France Telecom ostamassa TeliaSoneran

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Eehoo, 16/4/08.

 1. Eehoo

  Eehoo Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  68   0   0

  Liittynyt:
  1/1/03
  Viestit:
  6893
  Tykkäykset:
  378
  Puhelinmalli:
  Lumia , Elisa , Helsinki
  Ranskalaislehti väittää teleoperaattori France Telecomin tutkivan ruotsalaisen TeliaSoneran ostamista. Kauppa toteutettaisiin osakevaihtona. France Telecom ei ole kommentoinut Le Figaro -lehden tietoja. TeliaSoneran omistajiin kuuluva Ruotsin valtio kieltäytyy myös puhumasta asiasta.

  Ranskalaisoperaattori toimii nimellä Orange. Sillä on toimintaa useissa eri maissa.

  Kauppa nostaisi France Telecomin Euroopan suurimmaksi lanka- ja matkapuhelinoperaattoriksi markkina-arvolla mitattuna. Tällä hetkellä suurin on Deutsche Telecom.

  Le Figaron mukaan France Telecom tutkii tarjouksen tekemistä yhdessä Ranskan valtion kanssa. Jos kauppa toteutuu, Ranskan valtion osuus yhtiössä pienenisi.

  Omistajiksi tulisivat osakevaihdon kautta myös Ruotsin ja Suomen valtiot.

  Le Figaron mukaan asian ratkeamiseen kuluu vielä viikkoja.
   
 2. jake79 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/03
  Viestit:
  1995
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active ja DNA
  äsköisessä talousuutisissa oli juttua tästä ja samalla mainittiin että suomen valtiokin olisi myymässä kaiken eli 14% omistuksensa pois. eli sinne mennee viimeisetkin suomalaisuuden rippeet.
   
 3. jukra Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  3066
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Z5
  Myös ruotsin valtio on myymässä omiaan pois, ainakin etsiskellyt ostajaa jo hetken.
  Suuntana tuo olisi kuitenkin mielenkiintoinen, France Telecom, Orange mobiilibrändillään on euroopan mittakaavassa merkittävä operaattori ja toisi varmaan paljon osaamista ja uusia palveluita pohjoismaisille markkinoille joita aikaisemmin ei ole kannattanut toteuttaa markkinoiden koon vuoksi.
  Euroopan skaalassa varmasti puhelu- ja datahinnat voisivat tulla alaspäin kun kokoajan pyörittäisiin "kotiverkossa".

  No, saapa nähdä.
   
 4. bhoys

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/4/08
  Viestit:
  50
  Tykkäykset:
  0
  Onko kenelläkään tietoa että onko noi keskieuroopan suuret operaattorit millään tavalla teknologiassa tai palveluissa edellä Suomalaisia operaattoreita? Tulisiko sieltä mitään suurempaa osaamista tai palveluita tänne vai meniskö täältä ennemminkin pois? Lisäksi jos nimi vielä muuttuisi joksikin TeliaOrangeSoneraksi, olisi siinäkin vanhuksilla opettelemista.
   
 5. kaakkuri Vieras

  0   0   0

 6. miklex Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/06
  Viestit:
  293
  Tykkäykset:
  20
  Jos tuo kauppa toteutuu, niin eiköhän nuo Teliat ja Sonerat voisi siinä vaiheessa heittää romukoppaan ja tuoda tilalle vaikka sitten tuon Orangen. Tuo Sonera herättää monilla melkoisia negatiivisia tuntemuksia, kun ko. firma on lähes aina negatiivisessa mielessä julkisuudessa esillä (henkilöstön jatkuvat YT-neuvottelut, lankaliittymien purkaminen jne.). Omistajan ja nimenmuutos voisi kummasti parantaa ilmapiiriä ja luoda uskoa parempaan tulevaisuuteen.
   
 7. bhoys

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/4/08
  Viestit:
  50
  Tykkäykset:
  0
  Soneralla vielä kuitenkin on varsinkin iäkkäämmän väestön keskuudessa vielä varsinkin matkapuhelinten osalta vieläkin varsin vakaa ja hyvä kuva. Enemmän luulisin olevan haittaa jos nimi muutetaan Orangeksi. Sanoppa yli kuuskymppiselle että ääntää ton nimen, voipi tulla varsin hauskojakin väännelmiä.
   
 8. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  Eniten kannattaa varmasti murehtia, moniko teliasoneralainen Suomen päässä saa mennä YT-neuvottelujen kautta "osaamiskeskukseen" tai muuten vaan ulkoistetaan pois TeliaSoneran palkkalistoilta. Palataan asiaan, kun kaupat on vahvistettu...
   
 9. miklex Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/06
  Viestit:
  293
  Tykkäykset:
  20
  Joo, tunnen itsekin muutaman sellaisen ihmisen, jotka ovat olleet uskollisia asiakkaita NMT ajoilta lähtien. Heillä on vakaa käsitys, että mikäli operaattoria vaihtaa, niin mikään ei sen jälkeen toimi. Heitä ei ole haitannut Telen vaihtuminen Soneraksi, ei puheluiden aloitusmaksut eikä mitkään muutkaan asiakkaiden toiveista tehdyt muutokset. Tuskin heidän osaltaan nimen vaihtuminen orankeksi edelleenkään mitään muuttaisi...

  Mutta tosiaan aika näyttää mitä tapahtuu. Voihan olla, että mitään kauppoja ei tulekaan ja kaikki jää toistaiseksi ennalleen.
   
 10. kaakkuri Vieras

  0   0   0

  Orangehan tarkoittaa appelsiinia eli suomeksi sanottuna se on Jaffa. Saadaan uusi hokema: "Jahvat tulloo... ja lankaverkot paukkuu!"
   
 11. juhilus

  juhilus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/03
  Viestit:
  2417
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE K750i ja SE P800
  Tuskin juuri enempää kuin ilman yrityskauppaa. Vai onko Suomessa muka jotain TeliaSoneran konsernitason toimintoja, jotka uuden omistajan myötä siirrettäisiin vaikka Ranskaan? Lisäksi FT:llä ei taida olla mitään toimintaa Suomessa, joten ei ole päällekkäisiä toimintoja joita karsia. Hyvässä lykyssä saattaa tänne Suomeen tulla jopa uusia yksiköitä/työpaikkoja, kun firman henkilöstöpolitiikkaa ei sanele Ruotsin ammattiliitot.
   
 12. samumanu Vieras

  0   0   0

  Jos valtion osuus tippuu nollaan ja firma pois ostettaisiin niin itse sulkisin tf liittymän samantien, ehkä dna jäis sit ainooksi vaihtoehdoksi mulle joka ainakin yrittää Suomalaista kannattaa. Hinta kun ei ole se ratkaiseva mun tapauksessa ja tokko olen ainoa, sen verran vähän noihin maksuihin itelläkin menee..
   
 13. aimo Vieras

  0   0   0

  Tyhmä kysymys, mutta kysyn silti. Miksi Soneran suhteen valtion osuus on sinulle niin tärkeä, eikä muiden suomalaisten sijoittajien? Eihän DNA:takaan omista valtio vaan maakunnalliset teleyhtiöt.

  Ja jos saan ennustaa, niin vaihtoehtoja sinulle vuoden päästä ovat ainoastaan Finnetiin kuuluvien teleyhtiöiden liittymät (olettaen DNA:n menevän pörssiin).
   
 14. samumanu Vieras

  0   0   0

  Oisin toki voinut tarkentaakin hieman mut lähinnä sitä tarkotin et jos valtio myy osuutensa pois on suomalaisuusaste itselleni jo liian alhainen.
   
 15. aimo Vieras

  0   0   0

  No, seuraava tyhmä kysymys. Suomalaisomistus on Elisa-konsernissa ollut suurempi tai vähintään yhtä suuri kuin Telia-Sonerassa. Miksi Elisan suomalaisomistajat eivät mielestäsi ole suomalaisia?
   
 16. samumanu Vieras

  0   0   0

  Islantilaiset kukkoilee liikaa:) Elisa nyt vaan on täysin pois mun kuvioista erittäin huonojen kokemuksien takia, etenkin työn kautta mut myös kuluttajana.
   

Jaa tämä viestiketju