Mobiili.fi FAA: Samsung Galaxy Note7 -puhelinta ei tule käynnistää tai ladata lentokoneessa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 9/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2076
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Samsung Galaxy Note7 – maailman vaarallisin puhelin?


  Yhdysvaltain lentoturvallisuutta valvova viranomainen FAA on antanut ohjeistuksen Samsungin vaaralliseksi akkuräjähdysten takia osoittautuneen Galaxy Note7:n käytöstä lentäessä.

  ”Viimeaikaisten tapahtumien ja Samsungin esiin nostamien Galaxy Note7:n liittyvien huolien myötä FAA vahvasti ohjeista matkustajia olematta käynnistämästä tai lataamasta näitä laitteita lentokoneen kyydissä eikä säilömään niitä ruumaan meneviin matkatavaroihin”, todetaan FAA:n kannanotossa.

  Maailmalla on raportoitu kymmenistä tapauksista, jossa Galaxy Note7:n akku on räjähtänyt, ainakin useimmissa tapauksissa sitä ladatessa. Samsung keskeytti tapausten vyörymisen jälkeen Note7:n myynnin ja takaisinkutsuu laitteet eli vaihtaa ne uusiin tai palauttaa rahat.

  Olemme kertoneet aiemmin muun muassa tapauksista, jossa Note7 on aiheuttanut tuhoa hotellihuoneessa sekä ainakin väitetysti aloittanut myös talon ja toisessa tapauksessa Jeep-katumaasturin tulipalon.

  Note7-puhelimen räjähtäminen lentokoneessa voisi olla uhka lentoturvallisuudelle sekä jollei muuta, niin ainakin myös kanssamatkustajille vähemmissä määrin.

  Mahdollista on, että FAA vielä koventaa linjaansa ja Note7-laitteita kielletään täysin tuomasta lentokoneeseen. Note7:ää ei ole vielä Yhdysvalloissa takaisinkutsuttu virallisesti, mikä tekisi kyseessä olevien haitallisten puhelinten myynnistä laitonta ja johtaisi käytännössä suoraan myös FAA:n täyteen kieltoon tuoda puhelin lentokoneeseen. Prosessi virallisen takaisinkutsun tekemiseksi saattaa kuitenkin olla jo käynnissä ja sen vahvistuminen vain ajan kysymys.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju