Mobiili.fi FBI-pomo ei arvosta WhatsAppin tietoturvaa – ”Häiritsee rikostutkimuksia”

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 13/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2120
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Vuosi 2016 on ollut aktiivisen tietoturvakeskustelun aikaa. Yhtäällä ovat teknologiayhtiöt ja käyttäjät, jotka haluavat laitteiden ja palveluiden pitävän ihmisten yksityiset tiedot salassa. Toisaalla ovat FBI:n kaltaiset viranomaiset, jotka näkevät liian tiukat ja ehdottomat tietoturvateknologiat rikollisten apuvälineinä. Hyvä esimerkki tästä vastakkainasettelusta on FBI-johtaja James Comeyn näkemys WhatsAppin tuoreesta tietoturvapäivityksestä.

  Huhtikuun alussa WhatsApp ilmoitti, että kaikki sovelluksella käytävät keskustelut ovat jatkossa salattuja. Viestit eivät siis kulje selkokielisinä eikä niitä näin ollen voida helposti kaapata. Toiminto on automaattinen ja pätee sekä kahden että useamman henkilön välisissä keskusteluissa.

  Politicon mukaan FBI:n Comey ei kuitenkaan ole erityisen innoissaan WhatsApp-uudistuksesta. ”WhatsAppilla on yli miljardi käyttäjää, pääasiassa hyviä ihmisiä, mutta tuon miljardin joukossa on myös terroristeja ja rikollisia”, Comey selittää. Hänen mukaansa WhatsApp-salaus tulee väistämättä olemaan haittatekijä sekä rikollista toimintaa että kansallista turvallisuutta koskevissa tutkimuksissa.

  Tämän hetkisen keskustelun potkaisivat käyntiin San Bernardinon terrori-iskun tutkimukset, joissa FBI näki paljon vaivaa murtaakseen ampujaepäillyn iPhone 5c:n lukituksen. Applen kieltäydyttyä auttamasta FBI hankki tarvitsemansa työkalut muualta. Hankkeen uskotaan maksaneen liittovaltion rikospoliisille yli miljoona dollaria.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju