Ficora närkästynyt numeronsiirron hitauteen

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja lemon, 4/9/03.

 1. lemon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1486
  Tykkäykset:
  1
  Niin Viestintävirasto on kyllästynyt jatkuviin valituksiin numeronsiirron hitaudesta, koska säädöksessä määritelty aika ylitetään jatkuvasti. Mikäli jatkossa hommat eivät normalisoidu uhkaa Viestintävirasto uhkasakolla.

  http://www.digitoday.fi/digi98fi.nsf/pub/te20030904133130_kni_19556878

  http://www.ficora.fi/suomi/ajankoht/gsmsiirrettävyys.htm

  Onko todellakin yritykset haukanneet liian ison kakun?
  Vai viranomaiset säätäneet liian tieukat säännöt?
  Luovuttavalla operaattorilla haluttomuutta luovuttaa numero sovitussa ajassa oikein?
   
 2. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9669
  Tykkäykset:
  435
  Pääasia että viranomainen on ottanut asiaan kantaa ja antanut ymmärtää sanktioita tulevan jos homma ei ala toimimaan. Luulisi pistävän vauhtia ruuhkien purkamiseen ja kapasiteetin hilaamiseen riittävälle tasolle.
   
 3. Axe

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  189
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä olikin jo korkea aika puuttua.
   
 4. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Enemmän väkeä töihin raatamaan yötä päivää. That's it. Tämä pitää myös ylisuuret kampanjat kurissa kun ei keretä nykyisilläkään sopimuksia käsittelemään. Joulua innolla odotellen...
   
 5. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Liian tiukat säännöt, viranomaiset lupasivat liikoja. Eiväthä he voi tietää miten tuo homma käytännössä pelaa ja miten paljon työtä se aiheuttaa operaattoreille. Emme kyllä me asiakkaatkaan voi tietää, voimme vain kuvitella, voimme yrittää jotenkin asettautua operaattorin saappaisiin ja koittaa ihmetellä että homma ylipäätään edes pelaa. Hyvä että pelaa yleensä ollenkaan, sen verran monimutkainen prosessi tuo on. Joten annetaan armoa operaattoreille, jookos? Tavallinen liittymän avauskin lienee aika mutkikas prosessi vaikka ei siltä aluksi vaikuttaisikaan tavallisesta käyttäjästä. Jos Panu Lehti on kuulolla niin voitko kertoa miten monimutkaisesta prosessista on loppujen lopuksi kyse niin tietäisimme..
   
 6. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Jaa mikäs siitä nyt niin vaikeaa tekee :D
   
 7. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  No täytyyhän sun tehdä paperityöt, ottaa selville asiakkaan luottotiedot ym. On joskus ruuhkan aikana tavalliseenkin liittymänavaukseen mennyt viikko, tää tosin poikkeuksellisen pitkä aika, mutta viittaan Radiolinjan viime joulun ajan ruuhkaan. Saati sitten kun numeronsiirto, se ei olekaan niin hokkuspokkus ja nipsnaps, liittymä auki, operaattorin pitää irtisanoa vanha, vanhan liittymän sulkemisessa menee oma aikansa, uusi operaattori avaa omansa, ilmoittaa numeron sinne tietokantaan, tekee normaalit liittymän avaukseen liittyvät operaatiot. Etenkin jos numeronsiirtäjiä on paljon niin en ihmettele ruuhkaa, ihmettelen sitä että kaikki ylipäätään toimii.
   
 8. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Ite myyn nykyisin dna-liittymiä Mediapuhelimella. Meillä on käytössä semmoinen elektrooninen järjestelmä, jolla voi nähä, että onko asiakkaalla menny luottotiedot laittamalla siihen asiakkaan hetu.

  Nykyisin näppäilemme asiakkaan tiedot, liittymäkortin sarjanumeron ja uuden (tai vanhan siirrettävän) numeron jä lähetämme ne dnalle. pari päivää sen jälkeen, kun numeronsiirto tuli voimaan, niin se elektrooninen järjestelmä meni epäkuntoon. Me jouiduimme sitten faksaamaan dnalle kaikki liittymäsopimukset. Kun sopimus saapui dnalle, niin he jouituivat itse hoitamaan: luottotietojen tarkastamisen, tietojen näppäilemisen ja liittymän aukaisemisen. Arvaatka nyt miksi joillakin ihmisillä kesti, niin kauan (Jopa kuukauden), että liittymä aukeaa, kun dnalle saapui tuhansi fakseja lyhyessä ajassa. Onneksi tuo elektrooninen järjestelmä toimii taas
   
 9. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  [ihanpakko]Muutahan teillä ei myydäkkään xD[/ihanpakko]

  Pahoittelen OT:tä. Syvästi.
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Operaattoreilla on eroja ja kaikilla on välillä tietojärjestelmissä ongelmia. Mutta harvemmin jälleenmyyjä tekee luottotietotarkistuksia, vaan sen hoitaa Operaattori. Joillain operaattoreilla järjestelmä hoitaa automaattisesti tuollaiset tarksitukset ja jos joitan ilmenee niin se siirtyy käsintutkittavaksi. Automaattinen avaaminen kestää sellaisen 3-10min.

  Ketjun aiheesta suurin mutina johtuu varmaan siitä että ihmisillä on väärä käsitys miten numeronsiirto pitää toimia. Tuo katkoksen viiveen ylittyminen on selkeä asia mistä pitääkin olla näreissään.
   
 11. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Minä en keksimälläkään keksi, mikä matkapuhelinliittymän avaamisesta tekisi niin kovin mutkikkaan prosessin tietokoneistettuna nykyaikana. Siis sen jälkeen kun järjestelmät on luotu.
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Niin joillakin se kestää minuutteja, ja silloin on tehty jo luottotarkistukset.
  Käsipelillä toki homma kestää pitkään.
  Numeron siirto on sitten toinen juttu.
   

Jaa tämä viestiketju