Mobiili.fi Firefox tulossa iPhoneen ja iPadiin tänä vuonna – ensimmäinen testiversio julkaistu

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 4/9/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Pitkään Applen tiukkoja ohjelmistorajoituksia vastustanut Mozilla muutti lopulta mieltään ja ilmoitti viime vuoden lopulla, että se aikoo tuoda suositun Firefox-selaimen myös Applen iOS-laitteille. Projekti on noista päivistä edennyt, ja nyt julkaisu alkaa olla lähellä.

  Mozilla on nyt julkaissut Firefoxin ensimmäinen niin sanotun esikatseluversion, eli vielä keskeneräisen version Uudessa-Seelannissa. Tarkoitus on kerätä käyttäjiltä palautetta ennen hieman laajempaa testijulkaisua muutamissa muissa maissa, ja virallisen julkaisun on määrä tapahtua maailmanlaajuisesti vielä tämän vuoden aikana.

  [​IMG]

  Mozilla kertoi Firefoxin iOS-version kuulumisista omassa blogissaan, jossa se myös toi esille muutamia selaimen ominaisuuksia. Näihin kuuluvat muun muassa Intelligent Search, eli älykäs haku, joka osaa ehdottaa hakuja ja hakusanoja verkkohakua varten ja antaa mahdollisuuden helposti valita eri hakukoneiden väliltä. Selaimessa on myös Visual Tabs -ominaisuus, joka näyttää selkeästi kaikki avoinna olevat välilehdet. Firefox Accounts antaa käyttäjälle mahdollisuuden kirjautua selaimeen omilla Firefox-tunnuksilla ja näin selain voi synkronoida sivuhistorian, tallennetut salasanat ja avoinna olevat välilehdet selaimen työpöytä- eli tietokoneversiosta. Lisäksi, koska kyseessä on vasta tutustumis- ja testiversio, sisältyy selainsovellukseen työkalu palautteen lähettämistä varten. Mozilla haluaa tässä vaiheessa saada käyttäjiltä runsaasti palautetta viilatakseen selaimen täyteen iskuun ennen sen virallista julkaisua.

  [​IMG]

  Kiinnostuneet voivat halutessaan jättää sähköpostiosoitteensa Mozillan sivuille ja saada sähköpostiinsa ilmoituksen kun selain virallisesti julkaistaan iOS-laitteille.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju