Foorumin taso

Keskustelu osiossa 'Ylläpito', aloittaja Esa Isopahkala, 1/8/02.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Esa Isopahkala

  Esa Isopahkala Ylläpitäjä

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  8232
  Tykkäykset:
  2183
  Puhelinmalli:
  Nokia 7 Plus
  Viime aikoina on valiteltu foorumin laskenutta tasoa. Voisitteko täsmentää millä tavalla taso on laskenut ja ennen kaikkea onko jotain ehdotuksia mitä tason parantamiseksi voisi tehdä?
   
 2. Gospelist

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  349
  Tykkäykset:
  0
  -Moderaattorit ovat kärppänä paikalla jossa taso on laskenut
  -Hyviä moderaattoriehdokkaita löytyy lisää (paitsi jos halutaan pitää ryhmä suljettuna mitä se tällä hetkellä tosiaan on)
  -Lisää yleispäteviä ohjeita jäsenille
  -Ollaan täällä mielellään, keskustellaan asiallisesti eikä vedetä herneitä nenään joka pikkujutusta
  -Jos ei muu auta niin poistetaan häiritsevä käyttäjätunnus
   
 3. Tumppu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1130
  Tykkäykset:
  37
  Puhelinmalli:
  6110
  Tämähän on siitä harvinainen foorumi että vakioporukka (ehkä jotain 50...) on jo oppinut tuntemaan toisensa ja tavallaan kehittänyt "sisäisen käytösoppaan". Uusia jäseniä pyritään opastamaan parhaamme mukaan mutta joskus mukaan eksyy joko välinpitämätöntä tai muuten vaan häirikköjä jotka kylläkin aika pian joko opetetaan tavoille tai potkitaan pois.

  Tason lasku kytkeytynee uuden foorumin käyttöönottoon jolloin muutaman päivän ajan oli jokseenkin villi tilanne. Rekisteröityminen piti tehdä uudestaan (kaikilla "vanhoilla" ei edes heti onnistunut), jokunen vaihtoi nimimerkkiä jne.

  Mielestäni taso on taas noussut. Miksiköhän...
   
 4. 3.1415926 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1061
  Tykkäykset:
  2
  Mielestäni ulkopuolisia moderaattoreita ei todellakaan pitäisi värvätä, koska se saattaisi joidenkin mielestä olla epistä ja sitäpaitsi jos joku uusmoderaattoreista panisi lukon thrediin, niin se välttämättä olis kaikkien mielestä oikein itseä kohtaan, kun taas vakiomoderaattoreiden päätökset tiedetään aina oikeiksi tekine sitten mitä päätöksiä tahansa.
   
 5. escobar

  escobar Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2310
  Tykkäykset:
  0
  Öööh, mitä? Sinun mielestä uusmoderaattori ei siis voi olla oikeudenmukainen, jne? Se on sitten käyttäjässä vika jos moderaattorin päätöstä ei voi hyväksyä..... Moderaattori on aina moderaattori, oli sitten "uusi" tai "wanha"!
   
 6. Gospelist

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  349
  Tykkäykset:
  0
  Pii, ei Esa olekaan koskaan hyväksynyt moderaattoreiksi ketään, joka vastaisi kuvaustasi "uusmoderaattoreista". Siitä ei ole kovin kauan kun Mantere hyväksyttiin moderaattoriksi käyttäjien kesken tehdyn äänestyksen ratkettua (tosin vanhalla foorumilla). Silloin hänkin oli 'uusmoderaattori' mutta eiköhän hänet voi jo lukea vakiomodeksi aivan hyvin. Näinhän kai kaikille ajan mittaan kävisi? ;)
   
 7. rainman

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  249
  Tykkäykset:
  0
  Tasokas paikka

  Mielestäni kyseessä on tasokas foorumi, jossa useimmiten toimii terve itsekontrolli (ainakin tuolla asiapuolella, Asian vierestä -osiosta en yksinkertaisesti osaa sanoa mitään, koska en ehdi sitä pahemmin lukemaan).
  Koska kävijäjoukko on jo tottunut foorumin ilmapiiriin ja hyväksynyt kaiketi myös joukon kirjoittamattomia sääntöjä, tai ainakin toimintatapoja, tänne ei mielestäni tosiaankaan tarvita hirveää määrää kieltoja, käskyjä tai säädöksiä. Moderaattoreitakaan ei ole järkevää nimittää liikaa, sillä kun täällä kuitenkin toimitaan virtuaalisesti, niin kukaan ei voi täysin tuntea toista ihmistä kunnolla. Joten moderaattoreiden määrän kasvaessa kasvaa välttämättä myös riski, että joukkoon lipsahtaa joku, joka on henkisesti niin tasapainoton että alkaa hoidella uudessa tehtävässään mahdollisia henkilökohtaisia kaunojaan.
  Tiettynä vaaran merkkinä voisi pitää esimerkiksi sitä, että joku hirveästi hinkuu moderaattoriksi. Tuolloin voisi jo pohtia, mitkä ovat henkilön motiivit.
  Uskon, että taso täällä säilyy ja kaikki halukkaat löytävät vastauksen kysymykseensä tai ratkaisun ongelmalleen, kunhan pidetään järki kädessä ja muistetaan relata - kaikkeen ei pidä suhtautua hirveän kireästi. Kireys synnyttää kireitä vastareaktioita ja sotkee asioita.
  Asia, johon voisi saada pieni muutos, on joskus hyvin samansisällöisten uusien topicien nouseminen. Siihen auttaisi tehokas hakutoiminnon käyttö. Uusia jäseniä ei kannata kuitenkaan heti kättelyssä haukkua lyttyyn, jos ne vahingossa sattuvat luomaan uuden topicin jo käynnissä olevasta keskustelusta.
  Niille, jotka viestissään avoimesti toteavat "tiedän, että tästä on ollut puhetta, mutten jaksa nyt millään etsiä ja tarvitsen vastauksen just nyt", kannattaisi moderaattorin ehkä kuitenkin huomauttaa asiasta esimerkiksi yksityisviestillä.
  Eipä muuta. Mukavaa kesää koko jengille.
   
 8. nhk_ Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2682
  Tykkäykset:
  0
  Foorumin sääntöihin yksi erityispykälä lisää, kohdistettuna niin vanhoille kuin uusillekin käyttäjille. Eli älä turhaan ala flamettamaan ja repimään hermojasi sellaisista mielipiteistä, jotka eivät ehkä ole samaa mieltä oman kantasi kanssa.

  Tässä kesän aikana etenkin on tullut niin paljon vastaan tuota turhaa taistoa ja ylenpalttista loan heittoa, että herää jo kysymys, miksi? Ihan niin uudet kuin vanhatkin osallisena tähän..

  Kun vain opittaisi miettimään ennen kuin se viesti lähetetään. Myönnän toki itsekin sortuneeni tuohon välillä, että hiiren nappula lähetä-komennon kohdalla on liian herkässä, mutta ei kai tästä nyt mitään taistelutannerta tarvitse tehdä.

  Tai sitten ihan oma alueensa tappeluille, siellä saa sitten nujakoida niin kuin tahtoo, jos se on välttämätöntä.
   
 9. per

  per Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  493
  Tykkäykset:
  5
  Foorumin taso on just niin hyvä kuin sen käyttäjien taso on, eli kun mutumafia alkaa paasata faktatietojaan niin jo laskee hyvän tredin taso.
  Se mikä tässä uudessa foorumissa on vähän ilkeä, vaikka tietyt käyttäjät ovat itse korjanneet puutteen, on puhelin ja liittymä tietojen puute käyttäjätiedoissa. Okei pilkunviilaamista mutta välillä voi aihuttaa verenpaineen nousemista.

  Siihen että modet voisivat kyllä olla vähän aktiivisempia en ota kantaa, mutta alla olevaa ehdotusta kannatan, eli tuonne voisi siirtää nokia<>sonyericsson ja dna<>muut, juupas<>eipäs löpinät.

  täytyy vain toivoa että näin fiksu porukka pystyy ylläpitämään fiksua foorumia.
   
 10. 3.1415926 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1061
  Tykkäykset:
  2
  Hyvä pointti, jotkut voorumilaiset, nimiä sanomatta välillä keskittyvät asiasta väittelyn sijaan keskinäisten välien selvittelyyn, mielestäni kuitenkaan tervettä väittelyä ei tulisi kieltää, mutta turha välienselvittely on kyllä hyvä hoitaa pikaviesteillä.
   
 11. JS Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1371
  Tykkäykset:
  0
  Mun mielest esa vois kyl ottaa pari modee lisää.
   
 12. O.J. Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9496
  Tykkäykset:
  130
  Foorumin käyttäjäthän määräävät koko homman tason. Ei kai sellaista modemäärää saakaan aikaiseksi, että aina olisi joku siivoamassa.

  Jos joku on eri mieltä jostakin, ei se _välttämättä_ tarkoita, että hän on idiootti;) Muutenkin ei aivan kaikkea tarviis ottaa liian vakavasti.

  Eläkää ja antakaa toistenkin elää!
   
 13. nhk_ Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2682
  Tykkäykset:
  0
  Sehän se jippo juuri onkin, että kaikki pitäisi saada puhaltamaan yhteen hiileen.. Mutta kuinka tuo onnistuu, kun monessa kohtaa tuntuu tulevan esiin se, että jos tulee erimielisyys esimerkiksi operaattorin paremmuudesta, niin jo ollaan toista suunnilleen hom*ksi haukkumassa..

  Jotenkin tuntuu välillä siltä, että vaikka suurinosa väestä on hyvän matkaa jo vanhentunut, niin käyttäydytään kuin pikkulapset hiekkalaatikolla, älä vaan tule tälle reunalle tai hajoitan sinun hiekkalinnan ja saat samat hiekat silmillesi...

  Välttämättä modeja lisäämällä ei onnistu kokonaan, mutta saattaisi olla hetkellinen helpotus. Kaikkein paras keino kai se olisi jos jokainen katsoisi hetken peiliin ja toteaisi oman typeryytensä.
   
 14. JS Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1371
  Tykkäykset:
  0
  Kuunnellaan kaikki Aarne Tenkasen Jania. "Jos kaikki puhaltais hiileen samaan, niin kukaan ei sekois huumeisiin tai kuumaan kamaan" jne jne.. ;)
   
 15. Bird Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4233
  Tykkäykset:
  0
  Ei se taso nyt mielestäni mihinkään ole sen kummemmin laskenut. Ja loppeen lopuksi: entä sitten vaikka näin olisikin käynyt. Kuten O.J. tuossa jo viittasikin, niin foorumi on tasan yhtä hyvä kuin käyttäjänsäkin. Eikä tämä ole niin vakavaa, ei todellakaan. Matkapuhelininfo on vain yksi netin tuhansien foorumien joukossa, vaikkakin kaikesta huolimatta varmasti kuitenkin selvästi keskivertosaittia tasokkaampi. :)
   
 16. jim77 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  559
  Tykkäykset:
  0
  OK.. saarnaan taas siitä foorumin naurettavan kokoiseksi rönsyilemisestä:

  Vanhan foorumin ongelma oli, että jos joku halusi löytää tietoa ja-/tai ottaa selville että oliko asiasta puhuttu ennen oli se melkein mahdotonta. Kymmeniä sivuja samoja asioita jankkaavia aiheita jne..

  Mailasin Esalle joku aika sitten ehdottaen lisää modeja ja seuraavaa toimintakaavaa:

  Joku kirjoittaa aiheen "N 6510" toinen "N6510 softa" jne jne.. Mode
  tekee uuden aiheen "Nokia 6510" ja heittää kaikki nippuun. Otetaan kilpailevaa skabaa kuinka monta keskustelu aihetta löydätte N6510 tai N7650:sta. Foorumi on täys kaaos ja vuoden kuluttua kaatopaikka mistä ei löydä yhtään mitään.

  Jos mode on kova rankingi niin sitten operaattoreita peliin jotka ainoastaan leikkaavat ja liimaavat. Miltä kuulostaa?
   
 17. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Jonkin verranhan noita päällekkäisyyksiä koitetaan ohjata samaan ketjuun, mutta usein aihe käsittelee nimenomaan hieman edellisen aiheen vierestä menevää asiaa. Myöskään liian pitkät viestiketjut (hyvä esimerkki vanhalla foorumilla T68-aihe - kuinka moni haluaa ulkea kaikki 58 sivua etsiessään vastausta kysymykseensä? Ei mitään järkeä...) eivät palvele tarkoitusta.

  Se, että välillä tulee päällekkäisiä ketjuja ei varmastikkaan haittaa ketään, kunhan nyt sen verran pysyisi aisoissa ettei sentään samalle sivulle avaa uutta topiccia samasta aiheesta. Myös mielipiteet muuttuvat ja erilaisia ratkaisuja ja kokemuksia ongelmiin tms. tulee koko ajan lisää, joten uuden ketjun perustaminen saattaa parhaimmillaan jopa lisätä tietoa.

  Kieltämättä kuitenkin olet osittain oikeassa, kausittaisia "trenditopicceja" syntyy usein enemmän kuin laki sallii... Aikanaan erkki T39, erkki T68, N7650, N5510 yms. - tiedätte mitä tarkoitan. Useinhan nuo tuollaiset ketjut sisältävät juuri sitä päällekkäistä asiaa, ja näiden yhdistäminen kannattaa omastakin mielestäni.
   
 18. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ongelma olis paljon pienempi jos foorumisofta sallis viestiketjun haarautumisen, ja silloin olis jotain hyötyä viestin otsikoista, nytten niistä ei ole juuri mitään iloa ensimmästä otsikkoa lukuunottamatta. Tietenkin aloittavan otsikon kuvaava nimeäminen on tärkeää.
  Nykyistä toistuvaa samanaiheen uudelleen aloitamasti ei voi perustella oikein millää, kun tuo hakukin pelaa nykyisin hyvin.
   
 19. Esa Isopahkala

  Esa Isopahkala Ylläpitäjä

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  8232
  Tykkäykset:
  2183
  Puhelinmalli:
  Nokia 7 Plus
  Haarautuminen on mahdollista

  Nykyisessä foorumisoftassa aiheen jako kahtia (tai useampaan) on mahdollista. Olen sitä harvoin käyttänyt, koska viestissä usein puhutaan sekä selvästi toisesta aiheesta että kyseisen viestiketjun aiheesta. Yksittäistä viestiä ei voi jakaa kahtia. Siten jos kirjoittaa asian vierestä, olisi hyvä kirjoittaa koko viesti asian vierestä. Tällöin, mikäli kyseiseen viestiin tulee vastauksia, olisi mahdollista erottaa kyseiset off topic -viestit omaksi viestiketjukseen.
   
 20. Esa Isopahkala

  Esa Isopahkala Ylläpitäjä

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  8232
  Tykkäykset:
  2183
  Puhelinmalli:
  Nokia 7 Plus
  Lisäsin yhden moderaattorin eli adapterin.
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju