Mobiili.fi Facebook-sovellus armoton virtasyöppö Androidilla ja iOS:llä

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 8/2/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2173
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Facebook vaikuttaa olevan melkoinen tehosyöppö älypuhelimelle. Suositun palvelun älypuhelinsovellus verottaa puhelimesta paitsi virtaa, myös tehoa. Niin Android- kuin iOS-laitteenkin virrankulutusta voi vähentää huomattavasti hankkiutumalla eroon Facebook-sovelluksesta.

  Ensin viime viikolla The Guardian uutisoi Facebookin Android-sovelluksesta, joka paitsi lisäsi laitteiden virrankulutusta, myös söi tehoa muilta sovelluksilta. Nyt samainen sivusto kertoo, että myös Facebookin iOS-sovellus on melkoinen virtasyöppö. Molemmissa tapauksissa Facebookin käyttöä voi jatkaa suurin piirtein entiseen malliin selaimen kautta, samalla kuitenkin virtaa säästäen.

  [​IMG]
  Facebook lienee monilla virrankulutusseurannan kärkisovellus.


  Viikko sitten The Guardianin Samuel Gibbs kertoi omista sekä muiden käyttäjien kokemuksista Facebookin Android-sovelluksen kanssa. Sovelluksen poistamisen seurauksena eräskin Reddit-palstan käyttäjä huomasin muiden sovellusten avautuvan jopa 15 prosenttia nopeammin. Gibbs itse korvasi Facebook-sovelluksen sovelluksella nimeltä Metal, joka periaatteessa näyttää Facebookin mobiilisivun erillisenä sovelluksena, ja huomasin Nexus-puhelimensa akkukeston parantuvan 20 prosenttia. Vaikkei Facebook-sovellus itsessään näytä Androidin virrankulutusseurannan mukaan käyttävän erityisen paljoa virtaa, se vaikuttaa moniin Androidin omiin taustajärjestelmiin niin, että laitteen suorituskyky heikkenee ja virrankulutus lisääntyy.

  Tänään Gibbs kertoi havainnoistaan Facebookin iOS-sovelluksen kanssa. Hän poisti iPhonestaan Facebook-sovelluksen ja ryhtyi sen sijaan käyttämään palvelua Safari-selaimen kautta. Palvelun käyttöä voi nopeuttaa lisäämällä iPhonen kotivalikkoon pikakuvakkeen Facebookin verkkosivuille, jolloin sen voi avata kuin minkä tahansa sovelluksen. Silti palvelu toimii Safarin kautta, eikä lisää laitteen virrankulutusta samoin kuin erillinen sovellus näyttää lisäävän. Gibbs houkutteli myös muutamia muita iPhone-omistajia kokeilemaan sovelluksen poistoa, ja nämäkin huomasivat akkukeston parantuneen selvästi.

  Viime syksynä Facebookin iOS-sovellus nousi otsikoihin, kun se runsaiden taustatoimintojen vuoksi kulutti suhteettoman paljon virtaa. Facebook kertoi tuolloin tehneensä korjauksia sovellukseensa, mutta näyttäisi siltä, että parantamisen varaa olisi vieläkin reilusti, eikä pelkästään iOS-sovelluksessa, vaan myös Android-puolella.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju