Finnet aloittaa yt-neuvottelut

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Blue Joker, 31/5/04.

 1. Blue Joker Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  23/11/02
  Viestit:
  6915
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  iPhone 6s
 2. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4939
  Tykkäykset:
  26
  230 on prosentuaalisesti aika iso osa noin pienen firman työntekijöistä. Jos vähennys toteutuu kokonaisuudessaan, n. 30 % firman väestä saa lähteä.
   
 3. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Saa nähdä kuinka moni saa lähtöpassit. 230 henkilötyövuottahan ei automaattisesti tarkoita 230 henkilön irtisanomista vaan vähennys voidaan toteuttaa osittain myös muilla keinoin. Ei kuitenkaan kokonaan vaan jälleen kerran on edessä surullinen tilanne työntekijöiden kohdalla.
   
 4. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4939
  Tykkäykset:
  26
  Juuri näin. Tämähän voidaan hoitaa vaikka eläkkeelle jääntiä aikaistamalla, jättämällä määräaikaiset työsopimukset uusimatta yms. Kuitenkin myös osa vakituisesta henkilökunnasta tulee valitettavasti menettämään työnsä.
   
 5. Kapteeni Haddock

  Kapteeni Haddock Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  6/11/03
  Viestit:
  327
  Tykkäykset:
  72
  Puhelinmalli:
  LGG5/G4, Nexus5X, iPhone6s, S5Neo, L830
  Voisiko joku selventää tuota henkilötyövuoden konseptia? Miten tuo henkilötyövuosi lasketaan? Onko se siis yhden henkilön vuoden työpanos?

  Ainakin telakkauutisissa telakkatilausten yhteydessä ollaan puhuttu aina aika suurista määristä henkilötyövuosia.

  Toivottavasti tämänkaltaisen jargonin viljely ei lisäänny. Ja ennenkaikkea toivottavasti mahdollisimman mon finnetläinen saisi pitää työpaikkansa.
   
 6. dreamy83

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/7/02
  Viestit:
  210
  Tykkäykset:
  0

  Tosin ainakin itelläni on sellainen mielikuva, että dna:n henkilökunta on nuoren oloista. Pitää toivoa, ettei kovin moni nyt näistä nuorista odota esimerkiksi perheenlisäystä / avio- tai avopuoliso ole jo valmiiksi työtön tai pätkä(työ)suhteessa.

  Tämä on valitettavaa, mutta alan tämän hetkinen markkinatilanne Suomessa pakottaa tähän. Hintakilpailu on nyt todella kovaa ja on muistettava, että Suomen merkittävimmät operaattorit eli Sonera, Elisa, Saunalahti ja dna ovat jokainen joutuneet irtisanomaan väkeään. Eli markkinoilla ei ole yhtään puhdasta pulmusta. Jokainen ehkä eri syistä, mutta kuitenkin.

  Tämä saattaa enteillä jotain muutakin kuin pelkkää yhteiskunnallista vastuuta dna:lta. Onko siellä päin tulossa jokin halpakonseptioperaattori näiden Elisan pitämän Kolumbuksen tai TeliaSoneran Telen kaveriksi vai onko koko dna muuttumassa halpakonseptioperaattoriksi? "...kuluttajia kiinnostaa edullisiksi hinnoitellut palvelut..."-tyyppisestä kommentista päätellen.

  Ja lisäyksenä: Tuli vielä mieleen, että jotenkin tuntuu että tässä mennään jonkinlaiseen tilaaja - tuottaja - välittäjä - tuotteistaja malliin, joka on tietyllä tapaa tuttu jo kaupan alalta. Siellähän tuotteiden hankintaa hoidetaan tukkurointina, joita sitten vähittäismyynnin kautta levitetään. eli matkapuhelinalalla tuo tarkoittanee sitä, että yksittäinen operaattori tilaa asiakaspalvelun, laskutuksen, teknisen toteutuksen, myynnin & markkinoinnin, henkilöstöhallinnon, tuotekehityksen (kokonaisuudessaan) ja asiakashallinnan ulkopuoliselta yritykseltä. Tällöin operaattorin rooli olisi tuotteen kokonaiskonseptin kehittäminen ja valvonta sekä brändin omistaminen. Tuottajat sitten markkinoisivat operaattoreille omia tuotteitaan siihen liittyvällä käytännöllä rahoituksineen. Osittainhan tässä ketjumallissa jo ollaankin.
   
 7. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Kyllä.
   
 8. consult

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/5/03
  Viestit:
  68
  Tykkäykset:
  0
  Taitaa tosiaan olla keski-ikä alle 30 vuotta, joten eläkepaketit on aika harvassa. Lisäksi jos asiakaspalvelusta ei vähennetä ja sen henkilömäärä on varmasti suhteessa suurin niin muualta, siis tuotteistuksesta, tietohallinnosta, verkoista jne. vähennetään todella kovalla kädellä.

  Tuossa kauppalehden artikkelissa Makkonen kuitenkin antaa ymmärtää, että toimintoja siirrettäisiin Finnet-ryhmälle, eli siis paikallisille puhelinyhtöille. Niissähän tehdään jo nykyisinkin osaa "Finnetin" töistä. Saa nähdä kuinka paljon ViVi antaa HMV- yrityksen "piilottaa" kulujaan toisille alueellisille HMV-yhtiöille, vai puuttuuko se siihen jossain vaiheessa?
   
 9. Hasa

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/10/02
  Viestit:
  301
  Tykkäykset:
  0
  Lehdistötiedotteen mukaan yt-neuvottelut koskevat konsernin kaikkia yhtiöitä, mutta ei DNA Finlandin asiakaspalveluhenkilöstöä.

  Hehee ; )
   
 10. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Ei kai ne Novacallista (joka hoitaa dnan aspaa) voi vähentääkään, eihän se kai ole Finnetin kokonaan omistama sentään?
   
 11. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jep, kuten veppis tuossa sanoikin.
  Eli työt voivat loppua useammaltakin jos on osa-aikaisia hommia.

  Mutta irtisanomisia taasen voi tulla huomattavasti vähemmän jos määräaikaisia toimia (joita ei siis uusita)

  Jos vuokratyövoimaa käytössä ja sen käyttöä vehennetaan voi irtisanomis tarve vähentyä, tosin joka tapauksessa noiden toiden tekijöiden täytyy etsiä uusia hommia.
   
 12. paul_a Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/8/03
  Viestit:
  1310
  Tykkäykset:
  0
  Niin, ja Finnet on sitten eri yhtiö kuin Finnet. Eli nyt potkitaan väkeä pihalle Finnet yhtiöstä, jonka tuotteet ovat ulkomaanpuhelut ja DNA - ei Finnet-yhtiöstä, jotka ovat paikallispuhelinlaitokset. Paikallispuhelin-Finnetissä oli yli 4500 työntekijä.

  Anyhow, kuten joku sanoi niin aika iso siivu yrityksen työntekijöistä potkitaan pihalle, noin 30%. Viime vuonna potkivat kuulema jo 130 työvuotta pihalle, eli sekin aika paljon. Hmm, miten kävi kun Elisa pisti 15% työvoimastaan pihalle? Kauhea poru, eduskunnassakin piti vaihtaa liittymää. Tarkoittaako tämä nyt siis että kaikkien ihmisten pitää vaihtaa pois DNAsta?

  Tämän Finnetin tuotepaletti ei muuten ole ihan kunnossa. 999-ulkomaanpuhelut, jotka kait ovat niitten päätuote, maksaa espanjaan 0,30€/min, saunalahdella, tele2 yms ottavat noin 0,16€/min. Jopa paikalliset finnet-yhtiöt ovat huomanneet että nuo hinnat ovat törkeät, ja tarjoavat jonkun ihme PlusAvec-ulkomaanpuhelu-systeemin toisen operaattorin kautta hintaan 0,24€/min. Se että emokonserni ei käytä tytäryhtiön palveluita kertoo jo aika paljon - miksi tavallisten pulliaisten sitten pitäisi käyttää?

