Mobiili.fi Futuristinen Google-puhelin sai valmistajan – kuluttajamalli viimein tulossa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 8/1/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2134
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Googlen tutkimusyksiköissä kehitetään lukuisia kokeellisia mobiiliteknologiaprojekteja. Eräs näistä on jo pidempään käynnissä ollut Project Tango, jossa kehitetään uudella tavalla fyysistä tilaa tunnistavia laitteita. Vain kehittäjille saatavilla ollut teknologia alkaa viimein lähestyä kuluttajia, sillä ensimmäinen Project Tango -puhelimen kuluttajamalli on nyt tekeillä.

  Google kertoo blogissaan, että ensimmäinen kuluttajille tarkoitettu Project Tango -puhelin on nyt työn alla. Laitteen valmistaa Lenovo, joka ilmoitti asiasta CES 2016 -messuilla.

  [​IMG]
  Lenovon Project Tango -puhelin konseptikuvissa


  Project Tango -laitteiden tarkoitus on voida mallintaa ympäröivää tilaansa ja seurata omaa liikkumistaan ja asentoaan kyseisessä tilassa. Kaikki tämä tapahtuu perinteisen kameran, erillisen syvyystunnistimen ja muiden anturien avulla.

  Konseptin avulla voidaan toteuttaa monenlaisia sovelluksia. Ilmiselvä tapaus olisi esimerkiksi sisätilakarttojen luonti. Google antaa muina esimerkkeinä sovellukset, joilla voi sovittaa huonekaluja ja kodinkoneita virtuaalisesti huoneeseen tai pelata oikealla pöydällä virtuaalista Jenga-peliä.

  [​IMG]
  Jengaa Project Tangolla


  Koska hyödyntämismahdollisuuksia on lähtökohtaisesti rajattomasti, Google tarjoaa sovelluskehittäjille mahdollisuuden päästä mukaan tulevaan Lenovo-puhelimeen. Kehitystiimit voivat helmikuun 15. päivään asti lähettää Googlelle sovellusideoita, joista parhaat kehitetään ja sisällytetään mukaan puhelimen tarjontaan.

  Project Tango -puhelimen kuluttajamalli on vielä kehitysasteella, eivätkä Lenovon ja Googlen julkaisemat kuvat vastaa välttämättä lopullista designia. Samoin tarkempi julkaisuaikataulu jää toistaiseksi hämärän peittoon.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju