Finet yhtiö (oli DNA rikko 300k liittymän rajan tällä vk)

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja sovelias, 9/8/02.

 1. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Arvopaperi lehtikatsaus
   
 2. Bird Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4233
  Tykkäykset:
  0
  Jos tuo lukema todella pitää paikkansa, niin Denalla taitaa olla sitten vähän normaalia enemmän näitä salaisia numeroita; Sonera Finderin demo nääs antaa Dna:n liittymämääräksi vain 214228 kpl...

  Ja edelleen kun Finderin käyttöä jatkaa laskin apuna, niin saa tulokseksi sen, että Dna:n markkinaosuus (ei-salaisista liittymistä) on kuitenkin vain 5,4 %. Eli hyvin kaukana ovat siitä 15 prosentin tavoitteestaan syksyksi 2002.
   
 3. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Finder ei löydä ainakaan minun Denan numeroani, vaikkei se salainen olekaan. En muista ulkoa mitä siihen liittymäsoppariin ruksin, mutta paperissa oli useita vaihtoehtoja tietojen luottamiselle eri rekistereihin ja kokonaan erikseen salainen numero.

  Liittymä on ollut auki noin puolitoista kuukautta, joten luulisi tietojen jo ehtineen tuonne Finderin ym. käyttämään rekisteriin.

  t. tero
   
 4. Bird Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4233
  Tykkäykset:
  0
  Tässä em. aiheeseen liittyvää lehtijuttua 10.8 Salon Seudun Sanomista:


  Dna väittää rikkoneensa 300 000 matkapuhelinliittymän rajan

  SSS-Lasse Kylänpää

  Radiolinjasta soitettiin tällä viikolla tavalliselle salolaiselle miehelle, kiitettiin asiakkuudesta ja kerrottiin, että mies saa seuraavan yhdeksän kuukauden kuukausimaksut ilmaiseksi. Mies on ollut Radiolinjan asiakas kuutisen vuotta.
  Matkapuhelinoperaattorit käyvät näyttävien kampanjoiden takana myös hiljaista sotaa asiakkaista.

  - Me seulomme jatkuvasti asiakaskuntaamme ja muistamme heitä jollakin tapaa. Operaattorit ovat toinen toisensa tukassa kiinni ja varsinainen kilpailu on nyt siinä, että operaattorit haalivat asiakkaita toinen toisiltaan, johtaja Laura Santasalo Radiolinjasta kuvailee.

  Suomalaisilla on niin paljon matkapuhelimia, ettei ”neitseellisiä” asiakkaita ole enää helppo löytää.

  - Pitää olla aggressiivinen ja ottaa asiakkaita kilpailijoilta. Meillä meni 300 000 liittymän raja rikki tällä viikolla. Meille tulee asiakkaita aika tasaisesti sekä Radiolinjalta ja Soneralta. Radiolinjalta tulee ehkä suhteessa vähän enemmän kuin Soneralta, johtaja Kai Friman Dna Finlandista arvioi.

  Liikenne- ja viestintäministeriön tilaston mukaan Dna:lla oli maaliskuun alussa tasan 200 000 liittymää. Tämän mukaan Dna olisi kaapinut viidessä kuukaudessa 100 000 asiakasta. Johtaja Friman sanoo, että Dna:lla oli 200 000 liittymää jo viime vuoden puolella.

  Soneralla on internetissä Finder-palvelu, jolla voi hakea puhelinnumeroita. Jos hakusanaksi laittaa pelkän Dna:n numeron 044, hakupalvelu antoi perjantaina tuloksen 215 641 kappaletta. Luku on täysin epävirallinen eikä se sisällä salaisia numeroita.

  Radiolinja
  epäileväinen
  Radiolinja epäilee Dna:n ilmoittamia lukuja.

  - Dna ei ole julkisuudessa lainkaan kertonut, että heiltäkin varmasti poistuu asiakkaita. Sonera ja Radiolinja kertovat osavuosikatsauksissaan poistumaprosentteja ja liittymien määriä. En ole nähnyt Dna:lta poistumalukuja, mutta kylläkin myyntilukuja. Moniko Dna:n liittymistä on oikeasti aktiivinen vai ovatko ne liittymiä, jotka on hankittu, käytetty edut pois ja jätetty odottamaan. Kaikilla operaattoreilla on tietty määrä uinuvia asiakkaita, Laura Santasalo heittää.

  Dna:n markkinointi on ollut räväkkää. Radiolinjassa nähdään, että alalle on syntynyt uusi tapa.

  - Raflaavia tarjouksia, paljon kylkiäisiä ja ollaan paljon mukana kaikissa tapahtumissa, Santasalo kuvailee.

  Salon Seudun Puhelin houkuttelee Dna:lle asiakkaita tarjoamalla kahdentoista kuukauden kuukausimaksut ilmaiseksi.

  - Tavoitteenamme on ollut tuoda markkinoille oikeaa ja todellista kilpailua. Kahden suurimman operaattorin välinen kilpailu on ollut vain nimellistä, johtaja Friman Dna:sta toteaa.

  Dna teki viime vuonna tappiota lähes 70 miljoonaa euroa. Yhtiön mukaan tappio oli suunniteltu. Tulokkaan tavoitteena on päästä voitolliseksi vuonna 2004.

  Soneran sotkut
  muiden etu

  Sonera rämpii parhaillaan umts-sotkuissa. Radiolinjan viestinnässä muotoillaan, että ”jos joku kilpailijoista on tiedotusvälineiden hampaissa, se yleensä koituu kilpailijoiden eduksi.”

  EU:n komissio hyväksyi heinäkuussa Telian ja Soneran fuusion. Ehtona on se, että Telia myy Suomen toimintonsa. Telialla on Suomessa noin 240 000 liittymäasiakasta, joita havittelevat ainakin Dna, Radiolinja ja Jippii Group.

  - Telia on jokerikortti, joka tuo markkinoille varmasti lisää turbulenssia syksyllä. Päätyy Telia sitten kenelle tahansa, lokakuun ja joulukuun välillä tullaan näkemään tällä alalla kovaa kilpailua, Friman ennustaa.


  Lähde: http://www.sss.fi/uutiset/lue.asp?sivu=talous&file=828441.asp
   
 5. Ruupert

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  69
  Tykkäykset:
  0
  Käsittääkseni DNA voi ilmoitella minkälaisia lukuja tahansa koska eivät ole pörssiyhtiö, vai olenko väärässä ? Tosin onhan Sonerakin ilmoitellut lukuja siten että näyttää hyvältä , kukapa ei niin tekisi :) !
   
 6. Ice Dee

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  48
  Tykkäykset:
  0
  Käsittääkseni dna ilmoittaa vain myyntilukuja ei nettokasvua, eli uusia tehtyjä liittymiä on alusta lähtien tuo 300.000, mutta sitten on eriasia moniko noista on irtisanottu. Itse veikkailisin että tuollaiset 230.000-250.000 voisi olla aukiolevien liittymien määrä.
   
 7. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Liittymien määrää arvioidessa kannattaa pitää mielessä, että joillakin ihmisillä on jo useampia liittymiä. Tulee mieleen ainakin tapaukset, joissa Denan liittymä on hankittu GPRS-käyttöä tai Maraton-sopimusta varten, jos esmes perhe / tyttöystävä / muu vastaava asuu toisella paikkakunnalla ja tälle soitellaan jatkuvasti.

  t. tero
   
 8. Bird Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4233
  Tykkäykset:
  0
  ebo: Mikäköhän oli pointtisi liittyen Denan liittymämäärään/sen kasvuun? :eek:
   
 9. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Kummasta viestistä puhut? En oikein ymmärrä mitä yrität sönköttää.

  t. tero
   
 10. Bird Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4233
  Tykkäykset:
  0
  En minä mitään sönkötä. En vain ymmärtänyt, että miten jälkimmäinen viestisi liittyi aiheeseen. Ja tällä nyt en meinannut vittuilla vaan kaipasin lisäselvennystä siihen, että selittävätkö nämä Dna:n GPRS- tai maraton-käyttöön hankitut liittymät mielestäsi suuntaan tai toiseen jotain tuosta Dna:n väitteestä, että heillä on 300 000 liittymää. Toivottavasti nyt osasin ilmaista itseäni selvemmin. :)
   
 11. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Ne liittyivät aiheeseen sikäli, että tarjosin niitä esimerkkeinä tilanteista, jolloin moni saattaisi pitää useampaa liittymää ja näin ollen liittymien kokonaismääärä voisikin olla suurempi kuin käyttäjien määrä.

  t. tero
   
 12. Ville_A Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1672
  Tykkäykset:
  0
  Eihän missään ole kuitenkaan sanottu, että käyttäjämäärä ei olisi noin suuri, vaan on puhuttu nimenomaan liittymämäärästä. Ilmeisesti on kuitenkin mahdollista, että Dna ilmoittaa avattujen liittymien määrän, eikä auki olevien liittymien määrää.
   
 13. mike99

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  73
  Tykkäykset:
  0
  Käsitykseni mukaan kaikki operaattorit ilmoittavat nimen omaan auki olevien liittymien määrän. Luvusta on siis vähennetty avatut ja sen jälkeen suljetut liittymät.

  Kuinka paljon kullakin operaattorilla on sitten näitä nukkuvia asiakkaita on toinen kysymys. Ymmärrettävästi kukaan ei tätä lukua juurikaan halua julki tuoda, mutta oletettavasti dna:lla saattaa näitä uutena pelaajana olla suhteellisesti hieman enemmän.

  Jotenkin tuntuu kuitenkin säälittävältä tuo isojen kilpailijoiden rutkutus. Helppoahan se on ollut kun on voitu markkinoita jakaa sulassa sovussa ja tehdä sopimusta niin paljon kuin vaan ehtii. Nyt on alkanut selkeästi oikea kilpailu ja sehän (yleensä) on vaan hyvä homma.

  Lisäksi ihmetyttää esim. Rällän toiminta, että esim. viime jouluna julkisuudessa paheksuivat DNA:n tapaa tarjota kuukausimaksuttomuutta ja taisi olla heti tammikuussa heillä samanlainen tarjous. Ensin siis valitetaan ja sitten tehdään aivan samalla tavalla - kohtuullisen pateettista...
   
 14. lassej

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  174
  Tykkäykset:
  0
  Pikkuisen (siis olet väärässä). Koska DNA ei ole pörssiyhtiö, sitä koskee paljon pienemmät julkisuusvaatimukset kuin pörssuyhtiöitä. Sen ei siis tarvitse ilmoittaa niin paljoa lukuja kuin esim. Soneran.

  Kuitenkin niiden lukujen, jotka DNA esim. vuosikertomuksessaan ilmoittaa, täytyy olla oikeita.
   
 15. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  http://www.digitoday.fi/digi98fi.nsf/pub/finanssi20030317125113_kni_87273517
   
 16. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4940
  Tykkäykset:
  27
  Olisi todella mielenkiintoista tietää, kuinka monta noista on todella aktiivisessa käytössä olevia liittymiä. Joukossa on varmaan todella runsaasti pöytälaatikkoliittymiä, joita ei käytetä ja suljetaan heti lahjakorttien saamisen jälkeen.. Esimerkiksi itselläni oli vielä kuukausi sitten kolme Dna:n liittymää, joista ainoastaan yhtä käytetään internetsurffailuun GPRS:n kautta (siitä huolimatta laskulla on taas muutama viesti, vaikkei liittymää siihen käytetä) ja kaksi olivat avaamattomina kaapissa ja suljettiin Markantalossa käynnin jälkeen.
   

Jaa tämä viestiketju