Mobiili.fi FBI vihjasi Applelle iPhone-haavoittuvudesta – oli jo paikattu

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 27/4/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  FBI ei aio kertoa Applelle keinoa, jolla San Bernardinon terrori-iskun tekijän iPhoneen murtauduttiin. Sen sijaan FBI on antanut Applelle vihjeen haavoittuvuudesta iOS- ja Mac-käyttöjärjestelmissä, mutta vihjeestä ei ollut hyötyä, sillä kyseinen haavoittuvuus on jo paikattu käyttöjärjestelmien myöhemmissä versioissa.

  Valkoisella talolla on VEP:ksi (Vulnerability Equities Process) nimetty prosessi. Sen turvin viranomaiset voivat päättää, kerrotaanko ohjelmistojen haavoittuvuuksista valmistajille, jotta nämä voivat paikata aukon ennen kuin rikolliset pääsevät sitä hyödyntämään, vai pidetäänkö aukko salassa ja viranomaisvalvonnassa käytettäväksi. Tämän, vuonna 2014 käyttöön otetun prosessin myötä on FBI nyt ensimmäistä kertaa jakanut tietojaan Applelle.

  FBI:n paljastama haavoittuvuus on paikattu viime syksynä julkaistuissa iOS 9- ja OS X El Capitan -käyttöjärjestelmissä, joten FBI:n paljastus ei johda toimenpiteisiin Applella.

  Useita arvioita on esitetty tavasta, jolla FBI pääsi San Bernardinon iPhonen sisältöön käsiksi. FBI tiettävästi maksoi yli miljoona dollaria ulkopuoliselle taholle, joka hakkeroi iPhonen auki. Aiemmin tässä kuussa uutistoimisto Reuters uutisoi FBI:n uskovan, ettei heillä ole edes oikeutta jakaa kaikkia yksityiskohtia iPhone-murrosta, koska se ostettiin palveluna kolmannelta osapuolelta. Onkin esitetty arvioita, ettei FBI:llä edes ole tarkkaa tietoa, miten murto tapahtui.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju