Mobiili.fi Firefox-käyttöjärjestelmä tuli tiensä päähän

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 9/12/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2130
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Mozilla Firefox OS


  Muistatko vielä Firefox OS:n? Mikäli et, ei hätää, sillä Mozillan kehittämä mobiilikäyttöjärjestelmä ei ole näytellyt kovin suurta osaa useimpien käyttäjien elämässä. Nyt yhtiön pari vuotta sitten alkanut projekti on tullut suurilta osin tiensä päähän, sillä Mozilla on ilmoittanut lopettavansa Firefox OS -puhelinten kehityksen.

  Firefox OS esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2013. Käyttöjärjestelmää hyödyntävät laitteet oli tarkoitettu erityisesti kehittyville markkinoille ja edullisiin hintaluokkiin. Alusta kehitettiin web-teknologioilla eikä hyödyntänyt lainkaan natiivisovelluksia, toisin kuin vaikkapa Android ja iOS. Firefox OS ei siis ole ollut erityisemmin esillä Suomessa, mutta muualla maailmassa laitteita on nähty suuriltakin valmistajilta. Ne ovat kuitenkin kautta linjan kärsineet heikoista myynneistä.

  Nyt Mozilla onkin päättänyt lopettaa Firefox OS -puhelinten kehittämisen ja myymisen. TechCrunchin mukaan Mozilla on kuitenkin ylpeä alustan eduista ja aikoo jatkaa vastaavan käyttökokemuksen tutkimista erilaisilla verkkolaitteilla. Firefox OS -käyttöjärjestelmää saatetaan siis nähdä vielä myöhemmin jossain muodossa, mutta puhelimissa sen tie on todennäköisimmin tullut päätökseensä.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju