Mobiili.fi Facebook-sovellusko akkusyöppö? Tällaisella puhelinarsenaalilla Facebook testaa sovelluksiaan

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 14/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2178
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Facebookin palvelinkaappeja täynnä testipuhelimia. Kuva: The Verge / Vjeran Pavic.


  Yli 1,5 miljardilla käyttäjällään Facebook on käsittämättömän iso ja suosittu sosiaalisen median palvelu, ja merkittävä osa palvelun käytöstä perustuu sen mobiilisovelluksille. Facebook-sovelluksella saattaa olla mainetta virtasyöppönä, mutta ainakaan kyse ei ole siitä, ettei yhtiö testaisi sovelluksiaan eri puhelimilla. The Verge kävi tutustumassa Facebookin testilaitokseen.

  Facebook testaa mobiilisovelluksiaan datakeskuksessa, joka sijaitsee Prinevillen kaupungissa, Oregonin osavaltiossa Yhdysvalloissa. Keskuksessa on noin 60 palvelinkaappia, joista jokainen sisältää 32 puhelinta, eli testipuhelimia on yhteensä noin 2000 kappaletta, ja jokainen niistä pyörittää jotain monista Facebookin mobiilisovelluksista.

  Erilaisia älypuhelimia löytyy markkinoilta tälläkin hetkellä lukemattomia, ja moni Facebookin käyttäjistä käyttää sovelluksia kaksi tai kolme vuotta vanhalla puhelimella, joten erilaisia laite- ja käyttöjärjestelmäyhdistelmiä pitää myös testata hyvin laajasti. Esimerkiksi kuusi vuotta vanha iPhone 4 -malli kuuluu vielä testilaitevalikoimaan.

  Monet sovelluskehittäjät saattavat käyttää vain kourallista testilaitteita tai esimerkiksi simuloida sovelluksensa toimintaa tietokoneohjelmiston avulla. Facebookin testiryhmään kuuluva Antoine Reversat kuvailee, kuinka aiemmin esimerkiksi yhden prosentin taantumista sovelluksen suorituskyvyssä ei havaittu simuloidussa testauksessa, joten yhtiö päätti siirtyä laitetestaamiseen, ilman simulointia. Sovellusten suorituskykyä seurataan tarkasti, sillä pienikin muutos koodissa voi vaikuttaa ratkaisevasti esimerkiksi virrankulutukseen, mutta vain tietyillä laitteilla.

  Vaikka 2000 testipuhelimen arsenaali saattaa kuulostaa hurjalta, on Facebookilla jo suunnitelmia testaukseen laajentamiseen. Palvelinkaappeja on tarkoitus uudistaa niin, että kukin kaappi voi sisältää jatkossa kaksinkertaisen määrän puhelimia.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju