Mobiili.fi Ex-Google-pomo tuo nyt Apple Watchille kehittyneen sykemittarin – ”Tämä ei ole lelu”

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 17/3/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2083
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  AliveCor tuo edistyneen sykemittarirannekkeensa Apple Watchille.


  AliveCor-niminen yritys on tuomassa mobiililaitteille – erityisesti Applen iPhoneille sekä Watch-kellolle lisävarusteena terveydenhuollon ammattitason sykemittarin. Erityisesti AliveCoria kohtaan mielenkiintoa nostaa entisen merkittävän Google-johtajan Vic Gundotran toimiminen yhtiön toimitusjohtajana. Hän siirtyi yhtiön vetovastuuseen marraskuussa.

  [​IMG]
  Ex-Google-johtaja Vic Gundotra toimii nyt AliveCorin toimitusjohtajana.


  Esimerkiksi Apple Watchista ja osasta muitakin älykelloja löytyy jo vakionakin sykemittari. Näistä AliveCorin uusi Kardia-mittausratkaisu eroaa kuitenkin tarkkuudellaan, lisätoiminnoillaan sekä ennen kaikkea tulossa olevalla hyväksynnällään Yhdysvaltain lääkelupaviranomaiselta FDA:lta. Käytännössä kyse on sertifioidusti ammattikäyttöönkin soveltuvasta sykkeen mittauksesta.

  Kardia tulee saataville vaihdettavana rannekkeena Apple Watchille sekä jo lisäkuorina iPhone 6/6s:lle ja iPhone 5/5s:lle. Muidenkin laitteiden, kuten Android-puhelinten, kanssa Kardian pitäisi soveltua käytettäväksi ”laatalla”, jonka voi liimata puhelimensa takaosaan kiinni. Tiedot siirtyvät Kardia-mittarista yrityksen omaan sovellukseen käyttäjän laitteeseen.

  Sydänsähkökäyrän (EKG) mittauksen ohella AliveCorin laite ja sovellus mittaavat myös sydämentykytyksiä, sydämen epätavallisen nopeaa, voimakasta tai epäsäännöllistä sykintää, hengityksen lyhyyttä sekä ruoka-valiollisia, uni- ja harjoittelutapoja ja -kertoja. Jos vaikkapa AliveCorin uuden Apple Watch -rannekkeen käyttäjällä on outoja tuntemuksia, voi hän koskettaa ranneketta ja kertoa helposti puhumalla tuntemuksistaan rannekkeen samalla taltioidessa sydämen toiminnan tietoja juuri samalta ajankohdalta. Nämä tiedot voi helposti lähettää lääkärille analysoitavaksi.

  [​IMG]
  AliveCorin Kardia-sykemittarit ovat tarjolla myös iPhone-lisäkuorina.


  Laite tuottaa aineistoa, josta voi olla merkittävää apua esimerkiksi lääkärin tarkastelussa sekä sydänvaivaisten ihmisten elämän turvaamisessa. ”Me emme tee fitness-tuotetta. Tämä ei ole lelu. Puhumme ihmisten elämistä”, kommentoi AliveCorin toimitusjohtaja Vic Gundtora Re/codelle.

  Gundotra on rekrytoinut AliveCorin palkkalistoille entisiä Googlen laite- ja ohjelmistokehittäjiä. Gundotra toimi aiemmin Googlella suunnittelujohtajana sekä myös Google+:sta vastuun ottaneena pomona. Hän jätti Googlen keväällä 2014.

  AliveCorin Kardian iPhone-lisäkuorien hinta on noin 100 dollaria. Apple Watch -rannekkeen hinta paljastetaan myöhemmin. Ranneke odottaa vielä lopullista viranomaishyväksyntäänsä, jonka jälkeen se on saapumassa markkinoille pikaisesti.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju