Foorumin linux-topic

Keskustelu osiossa 'Tietotekniikka', aloittaja ajaton, 25/9/05.

 1. Infra

  Infra Vuoden foorumilainen 2014 Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  62   0   0

  Liittynyt:
  15/7/02
  Viestit:
  29685
  Tykkäykset:
  11603
  Puhelinmalli:
  Vaihtelee
  Meni taas vähän pata jumiin Windows 10:n kanssa joten päätin taas pitkästä aikaa laittaa Linuxin tulille. Oiskohan tästä 4 vuotta kun viimeksi käytellyt pääsääntöisesti Linuxia.

  Mint:iä ja Manjaroa tässä nyt ajellut toistaiseksi "rinnakkain", näistä toinen lähtee poistoon tässä jossain viaheessa. Luultavasti tuo Manjaro Cinnamonilla tulee jäämään koneeseen.
   
  kowardi tykkää tästä.
 2. kartami

  kartami Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  42   0   0

  Liittynyt:
  16/10/10
  Viestit:
  3400
  Tykkäykset:
  1459
  Puhelinmalli:
  iPhone Xs
  Kokeilin itsekin pitkästä aikaa mutta hieman oli probleemaa Ubuntun ja Dell XPS kanssa. Sinänsä tuo XPS pitäisi olla ihan jopa Ubuntu sertifikoitu mutta parin tunnin tappelun jälkeen palautin pelkän Windowsin takaisin. Ongelmana oli että tuulettimet pyörivät jatkuvalla syötöllä (Windowsissa täysin hiljainen) ja sitten pahin se että hiiren kursori menee mikroskooppisen pieneksi tietyissä ohjelmissa kuten Spotify & Chromium. Johtunee tuosta 4k näytöstä mutta silti aika yllättävä probleema.. Ei jatkoon minulla.
   
 3. JoeBlack

  JoeBlack Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  83   0   0

  Liittynyt:
  23/8/13
  Viestit:
  1400
  Tykkäykset:
  884
  Puhelinmalli:
  Vaihtuu
  No niin nyt on windows-kone hankittu. Tekis kovasti mieli asentaa Linux dual boottina. Joskus aikoinaan ennen macci-aikoja tuli hiukan kubuntua ja ubuntua testailtua. Tämän illan olen asiaa googletellut ja ubuntua vissiin noviisille Linux-miehelle suositellaan edelleen. Uudempana helppokäyttöisenä vaihtoehtona ilmeisesti Mint? niminen distro. Onko jompikumpi näistä oikea valinta vai peräti joku kolmas jakelu?
   
 4. Kives

  Kives Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  3/12/03
  Viestit:
  438
  Tykkäykset:
  14
  Puhelinmalli:
  Galaxy S5
  Melkeinpä kääntyisin Manjaron puoleen.
  Manjaro Linux

  Perustuu Arch Linuxiin ja on erittäin vakaa jakelu. Toimii rullaavan päivityksen periatteella, eli ei tule koskaan erillisiä isoja jakeluversiopäivityksiä, vaan jokainen päivitys uudistaa järjestelmää vähitellen.

  Ubuntu-tyyliset Debian jakelut, kuten Mint, ovat kyllä tyylikkäitä, mutta omaan makuun jo vähän liian raskaita käyttää. Linuxin puolella mulle tulee jotenkin automaattisesti tarve painottaa softan keveyteen ja raakaan tehoon. :cool:
   
  JoeBlack tykkää tästä.
Tagit:

Jaa tämä viestiketju