  Toinen "tuote" on sitten DNA, ja sen laskutuksestahan on täälläkin keskusteltu vähän. En tiedä onko vain tujotettu Soneran ja Elisan liikevoittoprosentteja, mutta ihmetyttää kyllä että mikä järki oli rakentaa noin kallis gsm-verkko suomeen, ja millä tavoin ovat meinanneet saada investoimansa rahat takaisin.

  Minusta tuntuu että tuota yritystä on johdettu "kiipeäminen perse edellä puuhun on mahdollista"-mentaliteetillä. Surullista on että ihmisiä joudutaan potkimaan pihalle, mutta kyllä johtoa pitää osoittaa sormella - ovatkait luulleet että paikallispuheluoperaattoreiden tyylinen kauhea voitonteko monopooli-asemassa jotenkin onnistuu myös matkapuhelinpuolella.
   
 13. Karhu ('!') Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/8/02
  Viestit:
  3539
  Tykkäykset:
  0
  Henkilötyövuosihan voi sitten olla ihan mikä vaan, koska joka työntekijällä on erilainen panos :O
   
 14. paul_a Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/8/03
  Viestit:
  1310
  Tykkäykset:
  0
  Niin, eli jos potkitaan vaikka 10 kovinta työntekijää pois niin se säästää jo 30 henkilötyövuotta - kannataa olla laiska ;)
   
 15. Karhu ('!') Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/8/02
  Viestit:
  3539
  Tykkäykset:
  0
  Pitää sanoa serkulle että vähän höllää tahtia, 25 päivässä yli 300 tuntia ;)
   
 16. sorsa Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/2/03
  Viestit:
  430
  Tykkäykset:
  0
  Oy Finnet International Ab http://www.finnetinternational.fi/yhteystiedot/ on Elisan 999-ulkomaanpuheluoperaattori, jolla ei ole enää mitään tekemistä Finnetin kanssa. Elisan ja Finnetin erossa Elisa osti tuon itselleen. Finnetin ulkomaanpuheluoperattori on Finnet Com Oy http://www.finnetcom.fi/fi/yhteystiedot/ eli entinen RSLCom, joka tarjoaa ulkomaanpuheluita 996 tunnuksella.

  Edit: korjattu Finnet Com Oy:n ulkomaantunnnus oikeaksi. Muistihäiriö iski. Kiitos David.
   
 17. paul_a Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/8/03
  Viestit:
  1310
  Tykkäykset:
  0
  Pitäisi kieltää nimeämiset noin. Eli vähän oli nimet ja hinnat sekaisin, mutta kumminkin: finnet-paikkallisoperaattorit eivät käytä tuota (ainakaan täälläpäin) vaan mainostavat 996-avec ulkomaanpuheluita (http://www.kopu.fi/, linkki etusivulla) ja DNAn tilanne on mikä on.

  Eli yrityksellä ei mene hyvin, DNAn strategioita jo vähän ihmettelin ja kyllä johto on jotain säätänyt jos paikallisoperaattorit eivät halua niitten ulkomaanpuheluita käyttää.
   
 18. David

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/5/03
  Viestit:
  306
  Tykkäykset:
  0

  994 Song Networks ( ex. Telivo, ex-Telia)
  996 Finnet ( ex. RSLCom, ex. Cyberlink )
  999 Finnet International = Elisa
   
 19. paul_a Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/8/03
  Viestit:
  1310
  Tykkäykset:
  0
 20. Oxim

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/4/03
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S, DNA
  On DNAlla omaakin asiakaspalveluhenkilöstöä; Teliakaupan yhteydessä siirtyi ent. Telian asiakaspalvelu DNAn palvelukseen (ei NovaCallin), vaikkakin osan työsuhde irtisanottiin kauppaa seuranneiden yt-neuvottelujen jälkeen.
   

Jaa tämä viestiketju