Finnet virtuaalioperaattoreita vastaan.

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Celleri, 12/5/05.

 1. Celleri

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/8/04
  Viestit:
  903
  Tykkäykset:
  5
  Tekstissä pahasti sotketaan virtuaali ja palveluoperaattorit, mutta idean kai ymmärsin ainakin osittain. Harmittaako Finnetiä kun eivät saa operaattoreita omaan verkkoonsa vai se että Sonera ja Elisa rikastuvat Finnetin kustannuksella kun myös virtuaalioperaattorit rahastavat heitä.

  http://www.digitoday.fi/showPage.php?page_id=12&news_id=44051

  Kommentoikaa aihetta ja huomattaukaa jos johdatus on virheellinen niin voinen sitä korjata.
   
 2. caarlo

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/12/04
  Viestit:
  523
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  MPF:n sääennustaja v. 2005
  Ilmeisesti tällä tarkoitetaan saunalahden säästäri liittymää
   
 3. aimo Vieras

  0   0   0

  Tilannehan on päinvastainen: nykyinen yhdysliikennemenettely suosii Finnetiä Elisan ja Soneran kustannuksella.

  Makkonen valittanee sitä, että virtuaaliverkko-operaattorit (Saunalahti ja Tele2) pystyvät ansaitsemaan yhdysliikennemaksuilla, vaikka heillä ei omaa verkkoa olekaan hoidettavanaan.
   
 4. J2EE

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/11/04
  Viestit:
  456
  Tykkäykset:
  0
  Varmaan Makkonen/Finnet kuin myös Elisa ja TS toivovat kovasti virtuaalio- sekä palveluperaattoreiden kuolemaa. Sitä taas voi miettiä, että alkaako isommat siltikään kehittää palveluitaan.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Niin tuskin tarkoitti DNA:n preapaidia :)
   
 6. polle

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/1/05
  Viestit:
  555
  Tykkäykset:
  0
  Eiväthän yhdysliikennemaksut suoraan esim. Saunalahden laariin sada. Heille tulee virtuulioperoinnista sellaisia kustannuksia, joita ei palveluoperaattorimallissa ollut. Esim. terminointimaksut vieraisiin verkkoihin. Palveluoperaattorimallissa nämä kuuluivat sopimukseen, joka oli tehty verkko-operaattorin kanssa(näin olen jostain haastattelusta lukenut). Nyt omilla terminointimaksuilla rahoitetaan näitä muille maksettavia korvauksia. Lisäksi Saunalahti maksaa jokaisesta nousevasta ja laskevasta minuutista radioverkon haltijalle, vaikka keskusrauta omaa onkin. Joidenkin arvioiden mukaan (FIM Pankkiiriliike) Saunan verkkokustannus on jopa 80% liikevaihdosta. Merkillisiä lausuntoja Finnetin Makkoselta, koska DNAhan sen viimeisen vaihteen hintakisaan laittoi päälle.
   
 7. Marshyl

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/1/05
  Viestit:
  113
  Tykkäykset:
  0
  Siinä mielessä myös erittäin erikoinen lausunto, että kuitenkin dna rupesi ensimmäisenä maksamaan tulevista puheluista asiakkaille :)
   
 8. rasanttu

  rasanttu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2089
  Tykkäykset:
  12

  Kyllä Makkonen teki nyt itsestään naurunalaisen..
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Telia:n perujahan tuo, mutta tosiaan ei DNA sitä katsonut tarpeelliseksi lopettaa, paitsi omistaliittymistä tulleisiin puheluihin tuli rajoituksia.

  Josta tuli mieleen miten asiakas voi etukäteen tietää saako han jostain puhelusta etua vai ei :)
   
 10. aimo Vieras

  0   0   0

  Kyllä Saunalahti on terminointimaksujen suhteen saavana osapuolena. Liittymämäärillä painotettu keskimääräinen terminointimaksu on Suomessa noin 9,8 snt/min, ja Saunalahti perii laskevasta liikenteestä 11,0 snt/min.

  Voisi olettaa että verkko-operaattoreilla verkon ylläpito vastaa kustannuksiltaan virtuaaliverkko-operaattorin vuokraamaa radioverkkoliikennettä.

  Näin on. Kaiken lisäksi DNA saa edelleenkin ylläpitää suurinta terminointimaksua (12 snt/min), mikä on jopa 3.6 snt/min enemmän kuin Soneralla.
   
 11. rasanttu

  rasanttu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2089
  Tykkäykset:
  12
  Clown ;)

  No Masa on ehtinyt olemaan Nokialla ja TELE:lläkin. Eikös hän kehitellyt tekstiviestitekniikkaa ihan siellä ydinporukassa. Samoin tais kehittää myös NMT:tä ja GSM:ää.

  http://www.hassers.fi/~santtu/makkonen.jpg
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tuolta mulle, olenkohan bannissa tuonne :)
  Edit:
  Tuolla on näköjään estetty suora linkittäminen ja toteutettu vähän muutenkin huonosti, vaatii keksit käyttöön, No kyseessä oli siis Matti Makkosen jpg kuva.
   
 13. rasanttu

  rasanttu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2089
  Tykkäykset:
  12
  Tässäpä tämä:

  http://www.hassers.fi/~santtu/makkonen.jpg
  Matti Makkonen - Toimitusjohtaja Finnet Ryhmä

  Matti Makkonen, Johtaja, Telecom Finland
  Mr. Matti Makkonen, born 1952 at Suomussalmi Finland, graduated in 1976 from the University of Oulu with a Master's degree in Electronic Engineering. In 1975 he was employed by Telecom Finland (then PTT of Finland) to develop mobile communications services (national paging and the Nordic Mobile Telephone system, NMT). Matti Makkonen also took active part in the development of GSM until 1988, when he was appointed Head of Mobile Telephone Services, at that time responsible for both mobile network operation and service provision within
  Telecom Finland. In 1996 he was promoted Vice President of the Mobile Communications Division and since 1997 he is one of four Executive Vice Presidents in Telecom Finland's top management team. Matti Makkonen's area of responsibility is mobile communications at large.
   
 14. karjaj

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/03
  Viestit:
  370
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Galaxy Gio
  Herra Finnet puhuu kyllä tuossa jutussa kovasti ristiin yhtiönsä tekemisten kanssa. Tällä virtuaalioperaattorilla, jota vastaan jutussa hyökättiin tarkoitettiin ilmiselvästi Saunalahtea, koska muita merkittäviä virtuaalioperaattoreita ei Suomessa ole.

  Saunalahti aloitti hintakilpailun, mutta piti kiinni katteesta. Tässä vaiheessa se ei ollut virtuaalioperaattori, vaan palveluoperaattorina vuokralla Soneralla. Kun Saunalahti muutti toimintamalliaan virtuaalioperaattoriksi, niin samaan aikaan nimenomaan Finnetin dna laski hinnat operaattoreiden kannalta tappotasolle, tämän vedon takana ei suinkaan ollut virtuaalioperaattori Saunalahti, jonka kuitenkin oli laskettava myös omia hintojaan kilpailutilanteen takia. Mainitun hyperkilpailun aloitti siis itse dna.

  Dna:n älyttömälle hintatasolle lasketuissa liittymissä ei tietääkseni ollut edes kaikkia dna:n vanhoissa liittymissä olevia palveluita, joten siltäkin osalta lausunto menee pahasti ristiin, sillä ne olivat juuri niitä liittymiä, joista mitään uutta ei löydy ja ne eivät mitenkään edesauta uusien palveluiden syntymistä.
  Päinvastoin lähiaikoina ainoa operaattori, joka todella on tuonut jo useampia uusia toimintoja liittymiinsä ja nimenomaan virtuaalioperaattoriksi siirtymisensä jälkeen on Saunalahti. Eli tältäkin osin juttu menee mielestäni aika kaukana todellisuudesta.

  Mielestäni tämä kirjoitus oli vastahyökkäys Saunalahden Vikkulan dna:ta Finnet:iä arvostelevalle lausunnolle.
  Tämä myös todistaa sen, että dna on oikeasti pa***t housuissa, kun eivät tahdo pärjätä kunnolla virtuaalioperaattori Saunalahdelle, joka on alkanut siirtää markkinoinnin painopistettään nimenomaan palveluiden suuntaan.
  Dna jää kohta tappiollisine hintatasoineen ihmettelemään housut kintuissa, kun heillä ei ole muuta tarjota kuin halpoja hintoja ja taas on edessä tilanne, että se on ainoa kilpailukeino, koska muillakin on sama hintataso. Eli hintaa taas alas. Koskahan dna alkaa maksaa kaikille asiakkaillensa siitä, että he soittavat puheluita dna:n liittymällä?

  OK, myönnetään, että meni vähän levottomaksi kommentointi, mutta eipä tuossa itse jutussakaan kovin paljon järkevää tekstiä ollut.
   
 15. caarlo

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/12/04
  Viestit:
  523
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  MPF:n sääennustaja v. 2005
  Totta, ainakaan mikään muu virtuaalioperaattori ei maksa vastaanotetuista puheluminuuteista. Muutenkin kirjoituksestasi olen samoilla linjoilla, että dnan kuilu syvenee jos palveluita ei ala kuulua. Hinnat varmaan vedetään vieläkin alemmas, jos ei muuta keksitä.
   
 16. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Tuskinpa laskee enää tuosta nuo hinnat. Eiköhän se hintojen laskun pohja ole jo saavutettu. Palveluita uskoisin tulevan, sellaisia joita kuluttajat oikeasti tarvitsevat, ei mitään hölynpölypuppujuttuja joille löytyy 10 käyttäjää. Palveluiden lanseerauksessa ja suunnittelussa kannattaa olla varovainen ja käyttää hyvää harkintaa, ettei tuoda sellasta mitä ei kukaan tarvitse. Kaikki maksaa.

  Aiempiin kommentteihin täytyy vaan sanoa että aika järeitä kommentteja, kun ei sillä Saunalahdella itselläkään taida kovin hyvin mennä niin otetaan aseeksi sitten toisen operaattorin julkinen parjaaminen. Tosin eihän se mitään uutta ole, isommat ja paremmin pärjäävätkin ovat sitä harrastaneet. dna ei kuitenkaan hintasotaa aloittanut, oli pitkäänkin ettei tehnyt mainittavia hinnanlaskuja mutta sitten alkoi reagoimaan nopeammin. Siitä vaan eivät tykkää kaikki. "Paniikkinappi" taitaa siis Saunallakin olla pohjassa?

  Mä en tuota Makkosen lausuntoa kommentoi sinänsä, kun en jaksanut lukea enkä perehtyä itse asiaan.
   
 17. Killerwhale

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/7/03
  Viestit:
  801
  Tykkäykset:
  0
  Saunalahti aloitti toki hintakilpailun säilyttäen hintapolitiikan silti terveellä pohjalla. Hintasodan aloitti kuitenkin dna pudottamalla puheluhinnoista 25% yhdessä yössä.
   
 18. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Mutta jos tuo nykyinen hintataso on kerran noin vahingollinen kaikille niin miksi muut eivät sitten harkinneet vaan seurasivat silmänräpäyksessä dnata? Vai onko vain niin että yksikin dnalle halvan hinnan perässä karkaava on liikaa?
   
 19. aimo Vieras

  0   0   0

  Silmänräpäys on aika kaukana 2 viikosta. Ja sinä aikana DNA:lle todennäköisesti oli karannut jo tuhansia, ellei kymmeniä tuhansia asiakkaita. Vaihtoehdot olivat vähissä.
   
 20. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  No okei, 2 viikkoa. Mutta 2 viikkoa siis odottelivat ja päättivät seurata perässä. Miksi ihmeessä? Olisivat voineet vaikka tiputtaa hieman mutta eivät samalle tasolle kuin dna. Harkinta olisi hyvä käyttää, ettei sitten jälkeenpäin tarvitse alkaa nurisemaan että kun toi veti hintatason epäterveelle tasolle.
   

Jaa tämä viestiketju