Finanssikriisi/taantuma?

Keskustelu osiossa 'Asian vierestä', aloittaja Masteri, 5/12/08.

 1. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
  Tähän ketjuun ajatuksia yleisestä talousnäkymästä, odotuksista, visioista ym ym. Tänään ekp laski korkoja historialliset 0,75% 2,5%:iin. Tekee hyvää asuntovelallisille sekä pankeille ja koko taloudelle, tosin vain hetkellisesti. Korot laskevat ja velkainen kansa saa sitä kautta helpotusta elämään.

  Varjotuolia ovat lomautukset laajalla rintamalla. Seuraava vuosi on hiljaiseloa, sitten taas alkaa nousukausi pikkuhiljaa...vai alkaako?
   
 2. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29307
  Tykkäykset:
  7565
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Meinaatko että vuoden sisällä alkaisi nousukausi? Tuskinpa. Kyllähän nämä lomautukset vaikuttavat talouteen monia vuosia. Kyllä sen tänäänkin näki marketissa. Pankeissa jonoa, mutta marketti suht hiljainen. Sukan varteen ihmiset rahaa laittavat vaikka nimen omaan nyt ei pitäisi nuukailla vaan kuluttaa normaalisti jotta rahaa liikkuisi. Media toitoittaa lamasta jonka seurauksena ihmiset nuukailevat ja palvelujen sekä tuotteiden kysyntä hiipuu = työttömyyttä = rahat tiukilla.
   
 3. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Median voimaa... Asunnon vaihtajaa hyödyttää.
   
 4. MGM

  MGM dıʌ

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  17/11/08
  Viestit:
  16232
  Tykkäykset:
  5171
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5 Black
  Kyllä meidänkin firmassa ollaan sitä mieltä, että seuraavat 2 vuotta tulevat olemaan erittäin vaikeat. Ei ole mitään syytä uskoa, että näkymät paranisivat vielä edes v.2010 aikana.
   
 5. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Senkin päättää media... Se päättää tasan tarkkaan koska tulee lama ja koska taantuma. Ilmotus lehdessä riittää ja asuntokauppa pysähtyy kuin seinään kuukaudeksi jokapaikassa. Siitä se sitten pikkuhiljaa jotku ostelee halpoja asuntoja kun odottelevat hintojen laskevan. Vaikka velkaa oli kesälläkin ja keväällä enemmän kuin koko laman aikana, ei mitään lamaa tullut koska media ei kirjoitellut sanaakaan.

  Sama homma on muillakin aloilla jotka edes liittyvät tuohon toimintaan. Kauppa ei vaan yksinkertasesti käy.
   
 6. eralumi Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/05
  Viestit:
  4956
  Tykkäykset:
  30
  Tää nyt on taas niin bullshittiä kuin vain voi olla... Kannattaa miettiä asioita ennenkuin päästää ne suustaan.
   
 7. uaz1

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  25/5/03
  Viestit:
  106
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  iPhone
  Mutta kyllä tuossa J.J:n kirjoituksessa piilee totuuden siemenkin. Kyllä media on merkittävässä osassa tässä näytelmässä.
   
 8. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  No millä perusteella? Oletko itse kokenut lokakuun samanlailla? Mä puhun kokemuksesta ja tasantarkkaan tiedän sen asian. Lokakuun aikana tuntemani henkilöt eivät tehneet kaupan kauppaa. Sen tietää siitä kun ei tullut tilauksiakaan ja pieniä neuvotteluita on järjestetty joulukuulle asti.

  LKV alan yritykset mitä muutama tuossa on tilaa palveluita joka viikko palveluita. Pikkuhiljaa ovat heräillet puolitoista kuukautta kesti ennenkuin alkoi näkymään valoa tunnelin päässä.

  Lehdet kirjotteli hyvin laajasti taantumasta isoin otsikoin. Käytännössä puhelimet lakkasivat soimasta kertakaikkiaan. Samaan aikaan lyötiin yhdestä firmasta luukut kiinni ja tapahtui fuusioitumine, jossa potkastiin kankaalle porukkaa.

  Joulukuussa tiedetään, vähennetäänkö taas porukkaa.
   
 9. MGM

  MGM dıʌ

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  17/11/08
  Viestit:
  16232
  Tykkäykset:
  5171
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5 Black
  Media nyt voi olla pelottelemassa joitakin ihmisiä, mut en usko, et sillä kovinkaan on merkitystä siinä, koska ja miten se lama tai kriisi on tulossa.
   
 10. MGM

  MGM dıʌ

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  17/11/08
  Viestit:
  16232
  Tykkäykset:
  5171
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5 Black
  Ei ollut mitä kirjoittaa silloin, koska talous näytti vielä hyvältä ja tulevaisuus hyvältä. Syksyn aikaan pikkuhiljaa alkoi näkymään hiljentyminen meidänkin firmassa (työntekijät sitä eivät nähneet), ennen kuin mistään taantumasta alettiin edes puhua.
   
 11. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Koko kesä oli LKV puolella tiedossa tuleva taantuma. Mitään ei tapahtunut. Sitten se iski kerralla. Kaikissa lehdissä ja televisiossa jauhettiin. Pistääkin ihmettelemään, kuka antaa käskyt tämmösille. Ei ole nimittäin ekakerta kun politrukit ajavat omia etujaan kun kauppa ei Helsingin päässä käy. Hinnat alas, niin johan taas on ostettavaa. Media pelottelee valtaosaa ihmisistä.

  Käsiasekauppa on nollassa pelkästään lehtien myötä. Kauhea vaatimus ajaa kauppiaat ahtaalle. Käsiaseet on syyllisiä kaikkeen, ei niinkään ihmiset jotka toimivat virkansa puolesta väärin.

  Monetkaan ei ole tullu ajatelleeksi että propagandalla on voimaa kaikessa mitä tehdään. Ei tartte mennä kauas historiaan ja kuin jenkkeihin, mistä tyyli on saatu apinoitua. Heidän finanssikriisinsä johtui puhtaasti yhden ihmisen levittämistä huhupuheista vuosisadan alussa. Tarpeeksi korkealla pallilla istuva ynähtää jotain ja sille maksetaan siitä vielä. Johan loikkii tuhannet seinille. Hupasaa on, ettei ihmiset tätä tajua mikä lastentarha tänne on luotu yhteiskunnaksi nimittämällä.

  Vasta luki lehdissä ettei parikymppiset usko voivansa vaikuttaa.... onkohan ihmiset vanhuuttaan tullu niin hölmöiksi, että valta vaikuttaa, kulkee ihan muuta reittiä. Valta on isolla pallilla istumista, valta on sitä, että voidaan lietsoa milloin mihinkin. Politiikko, lehdistö, finanssinero, julkkis. En minäkään usko, että parikymppinen voisi vaikuttaa muuhun kuin aselakien tiukkenemiseen.
   
 12. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Joo, antakaa mulle kenenkään tietämättä Iltalehti ja iltasanomat valtaan.... Pahitteksi tv uutisetkaan parina päivänä ei olisi. Katotaan kuinka ison sekasorron saan aikaan kaikessa. Paskakaan ette sen jälkeen rauhassa tee.

  Tulkaa sitte sanomaan, että ei ole merkitystä medialla. Kiitos ja loppu.
   
 13. murto

  murto Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2394
  Tykkäykset:
  0
  Minulla on sopiva summa määräaikaisessa odottamassa tulevaa. Oikeastaan ihan hyvä että kiinnitin ne sinne sillä nyt ei tarvii ressata sijoituspaikoista, korkokin on hyvää tasoa..
   
 14. O.J. Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9496
  Tykkäykset:
  108
  Ei haittaa, jos laina vie puolet tuloista

  Rohkeita ovat. Jos tulotaso sattuu sitten tipahtamaan, niin moni on ns. nesteessä. Itsellä lainanhoitokulut ovat alle 20% puhtaasta tulosta ja koska lyhennyssumma on vakio, niin joka kerta koron määrä on edellistä pienempi.

  Lähistöllä meni Stromsdal nurin. Siellä on ihmisiä, jotka ovat olleet tehtaan palveluksessa jo viiden sukupolven ajan. Eikä missään lähiseudulla ole paperialan hommia.
   
 15. kimmo Vieras

  0   0   0

  Tokihan propagandalla/medialla vaikutusta ihmisten käyttäytymiseen, mutta ei ne itsessään mitään lamaa/taantumusta aiheuta. Kyllä se on ollut jo taustalla siinä kohtaa kun siitä ruvetaan kirjoittamaan.
  Itselläni kun on koko elo ollut samaa lamaa ilman sen kummempia nousukausia, niin olen vain tyytyväinen tähän tilanteeseen. Loppuupahan hetkeksi tämä eurojen lapioiminen näille iso-ökyille ja kenties hekin pääsevät tutustumaan toisenlaiseen eloon.
  Yksittäisten "tavisten" kohdalla tietty ikävää, jos/kun työt loppuu tahi kämppä menee alta, mutta ehkäpä sitten taas opetus on hetken aikaa mielessä ja huomaa että ihan joka mökistä ei kannata maksaa mitä hyvänsä, vaikka koko hinnan velaksi saisikin.
   
 16. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Niin... no en sitä meinannukaan, että se sen alottaisi "tyhjästä". Kirjotin myös sen, että koko kevään ja kesän ollu merkit ilmassa ja tiedetty mitä syksyllä käy. Mutta sen tiesivät tasan tarkkaan sanoa, "että nyt kannattaa myydä, syksyllä tilanne voi olla toinen". Kauppaa tuli viimehetkille asti. Media todellakin pystyi sotkemaan kaupankäynnin lähes kokonaan kirjoituksillaan. Ihan asiakkailta ja kaikkialta tuo on kuultua mitä lehdet kirjoittavat. Aina muistivat sanoa sen, että "eikös nyt ole väärä aika myydä" "pitäs odottaa parempia aikoja", "asuntojen hinnat laskee" "eix lehdessä sitä ja tätä ollu äsken". Media on laukaiseva tekijä, varsinaisen ongelmn aiheuttaja. Keväällä oli ylittynyt jo edellisen laman velkapotti. Kansalaiset on velkaa perkeleesti, oli vain ajan kysymys, milloin koko paska laukeaa.

  Nyt on vaan kyse siitä, vaikuttaako pankkien korkoalet mitenkään vai lävähtääkö lama todellakin päälle voimalla. Jos se "tulee", siitä ei helpolla nousta. Monon kuvaa tulee persauksille monelle.
   
 17. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Et taida tajuta mitä koitan kertoa. Itseasiassa koko paketin ideahan on siinä, että lopuksi media toteaa jotain, ja sitte alkaa alamäki. Huom! Tuli taantuma vaikka pitäs olla lama. Lama meneillään parasta aikaa. Pankit on nyt laskenu korkojaan, ehkäpä se sitten tulee auttamaan, siirtää ongelmia pidemmälle, mene ja tiedä. Islantilaisethan sooloili ihan puhtaasti.

  Usassa on eri taloustilanne jne. Se maa on täysin hullu. Jo vuosisadan alusta Rockefeller ja kumppanit ajoivat läpi oman ehdokkaansa joka ratifioi "idiooteimmista" soppareista kautta aikojen. Jumalaton huijaus. Perustettiin keskuspankkeja jne. jotka lainasi rahaa ja taas painettiin lisää lainaa vastaan. Loppujen lopuksi kaikki kulta kerätttiin talteen kunnon kansalaiskeräyksin ja vankeuden uhalla. Sairasta paskaa ja orjuutusta puhtaimmillaan. Tänäpäivänä seteleissä lukee oma tekstikin jolla vakuutetaan, ettei tähän valuuttaa sisälly mitään "vastiketta".

  Suomen ongelmat johtuu ihan muista asioista kuin mitä rapakon takana tapahtuu. Sielä hoilottakoot. Suomi seuraa idioottimaisesti perässä kokoajan Saksan toimia samoihin aikoihin kuin Usan suuri pörssiromahdus oli 1930 luvulla, jossa puuttuu enään se, että nää pöljät Suomessa alkais painamaan lisää rahaa markkinoille kuten Saksassa. Nykyinen hallitus ei ole kuin sotkenut koko järjestelmän palkankorotuksineen josta ei ole enään mitään hyötyä. Rahan ar vo alenee alenemistaan ja inflaatio laukkaa. Koittakaa puhuu siitä positiivisia kun kukaan ei kato totuutta silmiin, hellurei.
   
 18. O.J. Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9496
  Tykkäykset:
  108
 19. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  No se on ollu 4-5,5 mutta kyllä todellinen luku pyörii aivan muualla. Eläkeindeksiä määritettäessä ei piiloverot näy taas puolestaan missään. Vesilaitoksia esimerkiksi yhtiöitetään ja perusmaksut nousee kaksinkertasiksi niilläkin jotka vettä vähän kuluttavat, sama homma lämpölaitoksissa... jne paskaahan se on, mutta kun kellään ei ole valtaa vaikuttaa. Ihan sama mitä kulutat, yhteiskunta rokottaa kun ei kerralla kehdata 25% nostaa veroprosenttia kunnissa. No sitte tietysti kannattaa katsella paljokos on noussu tuoteiden hinnat. 25% suoraan joillain tuotteilla. Wuhuu. Käytännösä ei olla palkankorotuksista mitään hyötyä sairaanhoitajilla, nyt se on jo kurottu kiinni. Kyöllä tuolla aikavälillä paljonkin on tapahtunut.
   
 20. superweasel

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/07
  Viestit:
  129
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  E90 + Elisa
  Kyllä se tässä taas on hanurista, kun media toitottaa yleistäen että asuntojen hinnat rommaa ja kansa panikoi eikä osta. Vaikka tässäkin eniten ahdistaa niitä, jotka ovat ostaneet ylihintaisen asunnon vuosi-kaksi sitten.. ja nyt pitäisi jostain syystä siitä eroon päästä.

  Toivottavasti taloyhtiöt heräävät nyt tekemään niitä lykättyjä LVI/julkkari ym. saneerauksia, jotta rakennusala pysyy leivänsyrjässä, ja saavat samalla urakoita hieman halvemmalla kuin muutoin.
   

Jaa tämä viestiketju