Mobiili.fi Facebookin Messengeriä voi Androidilla pian käyttää myös tekstiviestittelyyn

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 15/6/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2153
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Facebookin pikaviestisovellus Messengerin Android-versio on saamassa uudistuksen, jonka ansiosta sitä voi käyttää Facebook-viestien lisäksi myös perinteisten SMS-viestien eli tekstiviestien vastaanottamiseen ja lähettämiseen. Messengerin voi asettaa oletussovellukseksi tekstiviesteille, eikä Android-käyttäjän näin enää tarvitse niin paljon loikkia eri sovellusten välillä, kun esimerkiksi kavereiden lähettämät GIF-animaatiot ja sukulaisten tekstiviestit ovat kaikki yhden sovelluksen sisällä.

  Messengerin uudistuksesta kerrottiin tietysti Facebookissa, ja kirjoituksen mukaan ominaisuutta on nyt testattu rajatulla joukolla jonkin aikaa, ja pian uudistus on kaikkien käyttäjien saatavilla. Tiedossa ei ole, vaatiiko uusi ominaisuus jonkin tietyn version sovelluksesta, vai otetaanko uudistus käyttöön Messengerin palvelimilla, ilman tarvetta sovelluksen päivittämiselle. Joka tapauksessa uutta ominaisuutta voinee lähipäivien tai -viikkojen aikana odottaa ilmestyväksi. Tekstiviestit otetaan käyttöön Messengerin oman asetusvalikon kautta.

  [​IMG]

  Tekstiviestit erotetaan Facebook-viesteistä väreillä, eli perinteiset Messenger-keskustelut säilyttävät tutun sinisen värin, kun taas tekstiviestikeskusteluissa käytetään violettia väriteemaa. Messengerin tekstiviestittelyt tukevat pelkän tekstin lisäksi myös muun muassa kuvien, videoiden, äänien, tarrojen ja emoji-kuvien lähettämistä, kun taas esimerkiksi GIF-animaatioiden lähettämiseen tai ääni- tai videopuheluihin täytyy käyttää Messenger-viestittelyä.

  Tekstiviestittely on mahdollista vain Messengerin Android-versiossa, sillä Applen iOS ei mahdollista oletustekstiviestisovelluksen vaihtamista. Messengeristä lähetetyt tekstiviestit käyttävät kuitenkin tavanomaista SMS-lähetystä, joten vastaanottaja voi ottaa viestit vastaan millä tahansa tekstiviestisovelluksella. Tämä tarkoittaa, että myös normaalit tekstiviestihinnat ovat voimassa. Lisäksi Messengerin kautta lähetettyjä SMS-keskusteluja ei tallenneta Facebookin palvelimille, eli tekstiviestikeskusteluihin ei pääse käsiksi esimerkiksi Facebookin verkkosivujen kautta.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju