Fiat Chrysler ja Google sovittivat Androidin auton kojelautaan

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22339
Reaktiopisteet
216
2017-chrysler-300-A_O-700x277.jpg

2017 Chrysler 300.


Autovalmistaja Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ja Google ovat lyöneet viisaat päänsä yhteen ja kehittäneet täysin Android-pohjaisen auton multimedialaitteiston. Yhtiöt esittelevät sitä tällä viikolla Las Vegasissa järjestettävillä CES-messuilla.

Kyseessä on perusteellisesti uudistettu versio Chryslerin autoissa käytetystä 8,4-tuumaisesta Uconnect-kosketusnäyttöjärjestelmästä. Kyse ei ole mistään Android Auton tyyppisestä lisäyksestä, vaan järjestelmän pohjana on täysi Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmä.

Sen lisäksi, että järjestelmä sisältää auton tavanomaiset ”infotainment”-ominaisuudet, kuten radion ja ilmastoinnin ohjauksen, ovat mukana myös tutut Android-järjestelmät ja -sovellukset, kuten Google Assistant ja Google Maps. Lisäksi järjestelmässä toimivat kolmannen osapuolen Android-sovellukset, ja esittelylaitteistossa ovatkin asennettuina esimerkiksi Pandora, Spotify sekä Pocket Casts.

Kyseessä on vasta konseptiasteella oleva järjestelmä, jota ei ainakaan sellaisenaan tulla näkemään tuotantoautoissa, mutta se tarjoaa pohjaa niin FCA:lle kuin muillekin autovalmistajille, jotka mahdollisesti haluavat käyttää Googlen Androidia autojensa multimediajärjestelmissä. Samalla Googlella on mahdollisuus nokittaa kilpailijoiden järjestelmiä, kuten Applen CarPlay-järjestelmää.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom