Mobiili.fi Galaxy Note7 -räjähdyksillä on yritetty myös huijata – Samsung kertoi 26 tapauksesta

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 22/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2120
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Väitetty Note7-räjähdys aiheutti myös Jeepin tulipalon. Palon syttymissyyksi ei ole kyetty vahvistamaan Note7:ää.


  Samsung Galaxy Note7 -puhelimet voivat ylikuumentua tai räjähtää. Tämä tieto sai liikkeelle luonnollisesti myös erinäiset huijarit – kukapa sitä ei noin tonnia ylimääräistä haluaisi tienata väittämällä Note7:n räjähtäneen – vaikka niin ei olisikaan käynyt.

  Nyt Samsung on kertonut törmänneensä toistaiseksi selvityksissään 26 tapaukseen, joissa aluksi väitettiin Galaxy Note7:n aiheuttaneen ongelmia mutta jotka sittemmin ovat paljastuneet tyhjiksi puheiksi.

  26 tapauksesta kahdentoista osalta todettiin, ettei vikaa ollut Samsungin laitteessa. Lisäksi tapauksista neljäntoista tutkinta on päättynyt, kun seitsemässä tapauksessa väitettyjä ongelmia kokeneet asiakkaat ovat lopettaneet vastaamisen yhteydenottoihin ja seitsemässä tapauksessa peruneet ilmoituksensa tai kertoneet hävittäneen laitteen – ja näin kaiken mahdollisen todistusaineiston Note7:stä syypäänä vammoihin tai vahinkoihin.

  Virallisesta takaisinkutsusta Yhdysvalloissa kertoessaan Samsung paljasti siellä tapahtuneen 92 sen tietoon tullutta Note7:n ylikuumenemista tai räjähdystä. Tapauksista 26 oli johtanut palovammoihin ja 55 vahinkoon omaisuudelle.

  [​IMG]
  Australiassa oikeasti räjähtänyt Note7.


  Suomessa Galaxy Note7 -toimitukset eivät ehtineet edes alkaa vielä ennen maailmanlaajuista myynnin keskeyttämistä sekä myytyjen laitteiden vaihtojen alkamista.

  26 huijaustapauksesta yhdeksän tapahtui Yhdysvalloissa, kolme Etelä-Koreassa, kaksi Ranskassa sekä yksittäiset Kanadassa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Filippiineillä, Turkissa, Kroatiassa, Vietnamissa, Singaporessa, Irakissa, Romanissa, Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa, Tsekissä ja Libanonissa.

  Kohun mainingeissa on myös kuultu myös aluksi väärään osuneita uutisraportteja. Esimerkiksi kuusivuotiaan käsissä kerrottiin ensin räjähtäneen Galaxy Note7:n, mutta sittemmin paljastuikin puhelimen olleen vanhempi Samsungin edullinen Galaxy Core -malli. Lisäksi muun muassa laajasti uutisoidun väitetyn Note7:n aiheuttaman Jeepin tulipalon syttymissyyksi ei ole vahvistettu Note7:ää.

  Samsung on kertonut Note7-toimitusten alkavan Pohjoismaissa lokakuussa.

  Turvallisen Galaxy Note7:n tunnistaa jatkossa vihreästä akun varaustason kuvakkeesta sekä mustasta neliössä myyntipakkauksessa.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju