Mobiili.fi G5-lippulaivapuhelin jäi pettymykseksi – LG:n mobiiliyksikkö syvenevissä vaikeuksissa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 5/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2115
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  LG;:n kevään huippu-uutuuden G5:n myynti on raportoidusti jäänyt pahasti odotuksista.


  LG:n G5-lippulaivaälypuhelimen myynti ei nähtävästi ole yltänyt LG:n omiin odotuksiin.

  The Korea Timesin mukaan LG on viime aikoina tehnyt muutoksia mobiiliyksikkönsä johdossa. Yhtenä osasyynä muutoksiin on G5:n heikko menekki. Raportoidusti ”G5-älypuhelin epäonnistui myynnin kehittämisessä”.

  LG:n mobiililiiketoiminan tilanne onkin yhä synkempi G5:n myynninkin epäonnistuttua.

  Alkuvuonna tammi-maaliskuussa LG:n mobiiliyksikön liikevaihto laski 16 prosenttia vuotta aiemmasta. LG toimitti älypuhelimia 13,5 miljoonaa kappaletta, 12 prosenttia vuodentakaista vähemmän. Lisäksi sen mobiiliyksikön liiketappio syveni ja liikevoittomarginaali oli -6,8 prosenttia.

  LG on pudonnut ulos älypuhelinmarkkinoiden TOP5:stä ennen kaikkea useiden eri kiinalaisvalmistajien voitettua markkinaosuutta. LG:tä edellä ovat jo Samsungin ja Applen ohella myös Huawei, Xiaomi ja Oppo ja Lenovo.

  Tietojen mukaan G5:n odotettiin yltävän kolmen miljoonan puhelimen toimituksiin, mutta lopulta nyt on jääty 2,2 miljoonaan.

  LG:n G5 tarjoaa muiden Android-lippulaivavaihtoehtojen kanssa linjassa olevat tekniset ominaisuudet, mutta se on todennäköisesti jäänyt markkinoilla Samsungin Galaxy S7 -mallien viime vuoden S6-sukupolvea selkeästi vahvemman menestyksen sekä Huawein ja muiden kiinalaisvalmistajien nousun vangiksi.

  LG yritti erottautua kilpailijoista G5:n vaihdettavissa olevalla alaosalla, jonka myötä puhelimeen oli saatavissa erilaisia lisätoimintoja. Konsepti ei kuitenkaan ole näyttänyt olleen ostajien mieleen.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju