Foorumin linja laittomuuksista keskustelemisesta?

Keskustelu osiossa 'Ylläpito', aloittaja Hapa, 23/2/05.

 1. Hapa

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/8/04
  Viestit:
  774
  Tykkäykset:
  0
  Vaikka säännöt eivät kielläkkään mistään laittomuuksista keskustelemista, lukuun ottamatta warezia, ei se tietenkään ole hyvän maun mukaista.

  Tämä viestiketju saa rehottaa vapaasti, mutta olettaisin, että ketjut huumeista ja niiden käytöstä, prostituutiosta ja prostituotujen käyttökokemuksista tulisi lukotettua heti. Olenko väärässä?

  Ylinopeudella prassailu houkuttaa nuoria/ajattelemattomia/piittaamattomia ihmisiä lyömään toisten ennätyksiä. Yleisen liikenneturvallisuuden nimissä pyydän, että kyseinen ketju lukotetaan ja mielellään vielä poistetaan.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Huumeet ovat tosiaan Suomessa yleensä kielettyjä ja siinä suhteessa sopii otsikkoon, mutta ehkä huonosti viittaamaasi ketjuun, maksullisten naisten palveiuden ostaminen ei ole laitonta, eikä myöskään ole laitonta kertoa mikä on nopeus ennästys, eikä ennätyuksen tekeminen välttämättä ole sitä, kuten ainakin linkittämäsi ketjun ensimmäisellä sivulla kävi monessa viestissä ilmi.

  Toki toinen asia sitten sopivatko aiheet tänne, ja oliko tuo "Lasissa oli ???km/h" muutoinkaan hyvä ketju.
   
 3. Hapa

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/8/04
  Viestit:
  774
  Tykkäykset:
  0
  Ajatuksena koko hommassa olikin se, Suomen olosuhteissa nuo nopeudet ovat tieliikenteessä laittomia. Ei kaikilla foorumin käyttäjillä ole edes mahdollisuutta käydä Saksassa, tai jollakin moottoriradalla kokeilemassa.

  Seksipalvelun myyminen kuitenkin on laitonta, vaikkei ostaminen olekkaan, joten sillä varjolla rinnastaisin senkin lainvastaisesta aiheesta puhumiseksi. Mistään asiasta keskustelu ei kaiketikaan ole laitonta, mutta on kyseenalaista keskustella vaikkapa juuri noista huumeiden käyttökokemuksista, koska kyseessä on lainvastainen toiminta.
   
 4. yellow Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/02
  Viestit:
  2919
  Tykkäykset:
  0
  Right! Ihmisethan on holmoja, mutta onneksi viisas Hapa osaa ohjata meita oikeaan suuntaa. Olisi hyva kieltaa myos uusin palveluja koskevat aiheet, koska ne houkuttelevat tyhmia ihmisia ostamaan niita ja kuluttamaan yli varojensa.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Milloin tälläinen laki on voimaan astunut?
   
 6. Canis lupus

  Canis lupus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/7/02
  Viestit:
  2945
  Tykkäykset:
  0
  Vielä kun saadaan nämä tekijänoikeuksia rikkovat laittomat avatarit kuriin?
  Sehän innostaa nuoria/ajattelemattomia/piittaamattomia rikkomaan lakia surutta?

  Nopeuskeskustelu oli mielestäni asiallinen. Kaikki eivät vaan halua suoda vapaata keskustelua?
   
 7. shadow

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/4/03
  Viestit:
  755
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  N95
  Mielestäni "nopeusketju" ihan hyvä vaikka ei se mikään rehentelyn asia kuinka lujaa on ajanut ja onko se siinä vaiheessa ollut ylinopeutta, mutta ketjun luettua huomaa kyllä, että siellä jonkin verran valistetaan, että ei ihmiset ajaisi motarilla suomessa 200km lasissa vaan jättää ne touhut radoille ja saksan autobaanoille. Ja jos joku nyt vielä haluaa leveillä silä, että ajoi turun motarilla 232km/h lasissa niin se ei omasta mielestäni herätä enempää kunnioitusta ihmisen suuntaan kuin jos joku kertoilisi kuinka hauskaa oli huorissa käydä. Eli itse enemmän säälisin ihmisiä jotka jaksavat kasvottomina ja tuntemattomina kehua mitä on tehnyt.

  Ja ketkä tämän luette en tarkoita jokaista joka foorumille on laittanut mitä on tehny ja kuinka lujaa on ajanut kun osa selvästi myös kertoi että ihan laillisissa olosuhteissa kyseisen nopeude on saavuttanut...
   
 8. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Foorumilta lienee poisteltu turhempiakin ketjuja ja kyllähän tuo nopeuksien listaaminen käytännössä rehentelyksi menee. Vai onko sillä joku itseisarvo että on tietyn merkkisellä autolla ajanut kaasu pohjassa moottoritiellä? Eiköhän auton teknisten tietojenkin perusteella voi huippunopeuden arvioida.

  Nopeuskeskustelut eivät ole mitenkään pannassa foorumilla, mutta en kyllä näe niistä kertyvän mitään hyötyä tai lisäarvoa. Näillekin asioille löytyy varmasti jokin paremmin sopiva foorumi jos niitä syvällisemmin haluaa puida...?
   
 9. WS

  WS Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/9/02
  Viestit:
  1004
  Tykkäykset:
  0
  Tulee mieleen Charlie-ketju, joka suljettiin Nokia vaatimuksesta täällä ja monella muulla ulkomaisella foorumilla. Eikö ole ihan lain vastaista rajoittaa sananvapautta tällä tavalla, että käsketään sulkemaan ketjuja?
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kannattaa tutustua Sananvapauteen, enenkuin väittää moderointia laittomaksi.

  Sinänsä jos näin olisi , niin tämän ketju sotisi ketjun aloitusta vastaan rankasti.
   
 11. Canis lupus

  Canis lupus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/7/02
  Viestit:
  2945
  Tykkäykset:
  0
  Moderaattori tekisi oikein jos sulkisi tai jättäisi auki ketjun. Kummassakaan tapauksessa, ei maa järisisi.
  Henk.koht en osaa nähdä, että kyseinen keskustelu yllyttäisi kokeilemaan ylinopeutta.
  Kyllä kyseiset rikkeet tehdään yleensä hetken mielijohteesta, ei niinkään etukäteen suunnitellen.
   
 12. WS

  WS Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/9/02
  Viestit:
  1004
  Tykkäykset:
  0
  Tarkoitin sitä, kun Nokian toimesta tuli käsky.
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Sori, ymmärsin väärin.
  Yleistäen, ilman lakiasiantuntemusta.

  -Sananvapauteen ei kuulu ennakkosensuuri, eikä oikein itse sensuurikaan.
  -Sananvapauteen ei kuulu vapaus sanoa kaikkea, eli perättömät jutut, rasistisest jutut, lapsiporno jne ja muut laittomuudet/laittoman materiaalin levittäminen.
  -Sananvapaus ei velvoita julkaisijaa/mediaa jne. julkaisemasta kaikkea mitä niille tarjotaan, sananvapausta ei loukkaa valikoimasta julkaistavaa materiaalia.

  Esim. mainitsemassasi esimerkistä voi ilman muuta keskustella, lähinnä sen osalta kuinka vapaa sana täällä on, ja siitä voi keskutella onko mainitulla yhtiöllä muita mahdollisuuksia poistaa kyseisestä aiheesta keskustelu, kuin esittää pyyntö. Muuta mahdollisuudet riippuvat kovasti siitä mitä täällä asiasta julkaistiin, tosiasia on että siellä oli juttua liikesalisuuden piirissä olevista asioista, tosin ilmeisesti niitä ei julkaissut sellaiset tahota jotka olisivat salassapitovelvollisia, ellei ylläpitäjä?

  Eräs vähänaikaan pääministerinäkin ollut henkilö julkaisi salaisia tietoja, joita hän ei ollut saanut asemansa takia, mutta oli saanut sellaiselta henkilöltä jolla oli salassapitovelvollisuus ja Ministeri siitä huolimatta joitui tuomarien eteen.

  Tosin toinen tapaus missä muutama henkilö sai salaisia tietoja erään yksityishenkilön tutkinnasta ja tämä yksityishenkilö joitui sen takia kärsimään kovasti, ei seurauksena ollut muutakuin nuhteita, jos niitäkään, vaikka asia levisi laajasti tiedoitus välineisiin. Koomista asiassa oli että itse uhri ei saanut kommentoida asiaa mitenkään.
   
 14. Hapa

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/8/04
  Viestit:
  774
  Tykkäykset:
  0
  Yellowille kymmenen pistettä suoraselkäisyydestä myöntää allekirjoituksessa mainitut rikkeet ja papukaijamerkki keskustelun tason ylläpitämisestä.
   

Jaa tämä viestiketju