Mobiili.fi G5-huippupuhelimen heikko myynti LG:n päänvaivana – mobiilissa raju tulospudotus

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 28/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  LG;:n kevään huippu-uutuuden G5:n myynti on jäänyt pahasti odotuksista.


  Alkuvuosi ei sujunut LG:ltä hyvin älypuhelimissa. Uuden lippulaivaälypuhelimen G5:n myynti on pettänyt odotukset ja aiheuttanut myös muita ongelmia.

  Tietoja G5:n myynnin heikkoudesta tuli julkisuuteen jo muutama viiko sitten epävirallisten raporttien perusteella.

  LG Electronicsin älypuhelimista vastaava Mobile Communications -yksikkö teki nyt huhti-kesäkuussa 3,3 biljoonan wonin eli euroissa noin 2,6 miljardin liikevaihdon, missä oli laskua 6 prosenttia vuodentakaisesta. Huolestuttavampaa oli yksikön sukeltaminen huomattavasti syvemmälle tappiolle: liiketappio oli nyt 202,2 miljardia wonia eli noin euroissa noin 160 miljoonaa, kun vuotta aiemmin ylllettiin vielä lähes nollatulokseen. Liikevoittoprosentti laski -0,5 prosentista -6,8 prosenttiin neljänneksellä, jonka olisi pitänyt LG:lle ennakoidusti hyvä lippulaivalanseerauksen myötä.

  LG laittaakin nähdyn heikkouden pitkälti G5:n piikkiin. Kokonaisuutena LG:n älypuhelintoimitukset olivat 13,9 miljoonaa toisella neljänneksellä, mikä merkitsi yhden prosentin laskua viime vuoteen nähden. Lisäksi huomionarvoista on, että kotimaassaan LG:llä meni vahvasti – toimitukset nousivat komeat 57 prosenttia – mutta toisaalta kokonaistoimitusten pysyessä jotakuinkin ennallaan, tarkoittaa tämä myynnin olleen heikompaa muilla alueilla. Lisäksi G5:n heikkoudesta kertoo, että edullisempien LG-puhelinten toimitukset kasvoivat kahdeksalla prosentilla K- ja X-sarjojen vetämänä – heikko kohta löytyy näin huippuluokasta.

  Android-puhelinten raa’assa kilpailussa LG on kärsinyt Samsungin edellistä vuotta vahvemman vastaanoton saaneista Galaxy S7 -puhelimista. Samsungin tulos mobiilissa kulkikin päinvastaiseen suuntaan kuin LG:n eli parani reilusti.

  LG:n mukaan sen 202,2 miljardin wonin mobiiliyksikön liiketappiosta 150 miljardia aiheutui kasvaneista markkinointikuluista sekä G5:n alkuvaiheen heikosta saannosta eli tuotantotehokkuudesta. Heikon menekin lisäksi G5 näyttää aiheuttaneen LG:lle ongelmia näin myös valmistuksessa, jossa on aluksi syntynyt tavanomaista enemmän sutta ja sekundaa.

  Loppuvuodeltakaan LG ei odota hyvää. Kilpailijat, etunenässä Samsung (Galaxy Note7) ja Apple (uudet iPhonet), ovat tuomassa vahvoja uutuuksia, joten LG näkee kilpailun vain koventuvan. G5:n heikkouden odotetaan jatkuvan, mutta myös LG:ltä on tulossa uusi lanseeraus huippuluokkaan: seuraava V-sarjan puhelin.

  LG aikoo myös tehdä toimia kannattavuutensa parantamiseksi. Tämä tarkoittanee henkilöstö- ja muita leikkauksia.

  LG:lle lohdullista on, että mobiiliyksikkö edustaa sen liiketoiminnasta alle neljäsosaa. Laajemmin LG Electronicsilla toinen neljännes sujui huomattavasti paremmin. Liikevaihto kasvoi vain hitusen 0,6 prosentilla ollen 14 biljoonaan woniin eli reilut 11 miljardia euroa, mutta kannattavuus sen sijaan parani merkittävästi: liikevoitto nousi lähes 140 prosenttia 584,6 miljardiin woniin eli vajaaseen puoleen miljardiin euroon. Sekä LG:n kodinkone&ilmanvaihto- että kodin viihde -yksiköt paransivat tulostaan selkeästi.

  LG:n tulosnumeroihin voi tutustua sen esityksessä (PDF).

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju