Mobiili.fi Extensify mahdollistaa sovellusten muokkaamisen iPhonella ilman jailbreak-käsittelyä

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 2/3/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2130
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Extensify. Kuva: 9to5Mac.


  Jailbreak eli iPhonen alkuperäisen käyttöjärjestelmän korvaaminen epävirallisella ja lukitsemattomalla versiolla on yksi tapa ohittaa Applen tiukka kuri sen sovelluskaupan ja käyttöjärjestelmän rajoitusten suhteen. Jailbreak-käsittely sisältää kuitenkin riskinsä ja vie takuun uudelta puhelimelta, joten monikaan ei siihen välttämättä halua ryhtyä. Extensify on uusi sovellus, jonka avulla voi iPhoneen asentaa muokattuja sovelluksia ilman tarvetta jailbreak-käsittelylle.

  Extensify ei luonnollisestikaan ole saatavilla Applen App Storesta, vaan sen asennus vaatii hieman askartelua. Asentamisessa käytetään hyödyksi sovelluskehittäjille tarkoitettua mahdollisuutta asentaa testivaiheessa olevia sovelluksia App Storen ulkopuolelta, mutta hommaan vaaditaan Mac-tietokone ja sovellusten kehittämiseen tarkoitettu maksuton Xcode-ohjelma. Kun Extensify on asennettu puhelimeen, voi sen kautta hankkia muokkauksia moniin suosittuihin sovelluksiin. Näitä muokkauksia Extensifyn kehittäjät kutsuvat Exoiksi.

  [​IMG]

  Exojen avulla voi tuoda lisää toimintoja sovelluksiin ja muokatut sovellukset voi asentaa tuttuun tapaan iPhonen kotivalikkoon. Sovelluksen nimen perään merkitään ”+” erottamaan se virallisesta sovelluksesta, ja käyttäjä voi halutessaan asentaa puhelimeensa sekä muokatun että virallisen version sovelluksesta.

  Yhtenä esimerkkinä Exoista mainitaan Phantom, jonka avulla Snapchat-sovellukseen voi tuoda uusia toimintoja, kuten mahdollisuuden tallentaa kuvia ja videota sekä lisätä rajoittamattoman määrän tekstiä lähetettyihin kuviin ja videoihin.

  Extensify on varsin huolellisesti viimeistelty ja siitä uutisoinut 9to5Mac kuvailee, kuinka sen kehittäjät ovat jailbreak-yhteisön pitkäaikaisia ja luotettuja jäseniä. Extensify liikkuu kuitenkin hyvin harmaalla laillisuuden alueella, eikä varmastikaan saa siunauksia tai pääntaputuksia sen enempää Applelta kuin sovelluskehittäjiltäkään. Lisäksi sen käyttöön liittyy omat riskinsä, sillä monet muokatut sovellukset, kuten juuri edellä mainittu Snapchat, pääsevät käsiksi käyttäjän kirjautumistietoihin.

  Extensify on ehdottomasti mielenkiintoinen katsaus siihen, minkälaisia mahdollisuuksia Applen rajoitusten kiertäminen avaa. Tavalliselle tallaajalle sitä ei missään nimessä kuitenkaan voi suositella, esimerkiksi jo edellä mainitun kyseenalaisen laillisuuden tai luvallisuuden vuoksi, ja sovelluksen asentaminen ja käyttö vaativat myös hieman viitseliäisyyttä käyttäjältä. Jos kuitenkin tiedät mitä teet, ja haluat Extensifyhin tutustua, lisää tietoja löytyy kehittäjän sivuilta sekä alla olevalta 9to5Macin videolta.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju