Facebook hävisi oikeusjutun virtuaalitodellisuustekniikasta – 500 miljoonan dollarin...

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15393
Reaktiopisteet
103

Oculus Rift.


Facebook on hävinnyt ostamaansa virtuaalitodellisuusfirma Oculusiin liittyneen oikeusjutun sen virtuaalitodellisuustekniikasta. Oikeutta käytiin Teksasin Dallasissa.

Oikeus katsoi, ettei Oculus vienyt yrityssalaisuuksia ZeniMaxilta. Sen sijaan tuomiot ja korvaukset määrättiin salassapitosopimusten rikkomisesta. Yhteensä ZeniMax on saamassa oikeuden päätöksellä korvauksia 500 miljoonaa dollaria – joskin kuten aina, korkeammat oikeusasteet todennäköisesti käytäneen läpi tässäkin tapauksessa. Facebook on jo viestittänyt harkitsevansa valittamista ja muita vaihtoehtojaan.

Koko 500 miljoonan dollarin korvaussummaa ei määrättä Oculusille eli Facebookille. Oculusin osuus on 200 miljoonaa dollaria salassapitosopimuksen rikkomisesta, 50 miljoonaa dollaria tekijänoikeusrikkomuksesta sekä 50 miljoonaa dollaria väärien tietojen antamisesta julkisuuteen ZeniMaxin tuotteiden kuulumisesta Oculusin alle, josta myös Oculusin perustaja Palmer Luckey joutuu maksamaan 50 miljoonaa dollaria. Oculusin toinen perustaja Brendan Iribe joutuu maksamaan 150 miljoonaa dollaria.

ZeniMax haki yhteensä 4 miljardin dollarin korvauksia. Kiistan keskiössä on myös legendaarisen pelisuunnittelija John Carmackin siirtyminen Oculusin palkkalistoille teknologiajohtajaksi.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom