Mobiili.fi Finnair: Samsung Galaxy Note7 vain käsimatkatavaroihin – suljettuna eikä latausta

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 11/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2083
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Australiassa räjähtänyt Note7.


  Muiden lentoyhtiöiden ja viranomaisten ohella myös suomalainen Finnair on ohjeistanut Samsungin vaarallisen Galaxy Note7 -älypuhelimen kanssa lennolla toimimisesta.

  Räjähtävien akkujen vuoksi Samsung Galaxy Note7:n myynti keskeytettiin ja myydyt laitteet vaihdetaan tai ne voi palauttaa. Suomessa GalaxyNote7:n ennakkotilausten toimitukset ja myynti eivät ehtineet käynnistyäkään ennen ongelmien paljastumista, joten Suomessa vaarallisia Note7-puhelimia ei ole juuri liikkeellä.

  Finnair ohjeistaa muiden tavoin, että Galaxy Note7 -puhelinta ei saa kuljettaa ruumaan menevissä matkatavaroissa vaan ainoastaan käsimatkatavarana. Lisäksi laite on pidettävä sammutettuna eikä sitä saa lennon aikana ladata.


  Samsung Galaxy Note7n voi kuljettaa vain käsimatkatavaroissa. Pidä laite suljettuna, älä lataa lennon aikana. https://t.co/Dt1PQS90dx

  — Finnair (@FinnairSuomi) September 10, 2016


  Finnairin ohjeistus vastaa Euroopan lentoturvallisuusvirasto EASA:n suosituksia. Lisäksi EASA kehottaa matkustajia kertomaan välittömästi lentohenkilöstölle, jos puhelimen akku kuumenee tai savuttaa – joskin jos ohjeita sammutettuna pitämisestä sekä lataamisesta pidättymisestä noudatetaan. näin ei edes pitäisi käydä.

  Samsungin mukaan akkuräjähdyksiä aiheuttavan ylikuumenemisen syynä Galaxy Note7:ssä on sen akussa anodin ja katodin kontakti, joka on hyvin harvinainen valmistusvika.

  Yhdysvaltain viranomaisten ja Samsungin itsensäkin taholta on nyt ohjeistettu Note7-puhelimen omistajia lopettamaan sen käyttö ja sammuttamaan laite.

  Turvallisten Galaxy Note7 -puhelinten toimitusten Suomessa odotetaan käynnistyvän nyt lokakuussa. Alun perin Note7:n piti tulla täällä myyntiin jo 2. syyskuuta.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju