EI varmuuskopioi SD-muistissa olevaa tietoa.


FLASHAUS
Flashausmenetelmiä on siis kaksi: CWM ja Odin.

CWM:llä flashaus tapahtuu yksinkertaistettuna kopioimalla haluttu .zip-tiedosto puhelimen sisäisen SD-muistin hakemistojuureen (internal SD), käynnistämällä puhelimessa CWM ja valitsemalla "Install zip from sdcard".
Tarkemmat ohjeet pitää tutkia tapauskohtaisesti.

Odinilla flashaus tapahtuu yksinkertaistettuna avaamalla haluttu .tar-tiedosto Odiniin, käynnistämällä puhelin Download Modeen ja kytkemällä se USB-kaapelilla tietokoneeseen.
Tarkemmat ohjeet pitää tutkia tapauskohtaisesti.XDA developersin englanninkielinen SGS-Wiki.


HUOM! Ennen mitään flashaus- ym toimenpiteitä on hyvä poistaa käytöstä mahdolliset Lagfixit sun muut. Etenkin Lagfix tekee niin suuria muutoksia puhelimen tiedostojärjestelmään, ettei uusi asennettava ohjelma välttämättä ymmärrä sen päälle. Itsellä on Lagfixin takia esiintynyt ongelmia jopa Nandroid Backupin palautuksessa.
 

jusutus

Supermoderaattori, Vuoden foorumilainen 2011
Supermoderaattori
Palaute - 100%
87   0   0
Liittynyt
5.10.2008
Viestit
9548
Reaktiopisteet
4859
Puhelinmalli
Note 10+
Laitoin ketjun stickyksi niin pysyy pinnalla. Hyvät ohjeet.
 

DjABu

Vapaa-ajan ruhtinas
Palaute - 100%
3   0   0
Liittynyt
15.10.2007
Viestit
1148
Reaktiopisteet
357
Puhelinmalli
OnePlus 6
Noniin, hieman lisäystä/tiedotusta/filujen linkkejä laitoin ja vaihdoin Hardcore's kernelin Supercurion tilalle. Sitä olin kuitenkin tarkoittanut alunperin.. Saattoi tosin väsy painaa. Noh, eniveis nyt on korjattu!
 

DjABu

Vapaa-ajan ruhtinas
Palaute - 100%
3   0   0
Liittynyt
15.10.2007
Viestit
1148
Reaktiopisteet
357
Puhelinmalli
OnePlus 6
[siirsin Launcheria käsittelevän tekstin ylemmäksi, viestiin nro #15]

DjABu vois tehdä tuon lainauksen uusiksi. Sorry :)

Linkkisi rikki. Page not found.
 
Top Bottom