Mobiili.fi Facebook teki ennätystuloksen – ja ylitti miljardi mobiilikäyttäjää päivässä

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 28/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2147
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg


  Facebook on kone, mitä tulosnumeroiksi kääntyvään menestykseen tulee. Huhti-kesäkuun toisella vuosineljänneksellä Facebook teki historiansa ennätystuloksen ja jatkoi yhä vain käyttäjämääriensä kasvattamista.

  Facebookin osake kohosi tulosjulkistuksen jälkeen pörssin jälkikaupankäynnissä uusiin kaikkien aikojen huippulukemiin.

  Ensi kertaa mobiilisti aktiivisten Facebook-käyttäjien määrä päivässä ylitti nyt miljardin rajan ollen 1,03 miljardia. Käytännössä lähes kaikki Facebook-käyttäjät käyttävät sitä jo myös mobiilisti, sillä kaikkiaan Facebookin päiväkäyttäjämäärä ylsi 1,13 miljardiin – kuukausittain aktiivisia Facebookissa puolestaan oli 1,71 miljardia käyttäjää, joista 1,57 miljardia mobiilisti. Vain ja ainoastaan mobiilisti Facebookia käytti jo 967 miljoonaa käyttäjää kuukausitasolla.

  Edeltävät numerot eivät sisällä Facebookin myös omistamia Instagramia ja WhatsAppia, joista aiemmin tänä vuonna Instagramin on kerrottu ylittäneen 500 miljoonan ja WhatsAppin yhden miljardin kuukausikäyttäjän rajan.

  Facebookin liikevaihto huhti-kesäkuussa nousi ennätykselliseen 6,4 miljardiin dollariin kasvaen 59 prosenttia viime vuoden toisesta neljänneksestä. Liikevoitto paisui 116 prosenttia näin ennätykselliseen 2,75 miljardiin dollariin ja ennätyksellinen oli luonnollisesti myös 186 prosenttia hypännyt 2,06 miljardin dollarin nettotulos.

  Kassassa Facebookilla oli neljänneksen lopussa rahana ja sijoituksina 23,3 miljardia dollaria.

  Työntekijöitä Facebookilla on jo 14 500.

  [​IMG]
  Facebookin tulos oli kaikilla mittareilla ennätyksellinen. Tässä kuvattuna nettotuloksen kehitys. Ylempänä raportoitu nettotulos ja alempana muun muassa osakepohjaisista kannustinjärjestelmistä sekä yrityskaupoista syntyneistä aineettomien oikeuksien poistoista puhdistettu tulosmittari.


  Facebook kerää liikevaihdostaan 97 prosenttia mainoksista itse Facebookissa ja muissa palveluissaan, kuten Instagramissa. Mainostuloista puolestaan 84 prosenttia syntyi mobiilista. Facebookin liiketoiminnan muutos viime vuosina on ollut valtava: listautuessaan 2012 Facebookin mobiililiikevaihto oli käytännössä vielä pyöreä nolla.

  Facebookille eri alueiden käyttäjien arvo eroaa suuresti: esimerkiksi nyt raportoidulla huhti-kesäkuun neljänneksellä pohjoisamerikkalainen Facebook-käyttäjä toi yhtiölle keskimäärin 14,34 dollarin tuotot ja eurooppalainen käyttäjä 4,72 dollarin tuotot. Aasia ja muu maailma laskevat keskiarvoa niin, että keskimääräinen Facebook-käyttäjä tuotti Facebookille huhti-kesäkuussa 3,82 dollaria myyntituloina.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju