Mobiili.fi Facebookilta avoin virtuaalikamera – kuka tahansa voi rakentaa, kunhan rahat riittävät

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 13/4/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2110
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Facebook Surround 360.


  Facebook satsaa tällä hetkellä kovasti videoon. Sosiaalisessa palvelussaan yhtiö painottaa jatkuvasti live-videolähetyksiä ja toisaalla kasvatetaan tukea 360 asteen VR-materiaalille. Nyt Facebook on julkistanut uuden VR-kamerakonseptin, jolla kolmiulotteisen ja 360 asteen videon kuvaaminen onnistuu.

  [​IMG]Facebook Surround 360 on uusi VR-videojärjestelmä. Laitteiston puolella kokonaisuus koostuu 14 kamerasta, jotka kiertävät teräksisten ja kovasti lentävää lautasta muistuttavien kuorten ulkolaitaa. Lisäksi yksi kamera on osoitettu suoraan ylös ja kaksi alas. Pohjan tuplakameran tarkoitus on estää kameran tukijalkaa näkymästä videokuvissa.

  Raudan lisäksi Facebook kertoo antaneensa paljon huomiota laitehallinnalle. Yhtiö on suunnitellut juurta jaksaen järjestelmän, jolla kameroiden etähallinta, materiaalin kaappaus ja lopullisen videon koostaminen tapahtuu. Kaikessa on painotettu kameran tukevuutta, ylikuumenemisen välttämistä ja lopullisen VR-videon laatua. Facebook Surround 360 tuottaa parhaimmillaan jopa 8K-tasoista materiaalia katselijan kummallekin silmälle.

  [​IMG]
  Facebook Surround 360 tukijalkansa varassa.


  Facebook ei kuitenkaan aio alkaa kameravalmistajaksi. Sen sijaan kamerakonsepti julkaistaan avoimena projektina vapaaseen käyttöön. Laitesuunnitelma ja lähdekoodit tulevat saataville GitHubiin tulevana kesänä. Lähtökohtaisesti siis kuka tahansa voi tarjotun materiaalin avulla rakentaa oman Surround 360 -kameransa.

  Esteeksi saattaa kuitenkin nousta raha, sillä The Vergen mukaan tarvittava laitteisto tulee maksamaan noin 30 000 dollaria. Toisaalta itse tekemällä säästää. Esimerkiksi hyvin vastaaviin toimiin tarkoitettu Nokian OZO-kamera maksaa 60 000 dollaria tai 55 000 euroa.

  [​IMG]

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju