Euron sunnuntai extra 18kk!

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja jake79, 21/8/09.

 1. jake79 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/03
  Viestit:
  1995
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active ja DNA
  ei tainnut olla missää tästä vielä keskustelua, mutta sonera näyttää mainostavan asiakkailleen uutta euron sunnuntaita. jolla asiakas saadaan sidottua 1,5vuodeksi! ja jos ei muista irtisanoa sitä ennen ku 18kk määris lopuu niin tulee toinen mokoma lisää. eli helposti se on sitten 3v diili. todella hieno homma :D noh, saadaan kai tällä jokunen asiakas sidottua mutta mitä lie kuluttaja-asiamiehet tästä kun vuoden sopimuksestakin on tainnut tulla palautetta?

  noh, onneksi jokainen voi päättää itse mitä hölömöyksiä tekee.
  en tiedä sitten kampanjoidaanko tätä samallalailla kuin 12kk euron sunnuntaita. että unohdetaan mainita määräaikaisuudesta...

  http://www.sonera.fi/Sonera+Etu/Kestoetu/Euron+Sunnuntai+Ekstra#Vaatimukset
   
 2. Siniviiva

  Siniviiva Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/1/05
  Viestit:
  3037
  Tykkäykset:
  109
  On mainittu jo ajat sitten Operaattorikampanjat-ketjussa, jossa tästa voi mielestäni paremmin purkautua jos nyt vasta siltä tuntuu...
   
 3. apache

  apache Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  13   0   0

  Liittynyt:
  22/4/03
  Viestit:
  7462
  Tykkäykset:
  518
  jake, postaamasi linkistä löytyy suoraan maininta että 18kk määräaikainen sopimus. Missä kohtaa tässä on se ongelma?
   
 4. Kerppis Vieras

  0   0   0

  Onko tämä asia varmasti ansainnut ihan oman topicin (olisiko DNA:n samanlainen kampanja saanut myös tällaisen huomion?)
   
 5. Celleri

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/8/04
  Viestit:
  903
  Tykkäykset:
  5
  Samapa se onko tai ei. Heidän murheensa. Loistava etu sinällään, kun samalla rahalla saa nyt enemmän. Pointsit siitä!

  "Entistä paremmat edut: Kestoetu-asiakkaana olet voinut puhua puhelimessa sunnuntaisin rajattomasti enintään yhdellä eurolla. Euron Sunnuntai Ekstralla saat edelleen saman edun, mutta nyt samaan hintaan sisältyvät lisäksi sunnuntaina lähettämäsi tekstiviestit."
   
 6. dongeli

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/2/09
  Viestit:
  320
  Tykkäykset:
  0
  Ehkä tämäkin keskustelu sopisi paremmin tuonne operaattorikampanjat-ketjuun, joku modeista varmaan siirtää?..

  Toki hienoa, että Sonerakin on lähtenyt tähän europeliin mukaan. Itse kuitenkin suosisin ennemmin TeleFinlandin Euron päiviä: voit puhua puhelimessa rajattomasti joka päivä enintään yhdellä eurolla ilman määräaikaista sopparia ja päälle vielä saa ilmaiseksi 100 tekstaria. Saunalahdenkin vuoden AlleEuronPäivät-määris + ilmaiset tekstarit on edullisempi mielestäni kuin tämä Soneran extra(pitkä)etusoppari.

  Saapa nähdä, paljonko tulee kiukkuisia puheluita asiakkailta taas kun ovat huomaamattaan ja/tai epähuomiossa ottaneet tällaisen kivan 18 kuukauden sopparin. Noh, sehän ei ole Soneran vika, koska hehän tässä ovat menestyksekkäästi saaneet asiakkaan jäämään parhaassa tapauksessa useammaksi vuodeksi. ;)
   
 7. jukra Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  3066
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Z5
  Eli saunan 12kk sopimus ketjutuksella on ok mutta soneran 18kk sopimus ketjutuksella on suoraan vihtahousun maasta ja syvältä? -Ettei nyt pikkuisen olisi lasien lapi katseltu taas.
  Se että tuohon tulee 6kk lisää ei nyt kovin äkkiä kenenkään maata kaada ja jos tuo nyt täysin epähuomiossa (vaikka lipeväkielisen puhelinmyyjän toimesta, tosin taitaa olla Saunan hommia ne) on otettu niin se varmasti puretaan - kuten puretaan se 12kk soppari varmaan Saunallakin?

  En tiedä mitä ajat takaa tuolla epähuomiossa ottamisella (muutakuin purnaamista purnaamisen ilosta) mutta kyllähän asiakkaan pitää nimeään paperiin laittaessa tutustua tarjottuihin ehtoihin ja niissä kun tuo määräaika kerrotaan niin ei ongelmaa pitäisi olla. Jos tuo 'pidempi' määräaika nyt on ainut purnaamisen syy niin 24kk sopparithan on sitten suorastaan tulenpalavaa tavaraa eikö? (kaameeta kun pitää yrittää välttää rumia sanoja, tuohonkin olisi yksi ässäalkuinen sopinut)
   
 8. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Tais olla kuitenkin Sonera, joka näitä euron päiviä alun alkujaan alkoi tarjoamaan... tai no joka tapauksessa on ollut jo vuosia.
   
 9. kimmo Vieras

  0   0   0

  Olihan euron sunnuntai joskus "100v" sitten hieno palvelu..tänä päivänä lähinnä rasittava..mikään ei ole sen hupaisampaa kuin saada puhelu joka alkaa "soittelin nyt kun tänään on tää halpa päivä". :)

  Ketjun voi toki siirtää jonnekin, mutta uskoisin että tämäkin unohtuu ihan kohta ja ketju vaipuu takasivulle, kunhan nämä ketjutukset saadaan ensin haukutuksi(jotka siis syvältä, niin soneralta, kuin saunalahdeltakin..tahi keltä hyvänsä).
   
 10. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Ei määräaikaisuuksissa sinänsä ole mitään vikaa (olettaen että tarjoukset oikeasti ovat sitoutumisen arvoisia), mutta kyllä nämä entistä pidemmät ja ketjutetut määräaikaisuudet ovat aikaste persiistä. Tosiaan surinalta tulee yksi ainoa tekstari muistutuksesi jos et haluakaan kolmea vuotta olla jumissa, ja sekin saattaa hukkua muun Surinan mainosspämmin sekaan tai jäädä vaikka matkan takia huomaamatta.

  Mikä hemmetti siellä markkinaoikeudessa kestää, Sonerahan on viety ajat sitten oikeuteen tästä...
   
 11. dongeli

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/2/09
  Viestit:
  320
  Tykkäykset:
  0
  Missä olen tällaista sanonut? Olen vain todennut, että 12 kk määris on edullisempi asiakkaalle kuin 18 kk määris, koska jos jotain ongelmia tulee niin tuo odotusaika on lyhyempi. Kaikki ongelmat eivät automaattisesti johda määräaikaisen sopimuksen purkuun.

  Helppo sanoa, mutta odotapa itse puoli vuotta että saat liittymäsi siirrettyä toiselle operaattorille. Toki jos sopivanväriset reibanit päässä asiaa tarkistelee, niin eihän se 18 kk:kaan saati vaikka 36 kk ole aika eikä mikään odotella...

  Ei sinun tarvitsekaan tietää, koska en tässä mitään "aja takaa". Varmasti itsekin varsin hyvin tiedät, miten paljon itkua ja porua näistä "etu"sopimuksista operaattorista riippumatta on asiakkaille vuosien saatossa ollut: asiakas on epähuomiossaan (ei ole katsonut riittävän tarkkaan sopimuspapereita tai ymmärtänyt myyjän selityksiä tyyliin "haluatko puhua eurolla koko sunnuntain" tms.) laittanut nimensä paperiin ja sitten, kun on halunnut siirtyä toiselle operaattorille ei siirto onnistukaan, kun aikoinaan on tehty mahtavanedukas etusoppari joka sitten on automaattisesti jatkunut ja asiakas tietysti vähät välittänyt teksti- yms. tiedotteista.

  Kuten jo sanoin kerran, ei tässä Sonera syypää ole. Sonerahan on taas lanseerannut itselleen entistä suotuisamman tuotteen, jolla asiakas saadaan sitoutettua yhä pidemmäksi aikaa Soneraan. Asiakkaan oma moka, jos syystä taikka toisesta on ottanut esim. tämän 18 kk sopparin, jonka takia sitten on Sonerassa jumissa. Toki kuluttajansuojaviranomainen saattaa olla toista mieltä...
   
 12. dongeli

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/2/09
  Viestit:
  320
  Tykkäykset:
  0
  Innolla odotellaan, milloin Sonera (tai joku muu) lanseeraa Euron Viikonloppu Extra 36 kk -palvelun... ;)
   
 13. apache

  apache Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  13   0   0

  Liittynyt:
  22/4/03
  Viestit:
  7462
  Tykkäykset:
  518
  Tuossa tilanteessa kannattaa hankkia itselle edunvalvoja.

  Ei moka vaan etu.
   
 14. dongeli

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/2/09
  Viestit:
  320
  Tykkäykset:
  0
  Suomessa näitä edunvalvojan tarpeessa olevia on sinun määritelmäsi mukaan
  sitten melkoinen liuta...

  Riippuu ihan siitä, onko oikeasti halunnut tällaisen edun eikä varmasti halua seuraavien 18 kk aikana vaihtaa toiseen operaattoriin. 18 kk on sen verran pitkä aika, etten ainakaan itse laskisi sen varaan ettenkö olisi halukas syystä taikka toisesta vaihtamaan tuona aikana liittymääni toiselle operaattorille.

  Kuten itsekin varmasti hyvin tiedät, niin jo 12 kk mittaisista määräaikaisista sopimuksista on tullut niin paljon kädenvääntöä asiakkaiden ja operaattoreiden välillä, etten puhuisi vain yksiselitteisesti näin pitkistä määräaikaisuuksista sanalla "etu".
   
 15. Panda Vieras

  0   0   0

  Aika läjä on tällaisia etusopimuksenhaltijoita jotka eivät ole allekirjoittaneet yhtään mitään mutta pallo on jalassa, kiitos kilttien edustajien jotka ihan vahingossa unohtavat mainita pitkän määräaikaisuuden.

  Melko tökeröä kommenttia tuollainen "niiden pitäisi hankkia edunvalvoja".
  Posted via Mobile Device
   
 16. apache

  apache Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  13   0   0

  Liittynyt:
  22/4/03
  Viestit:
  7462
  Tykkäykset:
  518
  Tilanne muuttuu jos näin on että myynti tehdään vilpillisesti. Mutta jos asiat tuodaan esille niinkuin ne ovat, ja silti epähuomiossaan nimensä paperiin laittaa niin kyllä se on sitten jo miettimisen paikka.
   
 17. Panda Vieras

  0   0   0

  Tätä tuskin kukaan kiistää.
   
 18. Siniviiva

  Siniviiva Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/1/05
  Viestit:
  3037
  Tykkäykset:
  109
  Missä ja milloin tällaisesta on dokumentoitu?
   
 19. dongeli

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/2/09
  Viestit:
  320
  Tykkäykset:
  0
  Kuvastaa hyvin näiden myyntiheikkien asennetta asiakkaitaan kohtaan. Pääasia, että saadaan liittymiä kaupaksi ja pallo asiakkaan jalkaan mahdollisimman pitkäksi aikaa. Siinä mielessä ihan ymmärrettävää heidän reaktionsa yhä pidempiä määräaikaisuuksia kohtaan.

  Minkälaista dokumentointia haluat?
   
 20. apache

  apache Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  13   0   0

  Liittynyt:
  22/4/03
  Viestit:
  7462
  Tykkäykset:
  518
  dongeli, jos asiakkaalle kerrotaan faktat ja hän siitä huolimatta tekee sopimuksen niin eikö hän silloin ole vastuussa päätöksestään? Ja jos ei pysty tekemään päätöksiä joihin voi oikeasti sitoutua niin... En ole myyntiheikki, ihmettelen vain tällaista meininkiä että sopimuksista ei tarvitsisi pitää kiinni.

  Ja edelleen puhutaan niistä tapauksista joissa myynti on tapahtunut rehellisesti.
   

Jaa tämä viestiketju